Jump to content

Apple snail τρώει τα φυτά


Recommended Posts

Το σαλιγκαράκι μου άρχισε να τρώει τα φυτά κατασπάραξε μια ανουβια έγινε καφέ ενώ ήταν απόλυτα υγιείς και έβγαζε νέα φύλλα  αφού της έφαγε το φλοιό τα φύλλα επεσαν ? τρώνε τα σαλιγκάρια αυτά φυτά; Γιατί το πήρα ξέροντας πτι τρώει μόνο άλγη και νεκρή ύλη γιατί να επιτεθεί στα υγιείς φυτά ;; Τι να κάνω το λυπάμαι δεν έχω που να το βάλω 

047F8B2D-CDEA-411E-AB28-78A73F8D6220.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου εξαφάνισαν τα limnobium και τη salvinia που είχα στην επιφάνεια. Δεν μου πείραξαν όμως αλλά φυτα της κάτω ζώνης. Και ειδικά τις ανουμπιες. Βέβαια το ένα έφαγε μισό φύλλο κρυπτοκορινης αλλά φαίνεται δεν του άρεσε και δεν ξαναδοκιμασε ?

Ίσως έχει να κάνει και με το κάθε σαλιγκάρι...

Αν σου δημιουργήσει πρόβλημα ίσως θα ήταν καλό να το δώσεις. 

Εγώ πχ είχα και έχω physa Λαθρεπιβατες και επειδή τα λυπάμαι να τα αφήσω να πεθάνουν όταν βγάζω μερικά για να μειωθεί ο πληθυσμός τους τα βάζω σε μια γυάλα με μερικά φυτα και βιολογικό υλικό.  Αλλά το συγκεκριμένο είναι μεγάλο και δεν θα βολέψει κάτι τέτοιο...

Έγινε επεξεργασία - Antoonia
Link to comment
Share on other sites

Από ότι έχω δει σε προηγούμενα ποστ υπάρχουν και είδη apple snail  που δεν τρώνε φυτά. Δεν τα έχω πετύχει αυτά. Τα δικά μ apple snail στο παλιό μου ενυδρείο είχαν εξαφανίσει τα limnobium. @Antoonia τα έβλεπες να τα τρώνε και να κάνουν σερφ από την επιφάνεια στον βυθό. Δοκίμασα να πάρω και τώρα( το έχω 2 μήνες) αλλά πάλι άρχισε να τρώει τo/την bacopa carolina και που και που moss. Θα το βάλω αγγελία αν το θέλει κανείς χωρίς να έχει φυτά με μαλακά φύλλα. Πάντως την anubia δεν την πείραξαν ποτέ. Μάλλον έπεσες στην περίπτωση του κυριολεκτικά παμφαγου.

Αν θες σαλιγκάρακι στο ενυδρείο μπορείς να πάρεις nerite που τρώει και άλγη αρκετά. Ένα μειονεκτήματα μπορεί να θεωρηθεί ότι κάνει μικρά άσπρα αυγά και τα αφήνει διάσπαρτα στο ενυδρείο τα οποία μπορείς να αφαιρέσεις χειροκίνητα. Κάποιους τους ενόχλει στην αισθητική. Δεν εκκολάπτονται τα αυγά, για να αναπαραχθούν θέλουν ημιαλμυρο νερό οπότε ελέγχεις τον πληθυσμό τους (όσα πάρεις-αναλογα φυσικά και τα λίτρα του ενυδρείου).  Επίσης πολλοί προτείνουν τα ramshorn snail. Είχα πάρει μια φορά αλλά μ πέθαναν τις πρώτες μέρες και δεν ξαναδοκιμασα. Γενικά δεν τρώνε φυτά αλλά πολλαπλασιάζονται αναλόγως κυρίως το διαθέσιμο φαγητό οπότε ο πληθυσμός τους είναι μερικώς ελεγχόμενος. Μπορείς να τα ψάξεις και στο google να δεις πως μοιάζουν,τις συνήθειες τους και ποια σ αρέσουν.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν τρεισήμισι διαφορετικά είδη  μήλοσαλιγκάρια και η διαφορές τους είναι μικρές, μόνο ένα δεν τρώει φυτά, τα άλλα δυο τρώνε και υπάρχει και ένα τέταρτο που μοιάζει με τα μηλοσαλιγκάρια αλλά δεν είναι για αυτό αναφέρω ώς μισό :) 

Εσύ μάλλον θα πέτυχες ένα απο αυτά που τρώνε φυτά. Δες της διαφορές στην παρακάτω φωτογραφία.

id_pom_bridgesi.gifPomacea diffusa. Δεν τρώει φυτά, η θα φάει φυτά μόνο αν δεν έχει να φάει κάτι άλλο και αυτό μόνο μαλακά φυτά.

id_pom_canaliculata.gif Pomacea canaliculata. Τρώει φυτά

id_pom_paludosa.gif Pomacea paludosa. Τρώει φυτά

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος gkons έγραψε:

@Antoonia τα έβλεπες να τα τρώνε και να κάνουν σερφ από την επιφάνεια στον βυθό.

Το δικό μου ήταν και μεγάλο μερικές μπουκιές το είχε ένα μέτριο limnobium 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Antoonia said:

Το δικό μου ήταν και μεγάλο μερικές μπουκιές το είχε ένα μέτριο limnobium 

Σε καταλαβαίνω ;) . Μ έζησε 1,5-2 χρόνια και μου γέννησε κιόλας!

IMG_20201003_201945.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μου ξανά πείραξε σε μεγάλο βαθμό άλλο φυτό από τότε γτ το ταΐζω καλά έγινε θηρίο ίσως τρώει λιγάκι τα νέα φύλλα από διαφορά φυτά αλλά δεν δημιούργησε ξανά σοβαρό θέμα το ταΐζω ταμπλέτες ? λυπάμαι να το αποχαιρετήσω και χαλάλι λιγο το μασούλημα 

588B7B65-203D-4DED-9458-2594FAAAC926.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Ο λουις ο τεράστιουλης είχαμε και ένα ατύχημα πριν το δώσω σε άλλον για αυτό και το κράτησα είχε σπάσει το καβούκι του 

F95D8709-2F27-49D2-9D8A-C8B6BECD5375.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...