Jump to content

Τι θεραπεία για betta


Recommended Posts

Καλησπέρα ? θέλω να φτιάξω ένα betta sorority σε 60 λίτρα με πολλά φυτά και θα ήθελα να κάνω μια γενική θεραπεία στα ψαρια (όταν τα πάρω ακόμα στήνω το ενυδρείο) γιατί δεν θα είναι όλα απο το ίδιο άτομο /κατάστημα. Κάποια θα πάρω και από χόμπιστα που κάνει αναπαραγωγή και έχω συνεννοηθεί. Για να μην υπάρξουν ατυχήματα λοιπόν θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο γενικό φάρμακο που να καλύπτει τις περισσότερες ασθένειες ώστε να μην χάσω τα ψάρια μου από απλή αμέλεια. Αυτά που έχω βρει ως τώρα είναι το esha 2000 συνδιαστηκα με το esha exit, το bettafix το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές για τα φυτά, της tetra medica General tonic και της API το melafix και κάποια άλλα παρεμφερή. Εσείς ποιο θα μου προτείνατε από αυτά η και κάποιο άλλο το οποίο κατά προτίμηση να μην επιρεαζει τα φυτά. Το λέω αυτό διότι για να κάνω την θεραπεια θα πρέπει να έχω κουτιά για κάθε ψάρι ξεχωριστά και θα με δυσκολέψει από άποψη χώρου. Ευχαριστώ ?

Link to comment
Share on other sites

Κανενα φαρμακο δεν πιανει "τα παντα". Τα bettafix kai melafix ειναι πολυ ελαφρια φαρμακα, δεν νομιζω, οτι θα κανουν δουλεια, που θελεις.

Απο τα φυτα, αν θυμαμαι καλα, μονο H. cuba μου κιτρινισε απο tetra medica General tonic, σε 2-3 εβδομαδες πηρε και παλι πανω του.

προσωπικα για καραντινα εχω το γαριδαδικο(κραταω εκει τα καινουρια ψαρια για 3-4 εβδομαδες, αν ολα καλα - πανε στο μεγαλο ενυδρειο). Δεν  χρησιμοποιώ κανενα φαρμακο, αν δεν χρειαζεται.

Καλυτερα να απαντησει ο @Husky_Jim, ασχολειτε και με αγρια ψαρια και ξερει καλυτερα απο καραντινες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...