Jump to content

Συνέχεια κρυμμενο


Recommended Posts

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα! Να πω ότι δεν είχα ποτέ ερπετά οπότε πιστεύω ότι έχω κάνει ο,τι καλύτερο. Έφεραν στο μικρό μου (επτα ετών) ένα νεροχελωνακι σε ενυδρείο με μπλε πετρουλες στρωμενο και μια νησίδα κολλημένη. Ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα τι εξοπλισμό χρειάζεται και έσπευσα να τον προμηθευτώ αν και ήταν αρκετά τσουχτερά όλα. Έτσι έχω αντιχλωριακο για το νερό, βιταμίνη, φίλτρο νερού, θερμοστάτη για το νερό, λάμπα uvb και basking spot. Ο μικρούλης τρώει με μεγάλη όρεξη τα pellets τροφής και δεν πολυενδιαφερεται για γαριδάκια ενώ του δώσαμε και βραστό κοτόπουλο το οποίο καταβρόχθισε με μεγάλη όρεξη! Καταλαβαίνω να φοβάται όταν πλησιάζουμε αλλά παρόλες τις λάμπες δεν ανεβαίνει στη νησίδα να στεγνώσει και την περισσότερη ώρα την περνάει κάτω από τη νησίδα. Είναι φυσιολογικό αυτό? Σημειωτέον όταν κυνηγάει τη τροφή του που την παίρνει η ροή πάει σφαίρα!

IMG_20201011_130106.jpg

IMG_20201011_130207.jpg

IMG_20201011_130200.jpg

Link to comment
Share on other sites

@Dungeons & Dads καλησπέρα, ακολουθεί σεντονάκι ?

Για αρχή μια χαρά ο εξοπλισμός αλλά στον χρόνο και λίγο παραπάνω θα χρειαστείς μεγαλύτερη δεξαμενή. 

Ποσες μέρες την έχετε; Συνήθως θέλουν από 2-3μερες έως και δυο βδομαδες να προσαρμοστούν. 
Από τις φωτό τα φώτα είναι λάθος τοποθετημένα. Ιδανικά και τα δυο πρέπει να είναι πάνω από την στεριά κατακόρυφα. Η UVB σε απόσταση περίπου 25cm από την χελώνα όταν είναι πάνω  στο νησάκι. Επίσης τι UVB έχεις; Το basking spot σε απόσταση που θα έχεις 31-34βαθμους θερμοκρασία στο νησάκι. Φτιάξε το φωτισμό σωστά και θα έρθει στο νησάκι. Εμάς περνάει σχεδόν όλη μέρα στο νησάκι και το απόγευμα μέχρι το πρωί στο νερό. 

Το νερό σε θερμοκρασία πρέπει να είναι 26-28 βαθμούς. Θα σου πρότεινα να πάρεις και 2 θερμόμετρα, 1 για το νερό και 1 για το νησάκι για να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες.
Επίσης να βγάλεις το χαλίκι γιατί πολλές φορές το τρώνε (η δίκη μας τουλάχιστον την είχαμε πετύχει μερικές φορές και έτσι τα βγάλαμε), άσε που είναι με τον καιρό δύσκολα στο καθάρισμα. Επίσης μιας και το χαλίκι είναι μπλε χρωμα δεν είναι και ότι καλύτερο μιας και είναι βαμενο, αν θες υπόστρωμα προτίμησε ψιλή άμμο όσο ποιο ψιλή υπάρχει, που και σε περίπτωση κατάποσης μπορεί εύκολα να την βγάλει(με τον γνωστό τρόπο ?) ή βότσαλα μεγάλα.
Για τα γαριδάκια μην σε απασχολεί, ούτως ή άλλως δεν προσφέρουν κάτι. Θεώρησε τα σαν πατατάκια για τα παιδιά ?, αραιά και που. Μαρούλι της δίνεις; Ιδανικά θέλει ένα κομμάτι όσο το καβούκι κάθε μέρα. Και να μην δίνει σημασία εσύ να το βάζεις, όσο το μάθει από μικρή τόσο το καλύτερο γιατί μετά από ενός χρόνων η διατροφή αλλάζει και μειώνεις την πρωτεΐνη (2-3φορες την εβδομάδα) και λαχανικό κάθε μέρα. 
 

