Jump to content

DIY εξωτερικο φιλτρο


Eos

Recommended Posts

Καλησπερα στην ομαδα,

 

λοιπον εχω και τρεχει ηδη ενα εξωτερικο φιλτρο DIY με βαρελι 50 λιτρων γεματο Κ1 και σφουγγαρια στο ενυδρειο με τα χρυσοψαρα μου (παρουσιαση θα γινει συντομα :P ) και θελω να κανω τη ζωη μου λιγο πιο ευκολη διοτι ειναι με βανες και ρακορ για υψηλης πιεσης σωληνες οποτε η συντηρηση του φιλτρου ειναι αρκετα δυσκολη αλλα και επισης αισθητικα το βαρελι δε βοηθαει....

 

Εχω παρει κατι κουβαδες απο αμαζον με gamma seal καπακι (αυτο ηταν και το μεγαλυτερο προβλημα μου με το βαρελι...δυσκολο πολυ στο σφραγισμα) και θελω να κανω μια κατασκευη με βανες και ταχυσυνδεσμους ωστε να μπορω τους κουβαδες να τους "αποσυνδεω" ευκολα και να κανω τη συντηρηση μου σε αυτα.

 

Εχω κολλησει με την δουλεια διοτι το ενυδρειο το συγκεκριμενο ειναι 430 λιτρα (και αλλα 50 το βαρελι) και τρεχει με μια αντλια ρυθμιζμενη στα 4000 λιτρα περιπου την ωρα. Αυτο ειναι και που με εχει αποτρεψει απο την σκεψη μου να βαλω ταχυσυνδεσμους της Gardena ( https://www.gardena.com/gr/proionta/potisma-kai-metafora-nerou/syndesmoi/ruthmistes-roes-nerou/901031601/  και https://www.gardena.com/gr/proionta/potisma-kai-metafora-nerou/syndesmoi/takhusundesmos-3-4-me-bana/901031001/ παραδειγματα).

 

Η ερωτηση, για να καταλληξω και καποτε χωρις να θελω να σας παιδευω, ειναι αν εχει δοκιμασει κανεις τετοιους συνδεσμους και αν πιστευετε οτι θα ειναι καταλληλα και για το 400 λιτρα ενυδρειο που εχω αλλα επισης και για ενα μικροτερο (90 λιτρα με αντλια compactON 1000)!

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

Οι "θαλασσιοι" μπορει να ξερουν.Γιατι δεν φτιαξεις ενα sump; Ξερω πολλους, που εχουν sump στο γλυκο (εχουν μεγαααλα ενυδρεια).

Έγινε επεξεργασία - natateo
Link to comment
Share on other sites

Πολύ φοβάμαι οτι τέτοιου τύπου συνδέσεις θα σε προδώσουν και το αποτελεσμα δεν θα είναι ευχάριστο :(

Για τι διατομές μιλάμε ??

Link to comment
Share on other sites

Για το 400αρι πως το σκεφτομαι : inflow φιλτρου -> σωληνας με βανα -> ταχυσυνδεσμος -> βανα -> κουβας 1 -> βανα -> ταχυσυνδεσμος -> βανα -> αντλια -> βανα -> ταχυσυνδεσμος -> βανα -> κουβας 2 -> βανα ->ταχυσυνδεσμος -> βανα -> outflow φιλτρου.

 

Για το 90αρι ειναι πιο απλα μιας και εχει μονο ενα κουβα : inflow -> βανα -> ταχυσυνδεσμος ->βανα->κουβας-> βανα -> ταχυσυνδεσμος -> βανα -> αντλια -> outflow φιλτρου.

 

Στην ουσια αυτο που θελω ειναι να αποσυνδεω τους κουβαδες για να καθαριζω τα σφουγγαρια χωρις να τα πλυμμηρισω ολα :P 

Link to comment
Share on other sites

Πολλες συνδεσεις και μυριζομαι διαρροη με αυτους τους ταχυσυνδεσμους :(

Αν χρησιμοποιησεις υλικα ποτισματος με βανακια,ταφ κλπ δεν θα σε βολεψει για τους καθαρισμους των "κουβαδων" ??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...