Jump to content

Severum,κάτι ετοιμάζουν??


liakos7

Recommended Posts

Γεια σας κύριοι κ κυριες!απ' το πρωί βλέπω τα δύο σεβερουμ μου τα μεγάλα...έχουν πιάσει μια γωνιά κάτω απ' τα ξύλα είναι συνέχεια μαζί κ σαν να καθαρίζουν το ξύλο,ειδικά η θηλυκιά(αν είναι,το λέω είναι μικρότερο κ με λιγότερο έντονο χρώμα).έχουν σκάψει κ την άμμο..!πριν καμιά βδομάδα κιόλας για πρώτη φορά από μωρα,είχαν μαγκωθει στόμα με στόμα για πολύ ώρα κ είπα τελικά είναι αρσενικά κ τα δυο κ πλακωθηκα για το ποιος είναι το αφεντικό τώρα που μεγάλωσαν.βεβαια έχω διαβάσει ότι..αυτός ο"τσακωμός" γίνεται κ πριν ζευγαρώσουν για να τσεκαρουν αν αξίζει το ταίρι τους.λετε να χω τίποτα μωράκια;το θέμα είναι ότι ααααννν είμαι τόσο τυχερός γιατί απ' τα σκαλαρια δεν κατάφερα τα τρώγαν οι υπόλοιποι κ μετά κ τα ίδια..αν λοιπόν είμαι τυχερός λέτε να τα προστατέψουν;γιατί στην ουσία είναι κ οι πιο μεγάλοι στο ενυδρείο αύρα τα 2 σεβερουμ ως τώρα.γιατι για να βγάλω έξω το ξύλο να τα βάλω αλλού δεν παίζει έχω φουυλ ρίζες θα πρέπει να κρατήσω όλο το ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω για την αναπαραγωγή του είδους αλλά επειδή αναφέρθηκες στα σκαλάρια θα σου πω την εμπειρία μου. Γενικά, αν τα έχεις όπως καταλαβαίνω σε κοινωνικό ενυδρείο, είναι δύσκολο να επιζήσουν τα μωρά από τα υπόλοιπα ψαράκια (όσο μικρά και φιλικά και αν είναι).

Εγώ είχα το τέλειο ζευγάρι σκαλάρια, από την πρώτη γέννα εκκολάφτηκαν όλα τα αυγά και κάθε 25 μέρες γεννούσαν. Τα μωράκια έφταναν τις 10-20 μέρες και μέρα με την μέρα μειώνονταν μέχρι που δεν έμενε κανένα.

Οι συμβουλές μου είναι αν θέλεις να τα κρατήσεις να αφήνεις ένα φως να τα προσέχουν όλο το βράδυ (όταν δεν το άφηνα έτρωγαν τα αυγά τους) και αν δεν επιζήσουν την πρώτη φορά, την επόμενη να τα βάλεις σε μια γεννήστρα!

Link to comment
Share on other sites

Με το καλό φίλε, κράτα μας ενήμερους. 

Link to comment
Share on other sites

Μόνο η μάνα είναι εκεί...ο άλλος βολταρει καμαρωτος σε όλο το ενυδρείο.τι κάνω;δεν μπορώ κ πολλά ε;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι να κάνω..!τουλάχιστον δεν τα τρώει ούτε η μάνα ούτε ο μπαμπάς...κ δεν πλησιάζει κ κανένα άλλο ψάρι.απλα τα κοιταω

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!τα αβγουλακια είναι ακόμα εκεί..κ μετά το χθεσινο βράδυ...καλό αυτό ε;;το θέμα είναι ότι εγώ το βράδυ θα λείπω για σκ απ' το σπιτι..υπαρχει περίπτωση να βγει καμιά "ουριτσα" μεσα στο σκ ;;δεν θα πρέπει να χω τροφη-αρτμια;(πουλάνε ετοιμη προς χρήση για νεογνά?)πείτε κάτι βρε παιδια

Έγινε επεξεργασία - liakos7
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχεις κάποιο νεότερο ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...