Jump to content

Καλησπέρα σας


nos7

Recommended Posts

Καλησπέρα σας !! 

 

Νέος στον χώρο και πολύ εντυπωσιασμένος άλλα και πολύ μπερδεμένος !!

 

Μόλις αγόρασα ένα Anubias A1200 300lt !!!

 

Σίγουρα θα πάω σε γλυκό νερό , αλλά θέλω την βοήθεια σας να μπορέσω να πάρω μερικές ιδέες για το τι θα φτιάξω!!!

Για αρχή θα ήθελα βοήθεια για το έαν θα το κάνω φυτεμένο ή όχι... ποια ειναι τα θετικά και ποία τα αρνητικά σε κάθε περίπτωση ??

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα καλώς ήρθες για φυτεμένο θες υπόστρωμα μερικά φυτά είναι βέβαια πολύ εύκολα και φυτεύονται και στην άμμο τα φυτά πάνε και με τι ψάρια θες να βάλεις αλλά έχουν υψηλές απαιτήσεις οπότε θέλουν διοξείδιο και λιπάσματα τι έχεις σκεφτεί να κάνεις για να σου πούμε την γνώμη μας

Link to comment
Share on other sites

Φωτισμό έχω Led , αυτόν που έχει και το ενυδρείο !!

 

Δεν έχω σκεφτεί κάτι ακόμα !!!

 

Παλιά είχα ένα ενυδρείο και είχα βάλει μέσα ψεύτικα φυτά και καρχαρίακια gallagher !! Τώρα θέλω να βάλω κάτι ποίο "χρωματιστό" αλλά να μεγαλώνει μετά από καιρό !!! 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το ενυδρείο είναι καινούργιο καλό θα ήταν αν δεν βάλεις σε όλο υπόστρωμα να βάλεις σε περιοχές όπου θα γίνει η φύτευση έχει εύκολα φυτά χαμηλών απαιτήσεων νομίζω είναι και ο εχινοδορος Με Πολύ αργή ανάπτυξη απλά θέλει λιπάσματα κοντά στην ρίζα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

:welcomeXL:

 

Καλώς Ήρθες! Άνοιξε ένα θέμα στην κατηγορία Γενικά Περί γλυκού νερού όπου και θα μας γράψεις πληροφορίες για το πως το σκέφτεσαι. Κάνε μια αναζήτηση στην αρθρογραφία του φόρουμ όπου υπάρχουν αρκετά κείμενα για την Πρώτη επαφή με το ενυδρείο.

 

Τα θέματα σε αυτή την κατηγορία κλειδώνουν αυτόματα με το πέρας μερικών ημερών.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα 

λοιπόν το να βάλεις ψεύτικα φυτά ναι μεν δεν θα χρειάζεται να ασχολήσε με αυτά αλλά τα φυτά βοηθούν τον βιολογικό κύκλο του ενυδρείου λειτουργούν σαν φίλτρα χωρίς να μπω σε λεπτομερείες και σε μπερδέψω θα σου έλεγα έστω για αρχή να βάλεις εύκολα φυτά γρήγορης ανάπτυξης πχ egeria densa τα οποία θα βοηθήσουν στον στρώσιμο κατά τα αλλάς μόλις εξοικειωθείς βλέπεις άμα θα βάλεις και αλλά ,εγώ στο δικό μου έχω 17 εύκολα σχετικά φυτά χωρίς υπόστρωμα με έναν συνδυασμό λεπτού χαλικιού και άμμου της amtra συγκεκριμένα με λίγα λιπάσματα τα οποία το ένα μπαίνει εβδομαδιαία και το άλλο μηνιαία βάζω και σίδηρο και τα φυτά μου είναι οκ βέβαια είναι λίγο ταλαιπωρία να μαζεύεις με αποχή από την επιφανεία τα νεκρά φύλλα ή και καμία φορά από τον βυθό με λαβίδα 

Link to comment
Share on other sites

Με εύκολα φυτά βγάζεις ωραίο αποτέλεσμα στο παλιό ενυδρείο τα είχα φυτέψει όλα στην άμμο πήγε πολύ καλά για 3 χρόνια μετά τα έβγαλα και έβαλα κιχλίδες αυτό ήταν. 

20190828_145114_IMG-6e2322e729aa828da29f0c8a67179e45-V.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 ώρες, το μέλος nos7 έγραψε:

 

 

Μόλις αγόρασα ένα Anubias A1200 300lt !!!

 

300λ. για φουλ φυτεμενο δεν ειναι ευκολο εγχειρημα για αρχαριο πιστευω  ...θα συμφωνησω με παραπανω να αρχισεις για αρχη με λιγα  ευκολα φυτα και τιποτα ωραια ξυλα οπως στη φωτο του ΜΠΑΛΑΚΙ, ''τυπου'' ποταμι αμερικης, αμαζονιος κλπ.....βεβαια παιζει ρολο και τι ψαρια θα βαλεις.

Διαβασε παρακατω να παρεις μια ιδεα,,

 

Έγινε επεξεργασία - corto maltese
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...