Jump to content

Sunken Belly σε αφρικανικες κιχλιδες


Recommended Posts

Και καπως ετσι λοιπον ενω πηγαιναν ολα ωραια .... ανεβαζω ενα βιντεο σε ενα page για αφρικανικες κιχλιδες απο το ενυδρειο... εε μεσα σε 10 λεπτα 40 απαντισεις. sunken belly o ενας, sunken belly o αλλος, πολυ αρρωστα ενας αλλος. φυσικα μιλισα με αυτον που τα πηρα και κατεληξα να προσπαθησω να τα σωσω. αλλα εδω χρειαζομαι την βοηθεια σας...βημα βημα. 


 

Link to comment
Share on other sites

Διαβαζοντας ενα ποστ για την αποπαρασιτωση των ψαριων (

) εχω μια απορια...

ο φιλος λεει οτι : 
Καλησπερα... Εγω για αποπαρασιτωση χρησιμοποιω τη μεθοδο του Andrew Soh μια και μου την εχουν προτεινει αρκετοι εκτροφεις και μονο σε ενυδρειο καραντινα... Τα φαρμακα που χρειοζονται ειναι υπερμαγγανικο καλιο (pοtassium permanganate) και metronidazole (flagyl). Κανω 3χ24h δοσεις pp σε συγκεντρωση 2mg/lt (1μερα ριχνω το καλιο μετα απο 24h kανω 100% αλλαγη περιμενω αλλες 24h και επαναλαμβανω ωστε να κανω 3 δοσεις). Αυτο περνει 8 μερες. Ολες αυτες τις μερες ταιζω φαγητο το οποιο περιεχει flagyl σε δοσολογια 1,5gm/100gm τροφης. Μετα την τελευταια αλλαγη συνεχιζω να ταιζω τροφη με flagyl αλλα προσθετω και στο νερο του ενυδρειου flagyl σε δοσολογια 1,5gm/100lt για 5 μερες ακομα... Μετα απο αυτη τη μεθοδο τα ψαρια ειναι απαλλαγμενα απο εσωτερικα και εξωτερικα "προβληματα". Αυτη τη μεθοδο την ακολουθω για να "καθαρισω" και τα ζευγαρια μου αλλα δε πρεπει να το κανουμε τακτικα (1 φορα καθε 18 μηνες) ωστε να μη συνηθισουν τα ψαρια στα φαρμακα... Επισης 1 gm metronidazole = 1 καψουλα flagyl 500mg Ελπιζω να βοηθεισα....

Εγω παντα αυτη τη διαδικασια τη κανω σε καραντινα....
Το υπερμαγγανικο καλιο σκωτονει τη βιολογια (και φυτα ασπονδυλα) για αυτο κατα το 24ωρο που ριχνω το καλιο τα φιλτρα δε λειτουργουν (τα τρεχω σε ενα κουβα ωστε να διατηρησω τα βακτηρια και τα επαναφερω μολις κανω την αλλαγη 100% για τα επομενα 2 24ωρα). Το flagyl δεν επιρεαζει τη βιολογια... Αυτος ειναι ο τροπος που ακολουθω εγω και τα τελευταια σχεδον 2χρονια εχω 0 απωλειες. Επισης η ιδια μεθοδος εχουν ακολουθησει πολοι φιλοι που ηθελαν να μπλεξουν δικα μου ψαρια (απο stendker με αλλων εκτροφεων). Τελος για το ερωτημα σου αν πρεπει να βαλεις τα ηδη υπαρχοντα ψαρια σε καραντινα η ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ μου αποψη ειναι ναι (παντα ολες η "θεραπειες" πρεπει να μη γινοντε στο κυριως ενυδρειο εκτως αν υπαρχει σοβαρος λογος και θελουμε να απολυμανουμε και το ενυδρειο). Ελπιζω να σε βοηθεισα.
 

1η,4η,7η μερα: υπερμαγγανικο καλιο 2mg/lt (αερισμος, οχι φιλτρο)

2η,5η,8η μερα:100% αλλαγη επαναφορα φιλτρων

3η,6η μερα:δεν ριχνεις τιποτα. Πολυ καλη σκουπα να τραβηξεις ολα τα υπολειματα τροφης.

Μετα την τελευταια αλλαγη(8η μερα) ριχνεις στο νερο flagyl για 5 μερες. Το flagyl στη τροφη το βαζουμε μονο σε τροφες που φτιαχνουμε μονοι μας (καρδια κτλ). Δε κανει με flakes, bits κτλ μια και δεν ενσωματονεται. Αν δε φτιαχνεις τροφη μονος σου δε πειραζει να μη "ταισεις" με flagyl.


εφοσων λειπον σκοτωνει τη βιολογια και θα εχω βγαλει το φιλτρο για να μην χαθει η βιολογια ... μεσα στο φιλτρο δεν θα εχει παρασιτα? οποτε μολις το ξανασυνδεσω θα ξαναγεμισει το ενυδρειο με αυτα?

ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΩ!

 

Link to comment
Share on other sites

κατι τελευταιο που ξεχασα να γραψω.... δεν εχω ενυδρειο καραντινας.. ολα αυτα γινονται στο κανονικο ενυδρειο? φυτα και ασπονδιλα μεσα δεν εχω!

Link to comment
Share on other sites

πριν 4 ώρες, το μέλος Philip Zivos έγραψε:

Κανενας; Τπτ;

Ιδεα δεν εχω για τετοιο νοσο. Αν εννοεις Hexamita, τοτε - ναι γινεται θεραπεια με flagyl και με καποια άλλα σκευασματα. KMnO4 δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να βαλεις στο ενυδρειο. Τοπικο αντισηπτικο ειναι, που σιγουρα θα πνηξει την βιολογια.

Link to comment
Share on other sites

Για την ασθενεια και την θεραπια αυτης, δεν μπορω να σε βοηθησω απο τι στιγμη που δεν μου εχει τυχει για να εχω αναλογη εμπειρια,

Απο τον χομπιστα που πηρες τα ψαρια το συγκεκριμενο ηταν ηδη με ρουφηγμενη κοιλια ή σε σενα το εμφανισε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...