Jump to content

Λάμπα ενυδρείου νεροχελώνας


Recommended Posts

Καλημέρα σας! Είχα μια απορία σχετικά με τις λάμπες uvb που χρησιμοποιούνται στα ενυδρεία των νεροχελώνων. Έχω μια νεροχελώνα ενάμισι έτους περίπου και ψάχνω να βρω κάποια λάμπα που θα του αρμόζει κατάλληλα. Η αλήθεια είναι ότι τις προηγούμενες εποχές δεν σκέφτηκα πως ήταν απαραίτητο. καθώς το ενυδρείο του φωτιζόταν από τον φυσικό ήλιο. Τώρα όμως τις κρύες μέρες θα ήθελα να του παρέχω τις κατάλληλες συνθήκες. Η ερώτησή μου είναι: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λάμπας uvb και λάμπας για basking spot; Σε διάφορα σάιτ αναφέρουν ότι οι νεροχελώνες χρειάζονται λάμπες uvb ή λάμπες uva για basking spot.  Μπορείτε να μου ξεκαθαρίσετε τη διαφορά μεταξύ των δύο; Ή μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ιδανική λάμπα; Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Η λάμπα uvb παρεχει ηλιακή ακτινοβολία η οποια τους βοηθα το μεταβολισμο του ασβεστιου σε βιταμινη d3 η οποια εναι αναγκαια για την σωστη υγεια της χελωνας σε συναρτηση με σωστη διατροφη  και  συπληρωματα ασβεστιου .

Λαμπα θερμανσης ειναι η  basking spot,  για να εχει θερμοκρασια 31-34 για να στεγνώνει στη στερια που ''λιάζεται''.

Αυτες οι 2 λαμπες ειναι απαραιτητες να ''χτυπαν'' και οι δυο τον χώρο στεριάς ο οποιος να ειναι εύκολα προσβάσιμος για να πατάει να ανεβαίνει 

  • Like 2
  • love 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...