Jump to content

Νεο Ενυδρειο με Αφρικανες!


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Ανοιγω ενα θεμα εδω οσο αφορα τι παραμετροποιησεις θα μπορουσα να κανω στο ενυδρειο μου για να υποδεχτουν Αφρικανικες Κιχλιδες μαλαουι ή τανγκανικα. Ειμαι σε διαδικασια στρωσιματος του ενυδρειου εχω ανοιξει και σχετικο post στον αντιστοιχο τομεα. Το ενυδρειο μου ειναι 190λτ με ενα εξωτερικο φιλτρο της Fluval 07 Series 307, αεραντλια Sera Precision Air 275 R Plus, εχω διακοσμησει το εσωτερικο με χοντρο χαλικι,ξυλοπετρες και γενικα διαφορες πετρες, και ξυλο Redmoor..περιμενω να μου επισκευασουν τον φωτισμο τις επομενες 2 μερες. Παραθετω και καποιες φωτογραφιες με το πως ειναι αυτη τη στιγμη το ενυδρειο..την Παρασκευη μου ειπε το παλικαρι απο το καταστημα Αβυσσος οτι μπορω να ξεκινησω να βαζω καποια ψαρακια του ειδους που με ενδιαφερει και μετα να κανω μετρησεις και αναλογα τις ρυθμιζω για να ειναι βιωσιμος ο χωρος για τα ψαρακια. Θα μπορουσα να βαλω και ενα-δυο φυτα(ευκολα για καποιον αρχαριο σαν εμενα) και να αλλαξω το χοντρο χαλικι με καποια αμμο απλα αυτη τη στιγμη δεν ξερω πως να το κανω για να μην χαλασω τη διακοσμηση και ξεκινησω παλι απο το μηδεν. Ακουω προτασεις,διορθωσεις και οτιδηποτε εχει να πει ο καθενας!! ?

 

https://imgur.com/a/j4iB8Ih

https://imgur.com/a/VfAmvry

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλως ηρθες στην Αφρικη!!!! οπως σου ειπε και αλλου ο Greg καλό θά ήταν πρώτα νά σκεφτείς τί ψάρια θες να βάλεις και μετά νά δείς τι  διακοσμo θα κανεις, αν θες να δεις τις σωστες συμπεριφορες των ψαριων μιας και αυτο θελουμε στις αφρικανες .

Ακριβως επειδη ειναι σημαντικη η αρχη,  εγω προσωπικα θα ξεκιναγα  απο το μηδεν τωρα που δεν εχεις βαλει ζωντανους οργανισμους ακομα και θα το εστηνα σωστα ..... επισης για ψιλο χαλικι ή αμμο παλι αναλογα τι ψαρια θα βαλεις,  γιατι καποιες αφρικανες καθαριζουν τα βραγχια τους με την αμμο ή σκαβουν πολυ και αλλα δεν πολυασχολουνται με τον βυθο.

Και ενα βασικο, τι διαστασεις ειναι το ενυδρειο?...το μηκος παιζει μεγαλο ρολο,

Υ.Γ Διαβασε την αρθρογραφια και ειδικα το παρακατω αρθρο που σου λεει απο το Α-Ω  το  στησιμο ενος ''αφρικανικου''

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο ειναι 1m μηκος x 41cm πλατος x 47εκ υψος.

 

Για το χαλικι που με καιει περισσοτερο τωρα μιας και ειμαι στο ξεκινημα, μου ειπαν στο καταστημα οτι μπορω να το αλλαξω και αργοτερα στις αλλαγες νερου να αφαιρω και αφου κανω 3-4 αλλαγες και βγει παραλληλα με τον τροπο αυτο και το χαλικι, να το γεμισω μετα με αμμο που δεν θα μου θολωσει και το νερο καθως την τοποθετω και δεν θα επηρεασει αρνητικα και τα ψαρια που ηδη θα υπαρχουν μεσα. Τι αμμο θα μπορουσα να βαλω και τι ψαρακια σε συνδιασμο? Πειτε καμια προταση, παραλληλα διαβαζω και το αρθρο που εστειλες 

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να ρισκάρεις μια αύξηση αμμωνίας από την αλλαγή του βυθού με τα ψάρια μέσα. Άποψη μου,τελείωσε το στήσιμο και όλες τις λεπτομέρειες και μετά να κάθεσαι να χαζεύεις τα ψάρια μόνο και νά μήν έχεις να ασχολείσαι με τέτοια.

