Jump to content

Πρόταση τροφής και φυτών για λιμνούλα με koi και χρυσόψαρα


Recommended Posts

Καλημέρα,

καταρχάς δηλώνω τελείως άσχετος για λίμνες, koi κλπ και υποβάλω το ερώτημα εκ μέρους άλλων ενδιαφερόμενων.

Στη δουλειά έχουν στήσει τα παιδιά από το γειτονικό γραφείο μια λιμνούλα με koi και δυο χρυσόψαρα μετά από διάσωση. Η ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποια πρόταση για μεγάλη συσκευασία γενικής τροφής που πιστεύετε ότι είναι αξιοπρεπής και οικονομική.

Μιλάμε για προμήθεια από Ελλάδα, κατά προτίμηση μεγάλη συσκευασία για να μην γίνονται συνεχώς παραγγελίες.

Έχετε να προτείνετε κάποια;

Επίσης αν υπάρχει κάποιο φυτό που θα βοηθούσε με το φιλτράρισμα. Μιλάμε για φυτό με ρίζες μόνο μέσα στη λίμνη και ανάπτυξη πάνω από το νερό. Ήδη έχουν βάλει νούφαρα, πάπυρο και τους έχω ρίξει και 3-4 amazon frogbit. Κάποια πρόταση από τους έμπειρους του χώρου;

Μαζί με το limnobium έπεσε και αρκετή φακή την οποία και καταβρόχθησαν. Αν είναι οκ μπορώ να τους φέρνω την φακή που πετώ από το ενυδρείο, για τροφή; Το limnobium ακόμη δεν το έχουν φάει άλλα δεν ξέρω αν το θεωρούν τροφή ή όχι.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτή

PSX_20200603_042001.thumb.jpg.a790142f2dc3b281e395e99a2cca8fa0.jpg

 

PSX_20200603_042011.thumb.jpg.5b3c9beafbd2e33fefb9c8733dee94d3.jpg που κρατάει πάνω από χρόνο( τη συγκεκριμένη την έχω 1,5 χρόνο και είναι στη μέση ακομα) και κάνει και για χρυσόψαρα.

Υπάρχει και σε στικς, και φλεικς, και σε μιξ( συνήθως αυτή παίρνω που έχει και φλεικς,  για τα χρυσόψαρα πιο εύκολη στη κατάπτωση από το στικ) πολύ καλή τροφή και αρκετά οικονομική, 15 με 20 € ...Και σου μένει και το κουβαδακι?? θα τη βρεις σε όλα τα πετ σοπ.

Όσο για φυτά είσαι ήδη καλυμμένος με ίσως ακόμα κάποιο που επιπλέει όπως το 

 

20200603_043522.thumb.jpg.a99d54eac3ba0376293e750c3513c0eb.jpg20200603_043541.thumb.jpg.efb838c4c7494f6c087f5865e940f245.jpg20200603_043603.thumb.jpg.3ea8907f67c146d9e2fc6b95c79d21bd.jpg

και τα 3 οξυγονωνουν το νερό με το ριζικό τους σύστημα. Όλα θα τα βρεις είτε σε πετ σοπ είτε σε μεγάλο φυτώριο.

Η φακι όντως αρέσει στα ΚΟΙ αλλά και στα χρυσόψαρα και δεν τα βλάπτει, οπότε άφοβα φερνε τους. Τα υπόλοιπα φυτά δεν τα πειράζουν αλλά ότι φυτευτεί στο πάτο το ξεπατωνουν μια και συνεχώς ανακατεύουν το υπόστρωμα. Οπότε σε γλαστρακι ότι βάλετε.

Έγινε επεξεργασία - maria andrianakis
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση!

Έβλεπα και τις τροφές της tetra που έχει μερικές μεγάλες συσκευασίες και είναι οικονομική. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ τη ποσότητα και πόσο απαιτείται, δεν έχω εμπειρία με κρύου νερού.

Να ρωτήσω και κάτι για τα φυτά. Έχουν βάλει τα παιδιά μέσα στο νερό, γλάστρα με πάπυρο (τα φύλλα πάνω από το νερό). Η φύτευση πρέπει να είναι σε χώμα με καπάκι από χαλίκι για να μη σηκώνει χώμα; Αρκεί ή πρέπει να το βάλουν σε κάποια διάτρητη γλάστρα με χαλίκι μόνο; Σκέφτομαι ότι αν έχουν "τροφή" από το χώμα τους, τότε δεν έχουν και μεγάλη συνεισφορά σε επίπεδο φίλτρανσης (άλλο το αισθητικό κομμάτι).

