Jump to content

Μονομαχία με πολύ πρησμενη κοιλιά


Recommended Posts

Χθες πήρα μια μονομαχία η οποία φαίνεται να είναι αρκετά νεαρή σε ηλικία. Είναι 2.5 εκ περίπου. Την πήρα μαζί με 2 γαρίδες αμανο.  Έγινε κανένα 2ωρο προσαρμογή μέχρι το νερό στο δοχείο που την είχα να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αυτό του ενυδρειου(εννοείται το δοχείο μέσα στο ενυδρειο). 

Την πρώτη μέρα δεν την τάισα καθόλου. 

 Χθες φαινόταν να τσιμπάει κάτι από το τζαμί και το ξύλο και μετά να κάνει την κίνηση με το στόμα της σαν να μασάει. Μετά από αρκετή παρατήρηση είδα κοντά στο υπόστρωμα να βγαίνουν αρκετά σπάνια μερικά μικρα άσπρα παρά παρά πολύ μικρα αλλα έμοιαζαν λίγο με σκουλικακια κι άλλα ήταν πιο στρογγυλά. Έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ αλλά δεν μπόρεσα να τα ταυτοποιησω. 

Τώρα, ας πούμε, έχω αρκετή ώρα να δω κάποιο.

Σήμερα το πρωί δοκίμασα να την ταισω. Της έδωσα ένα μπιλακι attinsons betta pro αλλά μάλλον ήταν μεγάλο και δεν μπόρεσε να το φάει. Δοκίμασα να της δώσω μερικά flakes και αποξηραμένα bloodworms Αλλά κι αυτά τα εφτυνε.  Τελικά της έσπασα ένα μπιλακι σε μερικά κομματάκια μικρότερα και τα περισσότερα τα έφαγε. Μετά κάποια στιγμή έπεσε ένα ζουζουνάκι μικρό μέσα την ώρα που είχα βγάλει το καπάκι για να διορθώσω κάτι και πριν προλάβω να το ψαρεψω καθώς το παρέσυρε το νερό το έφαγε. 

Το απόγευμα έχει αρχίσει να φουσκώνει η κοιλιά της και να γίνεται λίγο πιο σκούρα σε εκείνο το σημείο. 

Επίσης σαν να βλέπω έναν πολύ μικρό τραυματισμό δίπλα από το ένα πτερύγιο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω καλα. Πιθανόν να χτύπησε κάπου μόνη της γιατί δεν υπάρχει μέσα στο ενυδρειο κάτι αλλο για να της επιτεθεί. 

Έχει και μια μικρή Κοκκινιλα στην περιοχή. Επειδή είναι λευκή και λίγο ακτινογραφία ήταν λίγο πιο κοκκινωπη εκεί. Όμως σήμερα σαν να είναι λίγο περισσότερο. 

Οι μετρήσεις nh3/4 και no2 0 και πριν την βάλω και σήμερα. 

Κολυμπάει κανονικά όπως πριν και δεν εχω δει καμία άλλη αλλαγή συμπεριφοράς. 

Μήπως είχε κάποιο θέμα από πριν και το εμφάνισε τώρα λόγω αλλαγής περιβαλλοντος; 

Θα δοκιμάσω λίγη νηστεία και τάισμα με λίγο βρασμένο αρακά αύριο. 

Μπορώ να κάνω κατι αλλο; 

Σε μια φωτογραφία φαίνεται ένα από αυτά τα πολύ μικρά σκουλικακια μεσα στον κυκλο.

Δυστυχώς είναι λίγο θολό. Με μεγεθυντικό φακό. Προσπαθούσα παρά πολύ ώρα αλλά δεν το πιάνει αλλιώς η κάμερα του κινητού. 

Επίσης φαίνεται και το σημείο που ίσως τραυματίστηκε η μικρή με βελάκι. 

PSX_20200830_030946.jpg

PSX_20200830_031002.jpg

PSX_20200830_031016.jpg

Link to comment
Share on other sites

Υγ στη Τρίτη φωτο τα άλλα μικρά σπρα που φαίνονται κυκλοφορούν στο νερό, ίσως επειδή ανακατεύουν λίγο το υποστρωμα οι γαρίδες. Ούτε στο τζαμί ούτε στο ξύλο είναι. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως μοιάζουν αρκετά με αυτό στο βίντεo.

