Jump to content

Ένταση λειτουργίας φίλτρου, λάμπα και αλλαγή νερού


Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Εγκατέστησα εδώ και μια μέρα ένα ενυδρείο διαστάσεων 60*30*35 cm με 3 χρυσόψαρα διαφορετικου είδους το καθ' ένα μήκους περίπου 4cm έκαστο. Τοποθέτησα φίλτρο AQUAEL FAN FILTER 1PLUS το οποίο προβλέπεται για ενυδρεία 60-100 lt. Το ενυδρείο έχει λάμπα νέον με λευκό φωτισμό και μέσα έχω βάλει χαλίκι, 2 πλαστικά φυτα και μερικά ακόμα διακοσμητικά αγορασμενα από pet shop. Έριξα αφού γέμισα το ενυδρείο με νερό το ειδικό υγρό aqua safe στο νερό που προμηθεύτηκα, περίμενα λίγη ώρα να διαχυθεί με το φίλτρο να λειτουργεί, και τοποθέτησα τα 3 ψάρια ταυτόχρονα στο ενυδρείο. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής: επειδή στην μια μέρα που πέρασε θόλωσε το νερό , απαιτείται κάποια ενεργεια από μέρους μου για το  καθαρισμό του ; Επίσης το φίλτρο σε ποια ταχύτητα να το έχω ( να βγάζει έντονα μπουρμπουληθρες ή όχι?) . Πόση ώρα να αφήνω τη λάμπα αναμμένη? Χρειάζεται τακτικά αλλαγή νερού εφόσον διαθέτω φίλτρο? ( το νερό είναι οικιακής βρύσης πόσιμο) Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. 

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, έχεις ξεκινήσει πολύ λάθος. Αντιλαμβάνομαι ότι από κει που πήρες ενυδρείο, εξοπλισμό και ψάρια δε σε ενημέρωσαν σχετικά με τη σωστή λειτουργία ενός ενυδρείου. Δε φροντισες και εσυ να ενημερωθείς πριν βάλεις τα ψάρια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον ακατάλληλο να τα φιλοξενήσει. 

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η πιο σωστή κίνηση είναι να επιστρέψεις τα ψαράκια πίσω, να ενημερωθείς για τη σωστή προετοιμασία και λειτουργία ενός ενυδρείου και έτσι όταν όλα θα είναι έτοιμα, βάζεις τα ψάρια και θα έχεις ένα όμορφο ενυδρείο, χωρίς τον άμεσο κίνδυνο απωλειών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό που λέει ο φίλος και εγώ ξεκίνησα λάθος μου το είπαν τα παιδιά στο φόρουμ δεν τους ακουσα Γιατί δεν ηθελα να επιστρέψω τα ψαρια μέχρι που τα εχασα όλα και αρχισα οπο την αρχή και εδώ και 9 μήνες όλα πάνε τέλεια χωρίς απολιες 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω με τι να ξεκινήσω φίλε μου. Όπως όλοι μας και συ ξεκίνησες βάσει λάθος πληροφοριών. Βάσει των οσων περιγράφεις πρέπει να κάνεις τα εξής:

Να βγάλεις όλα τα ψεύτικα διακοσμητικά

Να βρεις σύντομα μεγαλύτερο ενυδρείο (το ενυδρείο είναι μικρό για τρία χρυσόψαρα)

Να κάνεις αλλαγή το 50 τις εκατό του νερού ανά τέσσερις με πέντε ημέρες. 

Ξέρω ότι θα σε απογοητεύσω αρχικά, αλλά για να απολαύσεις το χόμπι θα πρέπει να το κάνεις σωστά αλλιώς θα τρέχεις. Εάν πραγματικά θες βοήθεια είμαι εδώ για ότι χρειαστείς

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...