Jump to content

Ποσό φως θέλει 63 λίτρα φυτεμένο ;


Recommended Posts

Γεια σε όλους ,θα ήθελα να μάθω ποσό φως θέλει στο ενυδρείο μου που έχω φυτεμένο ;είναι 63 λίτρα και έχω λάμπα t8 15wat και έβαλα marseille κάτω και δεν ξέρω ποσό φως χρειάζεται ;επίσης ρίχνω καθημερινά άνθρακα και δεν έχω φιάλη co2

21C5EE10-D633-4900-84A4-5665B27EE152.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Έχεις κάποιες πληροφορίες για το marseille? Πρώτη φορά το ακούω. Αν πάντως πρόκειται για κάποιο φυτό τύπου γρασίδι τότε ναι κατά πάσα πιθανότητα να θέλει φως. Πάντως τα υπόλοιπα φυτά βλέπω πάνε καλά. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο?

Στον φωτισμό πάντως γνώμη μου είναι να μην το πολύ πειράζουμε γενικά εκτος κ αν είναι απολύτως απαραίτητο δηλαδή αν βλέπεις ότι υπάρχει ανάπτυξη με τον υπάρχων φωτισμό και τη φωτοπερίοδο τότε μην προχωρήσεις σε αύξηση είτε του ενός είτε του άλλου γιατί μετά κινδυνεύεις να σου γυρίσει μπουμερανγκ με άλγες κτλ οπότε για μένα άστο όπως είναι και βλέπεις πως πάει. 

Άσχετο με το ερώτημά σου αλλά η ψαροσύνθεση σου είναι λάθος όπως και γιατί η έξοδος του φίλτρου κοιτάει τζάμι και είναι τόσο χαμηλά?

Link to comment
Share on other sites

Αν βλέπω καλά μάλλον εννοείς αυτό το φυτό 

Το έχω κι εγώ εδώ και μερικές μερες. Γενικά λένε ότι δεν είναι πολύ απαιτητικό. Αν το πήρες και σε συσκευασία 1-2-grow της tropica (γιατί νομίζω αλλιώς είναι λίγο δύσκολο να το βρεις, μπορεί να κανω και λαθος) είναι πιθανόν να αρχίσει να χάνει φύλλα όμως είναι φυσιολογικό, θα βγάλει καινούρια. 

Τώρα για φωτισμό δεν είμαι και το κατάλληλο άτομο για να σε συμβουλεύω αλλα φαντάζομαι κάπου στον μέτριο θα χρειαστείς εκτός κι αν θες να βάλεις αλλα φυτά πιο απαιτητικά σε φωτισμό. Περίμενε και γνώμες άλλων :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...