Jump to content

Utricularia graminifolia


GVC

Recommended Posts

Καλησπέρα! Παίδες βοήθεια..Θέλω να κάνω ένα carpet με utricularia. άρχισα να το ψάχνω και φυσικά κατέληξα στο μόνιμο πρόβλημα..πολλές απόψεις, διαφορετικές απόψεις και εντελώς τυχαία αόλα δουλευουν ρολοι σε όλες τις απόψεις.. Επειδή οι utricularia κακα τα ψεματα είναι νουμερο το κοστος τους, θέλω να κάνω μια προσπάθεια να μην πληρώσω 5 ενυδρεία..όσο είναι δυνατό δλδ.

 

Η αρχική μκου σκέψη ήταν απλά να πετάξω χαλικι σκέτο μικρής κοκομμετρίας και να ξεκινήσω dry start. Τώρα με το dry start. 

Βλεππω πολλοί ότι κλείνουν το ενυδρείο και απλά ψεκάζουν κάθε μέρα. άλλοι απλά έχουν στάθμη στο υπόστρωμα και ψεκάζουν κάθε μέρα με ανοιχτό το ενυδρείο;; Εδώ είναι το πρώτο βραχυκύκλωμα.

Άλλη εναλλακτική που είπα να κάνω είναι να πετάξω 3-4 πόντους από το Aqua Growth Soil (από το οποίο έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένος σε σχέση με ότι έχω δοκιμάσει) και να πετάξω και ένα ποντο χαλικι ψιλοκκοκο από πανω και να στουμπώσω τις utricularia.

Οι ερωτήσεις μου είναι ως προς το υπόστρωμα. Θα πιάσει μόνο με χαλίκι;;η θα θέλει και το υπόστρωμα;;

Και δευτερον τελικά με το dry start σκεπάζουμε αεροστεγώς; ή όχι οεοοοοοο;;;

 

Άσχετο. Σε ένα άλλο set up πέταξα κάτι σπορους που είχα πάρει πριν καιρο. Οι σπόροι άρχισαν να βγάζουν...και το φυτό σκαρφαλώνει επικύνδυνα (για carpet το ειχα παρει να σημειωθει στα πρακτικα...). Από το ύψος και επειδή δεν έχει γεμισει το ενυδρείο με νερό ακόμα, έχουν αρχίσει και κρεμάνε τα φυτά...Να τα κουρεψω και να τα μεταφυτέψω;;;

 

IMG_3918.thumb.jpg.1f4d0d7dc5d5109e919a140d5203dd37.jpg

Link to comment
Share on other sites

Απλά έτυχε να μην το δουν :)

Το σοιλ καλό είναι να το βάζουμε μόνο του συνήθως είναι εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά και έχεις μια ποιο άμεση ανάπτυξη

το σκέτο χαλίκι θα έχεις ανάπτυξη αλλά ποιο αργή αφού αργή να εμπλουτιστεί ή το εμπλουτίζουμε με ταμπλέτες

Όλα τα παραπάνω αν μεγαλώσεις το φυτό κανονικά όχι dry

 

Αν το κάνεις dry

η ανάπτυξη είναι σχεδόν ίδια με μια διαφορά το σοιλ δεν το εμπλουτίζεις με θρεπτικά συστατικά, ενώ το σκέτο χαλίκι το εμποτίζεις στην προκομμένη περιπτώσει πολύ ποιο εύκολα. πχ αν θα χρειαστείς για να σκεπάσεις ίσα ίσα το χαλίκι 10 λίτρα νερό τότε προτού ρίξεις το νερό θα βάλεις στο νερό λίπασμα για 10 λίτρα αν θες και ένα τικ παραπάνω. Το λίπασμα αναγκαστικά θα αναμιχθεί με το χαλίκι και θα έχεις άμεση ανάπτυξη.

Διαλέγεις και παίρνεις.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αχααα...Βασικά έριξα και ταμπλέτες μέσα στο soil...Μάλλον κατάλαβα γιατί τα πίσω αντι για γρασιδι έγιναν σαν τις βελισνέριες :P Σήμερα κούρεψα και μεταφύτευσα..αν δεν πιάσει μιας και  είμαι και τρελος εγώ το ξυλώνω όλο και πάλι από την αρχή με χαλικι σκέτο και ταμπλέτες αυτή την φορά...

Link to comment
Share on other sites

Σ΄εμενα utricularia επιασε καλα μονο πανω(μεσα) στο soil. Mε κανονικο start :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...