Ελπιζω να βοήθησα λίγο, ότι θέλεις ρωτάς. Και γώ καινούργιος στο άθλημα είμαι αλλά έχει πέσει πολύ διάβασμα. Αν κάτι δεν λέω σωστά να διευκρινίσουν και οι παλιοί ✌️@eirhnaios και @corto maltese που με βοήθησαν πολύ στα πρώτα μου βήματα. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση. Εχω δυο θερμομετρα ενα στο νερο και ενα με αισθητηρα πανω στο νησακι. Το νερο εχω ρυθμισμενο το θερμοστατη στους 27 βαθμους και στο νησακι η θερμοκρασια ειναι στους 33 βαθμους. Αν βαλω το basking πιο κοντα στο νησακι η θερμοκρασια ξεπερναει τους 37 βαθμους για αυτο εχω καταληξει σε αυτη τη τοποθετηση των ανακλαστηρων. Μαρουλι οχι δεν του εχω δωσει δοκιμαστικα του εδωσα πριν λιγες μερες βρασμενο κοτοπουλο το οποιο καταβροχθισε στη στιγμη. Το χαλικι και εγω θελω να το βγαλω θελω να του βαλω βοτσαλα και σκεφτομαι να αντικαταστησω τη στερια με πλατια πετρα ωστε να εχει προσβαση απο παντου γυρω γυρω. Τωρα σιγα σιγα κοντευουμε τρις εβδομαδες και αρχιζει να ερχεται περιμενοντας φαγητο αλλα στη στερια ακομα δεν......ισως να μην τον βολευει δεν ξερω...... Το μαρουλι να το ριξω στο νερο ή να το στερεωσω καπου?

120703374_10222661349298138_5163254060117391457_n.jpg

120781569_10222661349578145_4079399885759655750_n.jpg

Έγινε επεξεργασία - Dungeons & Dads
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι από θερμοκρασίες. Το basking spot αστο εκεί που είναι. Δες με την UVB να βάλεις πιο ψηλά και να είναι κατακόρυφη προς το νησάκι. 

Επισης η UVB τι μάρκα είναι, ποσά Watt και ποσό % ? 
Επειδη έχω το ίδιο ακριβώς ενυδρείο για (που σε λίγο θα αλλαχθεί) θα σου πρότεινα να βάλεις μια πέτρα ή βότσαλο κοντά στην ράμπα για να το βοηθήσεις λίγο. Δες στο θέμα που είχα ανοίξει 

Το μήνυμα #19 που θα δεις την πέτρα κοντά στην ράμπα. Αυτό είχε βοηθήσει παρα πολύ. Η στεριά που έχει το ενυδρείο είναι γενικά ok, αλλά εγώ την έβγαλα τώρα και έχω βάλει μια της exo Terra με μαγνήτες.


Τα φώτα πόσες ώρες είναι ανοιχτά; Κανονικά να ξέρεις πρέπει να είναι 10-12ωρες και το βράδυ εννοείται πάντα κλειστά. Πρέπει να υπάρχει ένας κύκλος ημέρας/νύχτας. 


Για το μαρούλι κόψε ένα φύλλο όσο είναι το μέγεθος του καβουκιού. Δωσε του στην αρχή κοντά στο στόμα του και λογικά θα το αρπάξει και θα κόψει κομμάτι, μετά θα κανονίσει εκείνο ?. Στην αρχή δίνε του εσυ με το χέρι και αργότερα όταν το μάθει απλά το βάζεις στο νερό και το τσακίζει. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...