Jump to content

Μαλακό καβούκι νεροχελώνας


Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Έχω όπως είχα ξαναπεί ένα χελωνάκι red eared slider. Του έχω θερμοστάτη και φίλτρο, φώτα δεν του έχω όμως το βγάζω κάθε μέρα στον ήλιο με ένα πιο μικρό ενυδρείο.

Πριν 2 μέρες παρατήρησα πως έχει ένα γκρι σημάδι πίσω στο κέλυφος του.Χτες όταν πήγα να το πιάσω για το βάλω στο άλλο ενυδρείο για να το βγάλω στον ήλιο,παρατήρησα ότι το καβούκι του ήταν μαλακό(δεν είναι όλο το καβούκι αλλά μόνο το πίσω μέρος).Επίσης χτες δεν κάθησε πολύ στον ήλιο, ενώ συνήθως κάθεται αρκετά.Τι να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Έλλειψη ασβεστίου και κατα συνεπεια έλλειψη βιταμίνης D3, που συμβάλλουν στην υγεία των οστών και στην ανάπτυξη του καβουκιού. Θα πρέπει γρήγορα να προμηθευτείς λάμπα UVB, Βιταμίνες για το καβουκι και καλο θα ειναι συμπληρωμα ασβεστιου στη τροφη..... την λάμπα οπωσδήποτε!!!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Επισης, διαβασε αυτο το αρθρο για να ξερεις σε γενικες γραμμες τα συμπτωματα στις συνηθης ασθενειες...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οφείλεται σε διατροφικό δευτερογενή υπερπαραθυρεοειδισμό εξαιτίας της μη ισορροπημένης διατροφής σε ασβέστιο (↓) και φωσφόρο (↑), με αποτέλεσμα την αποδόμηση οστού και αντικατάσταση του από ινώδη συνδετικό ιστό. Ακόμη σχετίζεται με τη μειωμένη πρόσληψη βιταμίνης D3 και τη μη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Συνήθως συνοδεύεται και με υποβιταμίνωση Α.

Χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι η μαλάκυνση του κελύφους, η μυική αδυναμία των άκρων και τα αυτόματα κατάγματα . Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης (έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία) και της διατροφής (η αναλογία Ca /P πρέπει να είναι σε νεαρά ζώα 1.2/1 -1.5/1). Η διατροφή των ενήλικων υδρόβιων χελωνών πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκο ψάρι με κόκαλα και εντόσθια ή συμπλήρωμα βιταμινών και αλάτων Ca.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...