Jump to content

Αγορά φωτιστικού


gkons

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Έχω ένα ενυδρείο 105l (περίπου 90 καθαρά) με πολλά εύκολα φυτά anubia, moss, vallisneria κ.α.(φαίνονται στην φώτο). Η λάμπα του είναι led 16w 1600l 6500k. Σκέφτομαι να πάρω αυτήν για συμπληρωματική:

https://www.mrled.gr/led-grammiko-fotistiko-710mm-18w-fusiko-leuko-4000k-230vac-1570lm-horis-diakopti-code-tete1840.html

 

Μπορείτε να μου πείτε γνώμες ή προτάσεις για άλλη λάμπα;

IMG_20201203_194304.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Μήπως να περιμένεις να δεις με το υπάρχων φωτιστικό πως πάει το οικοσυστημα σου και μετά να δεις την προσθήκη κάποιας αλλης λάμπας;;;απο την στιγμή που λες οτι δεν εινια και ιδιαιτερα απαιτητικά τα φυτά σου, με την προσθήκη και άλλης λάμπας μήπως αρχίσουν να εμφανίζονται ανεπιθύμητες άλγες;;Και εχεις κάνει ωραίο setup απο οτι βλεπω!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ @GVC
?

Το ενυδρείο τρέχει 5 μήνες. Σε παλιότερο θέμα που είχα ανοίξει μ είχαν προτείνει να πάω περίπου στα 30lm/λίτρο για εύκολα φυτά. Τώρα βρήκα αυτή τη λάμπα που έγραψα πάνω και λέω να την δοκιμάσω. Περίμενω και την έγκριση από τους έμπειρους ?

Ακόμα πειραματίζομαι με λιπάσματα για να βρω ισορροπίες. Εχω βγάλει τωρα τελευταία BBA και λιγη τριχοειδή αλλά ξεκίνησα να βάζω excel και μείωσα το λίπασμα. Θα δω πως θα πάει και θα ανοίξω νέο θέμα αν τα βρω σκούρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...