Επίσης πως θα αλλάξεις το χαλίκι χωρίς να ξεστησεις τα πάντα από μέσα.Χαμος θα γίνει και τα ψάρια θα στρεσαριστουν πολύ.Φιλικα πάντα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτο σκεφτομαι να παω να παρω αμμο απο τωρα που ειναι αρχη, θα τα βγαλω ολα απο μεσα για να ειναι σωστο στημμενο και φιλικο προς τα ψαρια, ακομα ψαχνω βεβαια για αμμο που θα χρησιμευε και για τα ψαρια που ασχολουνται με το βυθο και καθαριζουν τα βραγχια τους αλλα δεν βγαζω ακρη..

Link to comment
Share on other sites

Στα άρθρα της Αφρικής αναφέρει ότι μπορεί να βάλεις άμμο θαλάσσης.Επισης και μια χαλαζίακη μικρής κοκκομετριας. Φαντάζομαι ότι και από μια μάντρα οικοδομικών υλικών να πας να ρωτήσεις κάτι θα βρεις.Πλυσιμο καλό ή βράσιμο και μέσα.Το αν είναι ασβεστολιθικη ή όχι δεν μας νοιάζει εδώ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 

πριν 51 λεπτά, το μέλος Deathstroke13 έγραψε:

Το ενυδρειο ειναι 1m μηκος x 41cm πλατος x 47εκ υψος.

 

Τι αμμο θα μπορουσα να βαλω και τι ψαρακια σε συνδιασμο? Πειτε καμια προταση, παραλληλα διαβαζω και το αρθρο που εστειλες 

Δυσκολο πολυ για μαλαουι.... για τανγκανυκα υπαρχουν πετροψαρα & κοχυλοψαρα που μπαινουν ειτε σε χαρεμι ειτε ζευγαρι, εχει το αρθρο καποια ειδη,δες ποια σου αρεσουν και διαβασε τα προφιλ τους...για αμμο κλπ οτι σου ειπε ο Θανασης  συμφωνω απολυτα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομαι να βαλω τα εξης:

 

1 ζευγαρι Altolamprologus Calvus

1 ζευγαρι Neolamprologus Brichardi

1 ζευγαρι Pelvicachromis Pulcher

1 ζευγαρι Steatocranus Casuarius (δεν ξερω αν θα ειναι φιλησυχο με τα υπολοιπα και αν αρκουν τα λιτρα μαζι με τα αλλα ψαρακια, διαβασα οτι θελει τουλαχιστον 80 λιτρα παρολαυτα)

 

Αν μπορω να βαλω κατι ακομα ή αν υπαρχει καποια διορθωση στους συνδιασμους και τις ποσοτητες πειτε μου παρακαλω!

 

Επισης απο οτι εχω καταλαβει και με βαση αυτα που εχω διαβασει δεν μπορω να συνδιασω καποιο ψαρι της λιμνης Malawi με αυτα της Tanganyika σωστα? Πχ να προσθετα το Labidochromis Caeruleus στον παραπανω σχηματισμο ή στη θεση καποιου απο τα παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα με ΤΙΠΟΤΑ....Στα 120λ το αρθρο εννοει ενα εδος απο το γκρουπ3 με ενα ειδος ακομα απο τα παραπανω..... επισης στο τελος για τις ψαροσυνθεσεις  λεει:.''Αξίζει να αναφερθεί πως οι παραπάνω συνθέσεις ψαριών όπως αναφέρει και ο τίtλος ειναι "πιθανές"......δηλαδη καποιες ναι μεν θεωρητικα ισχυουν, αλλα στη πραξη μονο με ''προυποθεσεις'' και κανονες (στησιμο, διαφορετικες συνηθειες κλπ) που πρεπει να ακολουθεις, δεν ειναι ευκολο στα λιτρα αυτα χωρις εμπειρια......πρεπει να διαβασεις και τα αλλα αρθρα,παρουσιασεις, προφιλ κλπ.κλπ της Αφρικης για να παρεις εικονα...δεν ειναι απλα τα πραγματα!!!!

