Jump to content

Recommended Posts

Παρόλο που έχω εξοπλίσει το ενυδρείο μου με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα συνεχίζω το ψάξιμο για ταυτόχρονα οικονομικές και ποιοτικές λύσεις. Παρατήρησα λοιπόν πως αντί για 2 λάμπες που χρειάζεται ένα ενυδρείο με νεροχελώνες υπάρχουν αρκετές (πιο ακριβές μεν) λάμπες που συνδυάζουν τόσο την θερμότητα όσο και την ακτινοβολία uv-a και uv-b που χρειάζονται οι χελώνες. Γνωρίζεται όσοι ασχολείσθε περισσότερο καιρό ποια είναι τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα στο να έχεις 1 συνδυαστική λάμπα αντί για δύο;

Link to comment
Share on other sites

Η αποψη μου ειναι αν πας για την μια λαμπα την συνδυαστική, κοιτα να παρεις ''καλη'' και απο ''επωνυμη'' εταιρεια, εχει παρατηρηθει σε καποιες να χωλαινουν ειτε στην ακτινοβολια (uvb) ειτε στη θερμανση, η αποσταση της uvb πρεπει να ειναι 20εκ. αν η θερμοκρασια εκει ανεβαινει παραπανω απο το κανονικο?..... το καλοκαιρι που θα θες μονο τη uvb  εχουν καμια ειδικη ρύθμιση?

Δεν ξερω αν ειναι καλυτερα με 2 λαμπες, αλλα πιο safe σίγουρα ειναι....

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Πως μπορούμε να μετρήσουμε αν η λάμπα που έχουμε εκπέμπει ακτινοβολία UVB; Αν έχει "πέσει" η ακτινοβολία της εννοώ (πχ τη θερμότητα την μετράμε με θερμόμετρο) 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...