Jump to content

Αναπαραγωγη cardinal fish


TAN

Recommended Posts

Πριν από περίπου 1 χρόνο είχα αγοράσει ένα μικρό group από cardinal fish 4 στον αριθμό του είδους sphaeramia nematoptera(pajama cardinalfish) διότι πέρα από την όμορφη εμφάνιση τους είναι από τα λίγα είδη θαλασσινών ψαριών που αναπαράγονται στην αιχμαλωσία. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχα παρατηρήσει τίποτα και είχα υποθέσει ότι μάλλον όλα θα πρέπει να είναι του ίδιου φύλου αλλά προς μεγάλη μου χαρά ένα μήνα πριν και για αρκετές μέρες δυο από αυτά είχαν ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα βάζοντας με σε σκεψεις.Καθοτι λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι και ουσιαστική παρατήρηση του ενυδρείου μπορώ μα κάνω μόνο την Κυριακή προς μεγάλη μου χαρά είδα τον αρσενικό τίγκα μπουκωμένο.Για να μπορούν να καταλάβουν και όσοι δεν γνωρίζουν στο συγκεκριμένο είδος ψαριού η διαδικασία αναπαραγωγής θυμίζει αυτήν των κιχλιδων Αφρικής με την διαφοροπιυση ότι τα αυγά δεν τα φιλοξενεί το θηλυκό όπως στις αφρικανες αλλά το αρσενικό θυμίζοντας καταστάσεις παρόμοιες με αυτές από τους ιππόκαμπους .Το αρσενικό cardinal αφήνει τον γόνο ελεύθερο μόνο όταν αυτός είναι αρκετά δυνατός στο να κολυμπήσει και να διεκδικήσει την τροφή του γιαυτο και η αναπαραγωγή αυτού του είδους μπορεί να στεφθεί με επιτυχία. Ξέρω ότι αυτήν την φουρνιά μπορεί να την χάσω μιας και στο ενυδρείο καραδοκούν μικρο θηρευτές (gramma,κ.λ.π) αλλά σίγουρα είμαι στα σκαριά για ένα μικρό species tank για το ζευγάρι. .

Τράβηξα κάποιες photo και θα προσπαθήσω να ανεβάσω αύριο.. :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ρε Θανάση!!!

Αυτή είναι η επιβράβευση σου από δύο πανέμορφα ψαράκια σε ένα καλά στημένο ενυδρείο!

Και πάλι μπράβο!!!

Περιμένουμε foto

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο Θαναση!! Ακομα και αν χασεις τη συγκεκριμενη γεννα απο τη στιγμη που ξεκινησε το ζευγαρωμα θα εχεις πολλες ευκαιριες στο μελλον και ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερεις!

Μακαρι να μπορεσω να φιλοξενισω καποια απο τα μωρα σου στο μελλον :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο βρε Θαναση!! Εχουμε πολλες γεννες τελευταια, και αυτο μονο καλο μπορει να ειναι!! Αντε και με το καλο να βγει ο γοννος σε καταλληλο ενυδρειο!! :rasp::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

μπραβω και απο μενα

πηστευω οτι ειναι κατι πολυ σημαντικο για ενα θαλασσινο ενυδρειο να βλεπεις και εκει γεννες

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

μπράβο Θανάση . :hysterical: .

.. πολύ ευχάριστα νέα ..

.. εύχομαι να τα δεις μεγάλα! :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια Θανάση!!!

Προσπάθησε για ότι το καλύτερο. Από τις εμπειρίες, που θα αποκομίσεις και μόνο, θα ωφεληθείς πολύ και μαζί σου και εμείς.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...