Υ.Γ οποίος βιάζεται ..... σκοντάφτει!!!!!!

Έγινε επεξεργασία - corto maltese
Link to comment
Share on other sites

Τά 80 λίτρα είναι μία χαρά για Tanganyika nano, αλλά πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να ζήσουν αρμονικά όλα αυτά μαζί, επίσης ακόμα και δύο είδη είναι αρκετά δύσκολο... Εγώ θά σού προτείνω από αυτά τά τά ψάρια που έχεις γράψει νά διαλέξεις μόνο ένα είδος οποίο σου αρέσει πιο πολύ, αλλά αν θες τσέκαρε και τά neolabrologus multifasciatus αρκετά καλό ψάρι και σχετικά ήρεμα και εύκολα ??

Έγινε επεξεργασία - Greg multi
Ελειπές
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, επειτα απο αρκετο ψαξιμο εχω καταληξει στην παρακατω ψαροσυνθεση μαλλον..leleupi με ocellatus.

 

Εκανα και αλλαγη στην αμμο και στη διακοσμηση για να εχουν περισσοτερες κρυψωνες και χωρο για κολυμπι.

 

Ακουω γνωμες και συμβουλες!!

 

 

 

 

101381231_176950393706935_2801261868990070784_n.jpg

101558686_247409726565014_3008693559432839168_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εμενα η αποψη μου και μονο ειναι, οτι στηνουμε το ενυδρειο αναλογα με τι ειδος θα φιλοξενησουμε (βιοτοπο, χαρακτηρα κλπ) και ειδικα στην Αφρικη....

Τα occelatus ειναι κοχυλοψαρα. χωρις κοχυλια θα ναι ''εξω απο τα νερα τους'' και δεν θα δεις ποτε  συμπεριφορες, χρωματα κλπ και ισως να τα βλεπεις συνεχεια σε καμια γωνια ψηλα, αρα πρεπει να βαλεις κοχυλια στην μια πλευρα και να βγαλεις τη ξυλοριζα που κατ εμε ειναι αχρηστη σε Αφρικανικο. Επισης σκαβουν και θελουν αμμο.....  το χαλικι ειναι ψιλο τουλαχιστον?

Για τα λελεουπι τωρα που ειναι πετροψαρα, τις πετρες  καλύτερα βαλτες να ακουμπανε πιο πολυ μεταξυ τους  στην αλλη πλευρα σαν νταμαρι-στοιβα π.χ...  να φαινονται πιο ''φυσικες''  ωστε να γινουν περασματα και μικροτερες σπηλιτσες, δοκιμασε να τις βαλεις  στην ''τυχη'' καπως, θα δεις ειναι  καλυτερα, ετσι δεν προσφερουν κατι.

Υπαρχουν θεματα μελων, και προσφατα καποια, που φιλοξενουν τα ψαρια που λες, δες πως τα εχουν στησει και τι κανανε, ωστε να παρεις μια εικονα στο τι θελουν για διακοσμο ή να δεις απο τα σχολια πως συμπεριφερονται κλπ κλπ....

 

 

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ακριβώς ότι σου είπε ο Corto Maltese επίσης πανέμορφα ψάρια και τα δύο ,πιο παλιά είχα ocellatus είναι πολύ έξυπνα, θέλουν όμως οπωσδήποτε σαλιγκάρια  η κονχύλια και υπολόγιζε ότι ένα ocellatus θέλει 2 με 3 για να είναι οκ δηλαδή αν βάλεις 4 ocellatus θά πρέπει 12 κονχύλια τουλάχιστον??

