Jump to content

Recommended Posts

εχω ενα γκουραμι το οποιο παρουσιασε πληγες στο δερμα και εξωφθαλμιαση.Τρωει κανονικα αλλα τον βλεπω που και που αν ανεβαινει στην επιφανεια και να αναπνεει.Τι προτεινεται για την θεραπεια του?Το εχω απομονωσει σε ενυδρειο 20 λιτρων για να αρχισω θεραπεια

Link to comment
Share on other sites

Αλάτι 0,3% (3 γραμμάρια για κάθε λίτρο νερού) θα βοηθήσει μέχρι να βρεις τι ακριβώς είναι, αν και ακούγεται για προχωρημένο στάδιο. Ξαφνικά έγινε αυτό, σε μια ημέρα? Ισως χρειαστείς κοκτέιλ (αντιπαρασιτικό μαζί με αντιβακτηριακό), αλλά πρώτα θα πρέπει να βρεις τι είναι (αρκετές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν παρόμοια συμπτώματα). Επειδή είναι γκουράμι, κοίταξε και την περίπτωση της φυματίωσης, αν και εφ' όσον λες ότι τρώει κανονικά, μάλλον πρέπει να αποκλειστεί αυτή.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι αν το ψάρι είναι από το ενυδρείο των 180 λίτρων, η μεταφορά του και μόνο σε 20άρι είναι αρκετή για να το επιδεινώσει... Η καραντίνα πρέπει να είναι κατά την άποψή μου, μίνιμουμ το 1/3 του μεγέθους του εκάστοτε ενυδρείου και ανάλογη του μεγέθους του ψαριού. Και 20λιτρο ενυδρείο κάνει σαν καραντίνα μόνο για μικρά ψαράκια που δεν υπερβαίνουν τους 5 πόντους (ΙΜΟ). Σε τόσο λίγα λίτρα δεν μπορείς να κρατήσεις εύκολα σταθερές τις συνθήκες, πράγμα απαραίτητο ειδικά για περιπτώσεις ασθενειών, θεραπείας και ανάρρωσης.

Link to comment
Share on other sites

Ντινο ευχαριστω για την ανταποκριση αλλα δεν εχω αλλο ενυδρειο καραντινα .Χρησιμοποιω το costapur(αν δεν κανω λαθος )θα βαλω αλατι οπως λεσ.και θα δουμε

φωτο συντομα

Link to comment
Share on other sites

Ιδου και φωτο.Τι ασθενεια εχει? Ξερει κανεις να συστισει καποιο φαρμακο?

post-1498-1180463175_thumb.jpg

post-1498-1180463251_thumb.jpg

post-1498-1180463325_thumb.jpg

post-1498-1180463395_thumb.jpg

post-1498-1180463464_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η φωτογραφία δεν είναι καθαρή με αποτέλεσμα να μη φαίνεται καλά. Ψάξε περισσότερο την περίπτωση της φυματίωσης. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο. Εύχομαι περαστικά του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...