Θα ψαχτώ για επιπλέοντα, δυστυχώς οι μεταφορικές αργούν και δεν έρχονται σε καλή κατάσταση τα φυτά... 

Έχει δοκιμάσει κανείς τη λυσιμάχεια σε λίμνη; Όχι περιμετρικά, εννοώ με βυθισμένες ρίζες. Έχω nummularia στο ενυδρείο, να την αγκυρώσω σε γλαστράκι και να την βάλουμε;

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Εγω τους ριχνω,10 ΚΟΙ, μιση χούφτα ημερησίως, τα οποια τα φτάνει, δεν χρειάζονται πολυ, το χειμώνα δεν τα ταιζω σχεδόν καθόλου. Μη ξεχνάμε ότι η φύση παρέχει οπότε κατά τη διάρκεια της μέρας αρκετοι επισκέπτες του νερού θα γίνουν τροφή τους, και επίσης θα τσιμπήσουν και λίγη αλγη. Οι λίμνες είναι πολύ πιο χαλαρές σε αυτό το θέμα και γενικά σε πολλά, καμία σχέση με τα ενυδρεία που θέλουν συνεχώς φροντίδα, ιδίως όταν είναι και σωστά φτιαγμένες, φίλτρα κλπ.

Τώρα τα φυτά, οποία αυτά, θα τα φυτέψεις σε γλάστρα με καθαρό χώμα, χωρίς χημικά για τους ευνόητους λόγους, πρόσεξε, όχι κοπριά, εγώ περνώ χώμα από το κήπο μου που ξέρω ότι είναι καθαρό. Το χώμα ειναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του φυτού, ιδίως για τα Νούφαρα, τα οποία προτιμούν πηλωδες χωμα, αν βρεις καλως αν όχι δεν έχουν πρόβλημα και με το απλο. Καλό είναι  να ρίχνεις σε κάθε γλάστρα μια ταμπλέτα λίπανσης 1 φορά το μήνα.

Η γλάστρα αν όχι το ειδικό γλαστρακι για υδρόβια φυτά, θα πρέπει να τρυπηθει ώστε να μπορούν οι ρίζες να φιλτράρουν το νερό εύκολα και φυσικά να μπορούν να απορροφούν τα ιχνοστοιχεία πιο εύκολα. Με ένα κολητηρι είναι ευκολο και κάνεις ομοιόμορφες τρυπες. Πολλές τρύπες σε όλη τη γλάστρα, με χώμα και από πάνω ψιλό βοτσαλακι για έξτρα βάρος και ομορφιά στο μάτι.

Το φυτό που αναφέρεις δεν το ξέρω. Μπορείς όμως να βάλεις Πόθο μια και μπορείς να το βρεις παντού και εύκολα σε κάποιο κήπο.

Σε ένα φελιζολ κανε μερικές τρύπες και κάρφωσε μέσα κλαδάκι με ρίζα ώστε να είναι μέσα στο νερό η ρίζα και έξω το φύλλωμα. Μπορείς και χωρίς ρίζα να καρφώσεις το κλαδάκι και αυτο θα βγάλει σιγά σιγά ρίζα. Γενικα υπάρχουν πολλά φυτά που βγάζουν εύκολα ρίζα στο νερο που μπορείς να βάλεις στο φελιζολ και που εύκολα βρίσκει κανείς σε κηπους/μπαλκόνια ...μια έρευνα στο διαδίκτυο θα στα βγάλει ολα για να είσαι και επί του ασφαλούς?

Καλή επιτυχία!

Έγινε επεξεργασία - maria andrianakis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας, αν θέλετε υψηλής ποιότητας τροφή για τα koi σας ώστε να μην έχετε προβλήματα υγείας θα σας πρότεινα αυτές. Επίσης είναι πολύ οικονομικές και σε χρήμα αλλά και τα ψάρια σας χορταίνουν περισσότερο με λιγότερη ποσότητα. Ακούστε τους ειδικούς.

 

https://www.koihellas.com/?product_cat=koifood

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...