Jump to content

Σημάδια στο καβούκι


Recommended Posts

Καλησπέρα σας... Έχει κάποιες ημέρες τώρα που παρατηρώ στη χελώνα κάποια σημάδια στο καβούκι της και είναι σαν να είναι πιο ξεθωριασμενο σε σχέσει με το υπόλοιπο κέλυφος . Μπορεί κάποιος να.μου πει την γνώμη του ; Έχω ψάξει και διαβάσει διάφορα όπως ότι μπορεί να είναι από το ph του νερού και να μην ξεκολλάνε οι παλιές πλάκες..... Σας επισυνάπτω και μια φωτογραφία αν δείτε είναι πιο χρυσό τα σημεία που λέω προς τα πίσω στην ουρά...

IMG_20200727_231755.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κάποιος γνωρίζει? Αρχισα εδώ και 2-3 ημέρες να βάζω μπεταντιν και το αφήνω 1-1.30 ώρα να στεγνώσει και το ξανά βάζω στο ενυδρείο. Ψαχνω να βρω τι είναι αυτη η αλλαγή στο χρώμα έτσι ξαφνικά και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Δεν ξέρω αν η φωτογραφία που έχω ανεβάσει στο αρχικό μου ποστ είναι κατατοπιστικη...

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση,  αλλά τα έχω διαβάσει ηδη όλα αυτά... 

 

Link to comment
Share on other sites

Ωραία από βιταμίνες A και D αυτές βοηθήσουν στο να εκμεταλλευτεί καλύτερα το ασβέστιο αλλιώς είναι θέμα ασβεστίου 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να βάζω και μπεταντιν ή τσάμπα το ταλαιπωρω? Οκ ευχαριστώ πολύ!! 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και απο μενα  @Eirini Pag αν οπως λες ειναι χρυσαφι και οχι μαλακο το σημειο στο καβουκι τοτε οπως ειπες αρχικα και εσυ, ειναι λογο του υψηλου ph,kh,gh του νερου που παγιδευει ''φυσαλιδες'' αναμεσα στις φολιδες, τσάμπα το ταλαιπωρεις με το μπεταντιν.

Αυξησε τη θερμοκρασια στη στερια της (οχι του νερου) και αν μπορεις 'να ριξεις το ph καλο θα ταν. Δεν ειναι κατι το φοβερο, αλλα μακροπροθεσμα αν δεν ''ξεφλουδιζει'' σωστα καθυστερει η αναπτυξη της. 

 

Link to comment
Share on other sites

Οκ... Ευτυχώς μαλακό δεν είναι... Απλώς είναι πιο χρυσαφί σε κάποια σημεία.. Έχω σκοπό να πάρω τεστ να μετρήσω ph, kh, gh του νερού. Το σταμάτησα το μπεταντιν 2 με 3 ημέρες το ταλαιπώρησα τώρα το έκοψα. Τώρα για την θερμοκρασία στη στεριά λόγω καλοκαιριού δεν έχω και πολλές επιλογές λόγω του ότι δεν ανάβω την κόκκινη λάμπα. Το ph όμως όπως και η σκληρότητα του νερού τόσο καιρό είναι τα ίδια παίζει ξαφνικά να το πείραξε? Ευχαριστώ πολύ πάντως! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...