Αυτός λέει ότι είναι planaria Αλλά με όσες φωτογραφίες έχω δει δεν μου μοιάζουν και τόσο.... Και θα έπρεπε να είναι και μεγαλύτερο νομίζω για να είναι planaria ?

Έγινε επεξεργασία - Antoonia
Link to comment
Share on other sites

planaria η detritus είναι και ναι μπορούν να βγουν και στο νερό εκτός από το υπόστρωμα που συνήθως τα βλέπουμε. Εύκολο σνακ δηλαδή για τα ψάρια όπως περιγράφεις.

Τα pelets της attison είναι σε καλό μέγεθος για το στόμα τους απορώ πως δεν μπορούσε να στο φάει, βέβαια αν κατά λάθος σου βραχεί το κουταλάκι και το βάλεις μέσα έχουν την τάση να κολλάνε μεταξύ τους. Γενικά πάντως οι μονομάχοι έχουν μια τάση να είναι κάπως επιλεκτικοί στην τροφή τους αρχικά ίσως με το που εγκλιματιστεί πλήρως να σου τρώει τα πάντα. Εγώ πιστεύω πως πρόκειται για κάποιο πρήξιμο μιας και τα στομάχια τους είναι πολύ μικρά και άρα γεμίζουν πανεύκολα. Το κακό είναι ότι η όρεξή τους δεν τελειώνει γι αυτό καλύτερα στοπ στην τροφή για κάποιες μέρες και γι αυτήν και για τα σκουλήκια και κάνε καλή αλλαγή νερού μαζί με σκούπα. 

 

Link to comment
Share on other sites

Έφυγε το πρήξιμο, όλα καλα. Ίσως να φταει η "ζωντανή τροφή" που έφαγε δηλαδή το μυγακι. 

Της έδωσα και αρακά κι όλα οκ.

Ο μικρός τραυματισμός φαίνεται καλυτερα και το χρώμα ήρθε στο φυσιολογικό, τζάμπα ανησύχησα. 

Έβαλα ένα φύλλο catappa επιπλέον μπορεί και να βοηθήσει να μην μολυνθεί η πληγή της. Μπορω να κάνω κατι παραπάνω σε αυτό; έχω myxazin Και αλάτι της api.

Τα πέλετ τελικά τα τρώει αν της τα κόψω στη μέση. Bloodworms και νιφάδες ούτε που τα αγγίζει. 

 

Τώρα για τα σκουλικακια, έχω δει καν αν δύο τρία μόνο από προχθές, καθάρισε λίγο και το υποστρωμα σήμερα και θα προσπαθώ να μην μένει τροφή κάτω. Βέβαια μου φαίνονται κάπως μικρά για planaria... 

Έγινε επεξεργασία - Antoonia
Link to comment
Share on other sites

Αν έχει επανέλθει το χρώμα της είναι καλό σημάδι. Το φύλλο θα βοηθήσει απλά όταν αρχίζει να σαπίζει βγάλε το. 

Δοκίμασε το εξής για τις υπόλοιπες τροφές αν θα ανταποκριθεί:

Ρίξε ένα bloodworm στην επιφάνεια και άφησε την να το πλησιάσει. Όταν πάει κοντά βάλε το δάχτυλό σου στην επιφάνεια και λίγο δίπλα στην τροφή σιγά σιγά για να μην την τρομάξεις και  ίσα ίσα για να κουνηθεί  και βασικά για να δείξει η τροφή ότι πρόκειται για κάτι ζωντανό. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ορμάνε. Για πάμε...

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δοκιμάσει αυτό και για να της φέρω την τροφή πιο κοντά της για να την δει και να το φάει. Κάποιες φορές το τρώει και το φτύνει άλλες φορές απλά δεν το ακουμπάει. Το ίδιο και με τις νιφάδες. Τρώει μόνο τα πελετ. Έχω δύο ειδών και της δίνω μια από το ένα μια από το άλλο. Απλά με 3 και πάνω φουσκώνει. Είναι μικρούλα ακόμη μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...