Έγινε επεξεργασία - Greg multi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εκανες καμια αλλαγη στο στησιμο για τα ψαρια που ελεγες να βαλεις ή σκεφτεσαι για καποιο αλλο ειδος?

Link to comment
Share on other sites

Εχω βγαλει την ξυλοριζα και εχω απλωσει καλυτερα τις πετρες ωστε να εχουν κρυψωνες και χωρο για κολυμπι, δεν εχω βαλει ψαρακια ακομα, αλλα το νερο ειναι πολυ θολο ακομα και με καποιες αλλαγες νερου(30%-40% περιπου) που εχω κανει..

 

ΥΓ. Εβαλα και το φωτισμο, απο Τ8 μετατροπη σε led

 

Μετρησεις:

Ph:7,6 στο High Range: ηταν λιγο μιξ τα χρωματα απο 7,4 μεχρι 8 δεν ξερω αν το εκανα σωστα αυτο αλλα ισως γιατι ειναι 7,6 για αυτο και οι περιεργοι χρωματισμοι του τεστ.

 

Ph βρυσης: 7,6

 

Αμμωνια: 0,25 (ριχνω τροφη για τα βακτηρια)

 

Νιτρικα,Νιτρωδη: 0  

Εδω δεν θα επρεπε να εχω καποια ποσοστα σε νιτρωδη αντι για 0? ?

Έγινε επεξεργασία - Deathstroke13
Link to comment
Share on other sites

Εκτος αν εχω μπερδευτει καπου με τις μετρησεις που μαλλον αυτο συμβαινει ?

Link to comment
Share on other sites

Δώσε μας καινούργια φωτό για νάχουμε εικόνα.Μην ασχοληθείς προς το παρόν με το ph .Κοίτα τη διαδικασία του στρωσίματος.Βακτηρίδια ρίχνεις ; δεν το πρόσεξα πιο πάνω ,υπομονή και χαλαρά.Πόσες μέρες στρώνεις;

 

Αυτά τα λίγα καλή επιτυχία ?

Link to comment
Share on other sites

Βακτηρια εβαλα την πεμπτη και μετα οι οδηγιες γραφουν την 8η μερα να ξαναριξω(παρασκευη δηλαδη), δεν ειμαι στο χωρο τωρα για να βγαλω φωτο δυστυχως

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 27 λεπτά, το μέλος Deathstroke13 έγραψε:

Βακτηρια εβαλα την πεμπτη και μετα οι οδηγιες γραφουν την 8η μερα να ξαναριξω(παρασκευη δηλαδη), δεν ειμαι στο χωρο τωρα για να βγαλω φωτο δυστυχως

Τα βακτηρια θελουν και ''τροφη'', δηλαδη μια πηγη αμμωνιας π.χ λιγα flakes σε μικρο τουλι.... αν δεν βρουν τροφή απλά θα πεθάνουν.

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος Deathstroke13 έγραψε:

Εχω γραψει πως ριχνω τροφη για τα βακτηρια

Σωστός...δεν το πρόσεξα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η θολουρα που υπαρχει θα φυγει καπως ή κατι παει στραβα?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος Deathstroke13 έγραψε:

Η θολουρα που υπαρχει θα φυγει καπως ή κατι παει στραβα?

Η θολουρα λογικά θα φύγει ,ποτε παρουσιάστηκε ποιά μέρα ;είμαστε στο στρώσιμο αν καταλαβαίνω καλά ,κάποτε συμβαίνει μπορεί να είναι bacterial bloom κοίτα λίγο εδώ

?

Link to comment
Share on other sites

Τυχαινει εντωμεταξυ να εχουμε το ιδιο σκευασμα βακτηριων και την ιδια μερα που πρεπει να βαλω και εγω?

Οποτε περιμενω να φυγει μονη της οπως καταλαβα απο τα λεγομενα των υπολοιπων και συνεχιζω να στρωνω με βακτηρια και τροφη οπως οριζει ο κατασκευαστης.

 

Απλα ενα παλικαρι λεει οτι πρεπει να μπουν ψαρια μιας και ειναι ζωντανα βακτηρια. ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...