Jump to content

Τεχνητή λιμνούλα σε κήπο


giwrgakos28

Recommended Posts

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για μια τεχνητή λιμνούλα που θέλω να φτιάξω στον κήπο οποίος γνωρίζει παρακαλώ να με βοηθήσει:?

 

1. Αφού σκάψω στο χώμα και το πατήσω όπως πρέπει ώστε να γίνει λείο μετά τι τσιμέντο μπορώ να βάλω που να μην επηρεάζει τα ψάρια μέσα στην λιμνούλα και να μην κάνει το τσιμέντο ρωγμές?

 

  2. Αφού φτιάξω την λιμνούλα τι μπορώ να φυτεύσω μέσα και αν χρειάζεται να βάλω χαλίκι στον πάτο της?

 

  3. Είναι καλύτερο να βάλω χρυσόψαρα ή κοι(θα είναι γύρω στα 600 λίτρα), τι είναι πιο ανθεκτικό σαν ψάρι στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες?

 

  4.Κοιταξα για φίλτρο στο ίντερνετ και οι τιμές κυμαίνονται λίγο ψηλά, αν έχετε να μου προτείνετε κάτι πιο οικονομικό αλλά καλό θα με βοηθησετε πολύ.

 

Ευχαριστώ πολύ!

 

Link to comment
Share on other sites

Πάμε να τα δούμε ένα ένα. Καταρχάς λόγω λίτρων δε βάζεις κοι αλλά μόνο χρυσόψαρα, γύρω στα επτά με οχτώ. Όσον αφορά το τσιμέντο, μπορείς να τη γεμίσεις και χωρίς άλλο υπόστρωμα αλλά καλύτερα θα ήταν να το περάσεις με χ ωμά πισίνας που είναι ουδέτερο και δεν διαλύεται και στο νερό. Άλλη λύση είναι να βάλεις εξ αρχής liner και πριν από αυτό υπόστρωμα από υαλοβάμβακα ώστε να μην χρειαστείς καν τσιμέντο. Θα πρότεινα να μην βάλεις τπτ στον πάτο της αλλά τα φυτά να μπουν σε γλάστρες με βότσαλο πάνω τους ώστε να μην φεύγει το χώμα εύκολα. Χρυσόψαρα θα βάλεις μόνο μονοουρα που είναι πολύ ανθεκτικά στις θερμοκρασίες. Τέλος για τα φίλτρα μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου ως οικονομικότερη λύση. Σε κάθε περίπτωση πάντως για τη φιλτρανση θα χρειαστείς 200-250 ευρώ με την αντλία και τα υλικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...