Jump to content

Προετοιμασία!!


Recommended Posts

Αύριο μου έρχεται το καινούργιο ενυδρείο (110λιτρων) και πιο συγκεκριμένα μιλάμε για το juwel primo 110led... Σήμερα πήρα τον δεύτερο καινούργιο φίλο (blackmoor και αυτό) τον οποίο έβαλα σε ένα ενυδρείο 20(καραντίνα) λίτρων με στρωμένο φιλτρακι και πόθο και θα το κρατήσω εκεί για λίγο καιρό  πριν το βάλω με το άλλο... Λοιπόν, επειδή είμαι ανήλικος και ακόμα προσπαθώ να περνώ πράγματα από έμπειρους θα ήθελα να με συμβουλεύατε για το πώς να αρχίσω την προετοιμασία με το καινούργιο ενυδρείο!! Έχω προμηθευτει 2 λίτρα κεραμικό μακαρόνι και 1 λίτρο μίνι siporax+βακτήρια της waterlife. Επίσης έχω και στρωμένα υλικά φιλτρανσης από το ενυδρείο(60λιτρων) που φιλοξενεί το άλλο blackmoor. Και εδώ είναι που αναρωτιέμαι...να βάλω σκέτο μπολυ από το

ήδη τρέχον ενυδρείο χωρις έτοιμα βακτήρια....ή μονό έτοιμα βακτήρια...ή να βάλω και μπολυ και έτοιμα βακτήρια???Και όταν τελειώσω με το θέμα των  βακτήριων,πότε να βάλω τα ψάρια??

 

Το ενυδρείο θα περιέχει: φυσικό χαλίκι,2 φυσικά ξύλα (mopani-driftwood), πόθο (με βοηθάει στα νιτρικά) και μια woodstone?!!

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο τι μπορεις να μεταφερεις απο το 60λ - καν το. Αν μπορεις και χαλικακι και ξυλο, νερο και και και. Μετα ριξε και βακτηρια (αν θελεις).

Το χαλικι απο το παλιο, θελει ενα ελαφρυ ξεπλυμα με νερο ενυδρειου. Και εννοειται το βιολογικο υλικο απο το παλιο φιλτρο βαλε στο καινουριο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει η @natateo! Ότι μπορείς βάλε, είναι στρωμένα υλικά. Θα έλεγα να βάλεις και το σκεύασμα βακτηρίων, (τουλάχιστον για την αρχή, μέχρι να στρώσει πλήρως το νέο σου σύστημα) για να ενισχυθεί η βιολογία!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...