Jump to content

Otopharynx lithobates προφίλ


marinos

Recommended Posts

Καλημέρα σας 

Είναι οι μικρές ώρες που γίνονται τα εγκλήματα και ελπίζω να μην δολοφόνισσα το προφίλ .

Όποιος ξέρει παρακαλώ να προβεί σε διορθώσεις .

Αφιερωμένο στον @ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που το έφερε στην επιφάνια .

Φώτο είναι απο το ιντερνετ. 

post-1410-1246654018.thumb.jpg.d71093c72e937abfd9d44fd580ea11f7.jpg

 

 

 

 

 

 

Επιστημονικό Όνομα:Otopharynx lithobates

Κοινές Ονομασίες:Aristochromis Red Top

Γενική κατηγορία:Malawi Haplochromines

 Cichlids Κλάση:

Οικογένεια: Cichlidae+

Μέγεθος: Τα αρσενικά του είδους μπορούν να αγγίξουν τα 16 cm μαζί με την ουρά, ενώ τα θηλυκά 3-5 cm λιγότερο. Βιότοπος: Ενδημικό είδος της λίμνης Malawi. Ζει κυρίως σε βραχώδεις περιοχές με αμμώδες βυθό σε, βαθιά και σχετικά νερά. Στη φύση συναντάται σπανιότερα και σε κοπάδια.

Συντήρηση στο ενυδρείο
PH:7.5-8,5 (Ιδανικά:8)
KH: 14-20°dKH
GH: 10-18°dGH (Ιδανικά: 16°dGH)
Θερμοκρασία: 24-27 °C (Ιδανικά: 25 °C)

Λίτρα: Μπορούν να ζήσουν σε χαρέμια 1 αρσενικό με 3 ή 4 θηλυκά και τα ελάχιστα λίτρα (και εδώ είναι το παράξενο λόγω μεγέθους )είναι τα 150 για ένα χαρέμι .Μάλιστα ο Konings αναφέρει στο βιβλίο του Malawi Cichlids  στη παρουσίαση του συγκεκριμένου ψαριού ότι φτάνει 13-16 εκ. και προτείνει μίνιμουμ 1 μέτρο ενυδρείο 150 λίτρα , Κοινωνική συμπεριφορά: Σχετικά φιλήσυχο ψάρι σε κατάλληλα λίτρα με συμπεριφορά όπως των Aulonakara, αλλά μπορεί να επιτεθεί θανάσιμα όταν τίθεται θέμα κυριαρχίας μεταξύ των αρσενικών και για αυτό δεν συνίσταται να υπάρχει πάνω από ένα αρσενικό. στο ενυδρείο. Δεν είναι καθόλου κτητικό με την περιοχή του και την εποχή του ζευγαρώματος προστατεύει μόνο την επίπεδη πέτρα που γίνεται το ζευγάρωμα .

Διαχωρισμός φύλου: Τα ενήλικα αρσενικά του είδους παρουσιάζουν μπλε ιριδίζον στίγματα σε όλο τους το σώμα και από την κορυφή του κεφαλιού έως την ουρά μια πορτοκάλι ή κόκκινη λωρίδα Επίσης, τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα απ'ότι τα θηλυκά, Τα θηλυκά έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα με καφέ σκούρα στίγματα.

Διακόσμηση ενυδρείου: Αν θέλει κάποιος να φιλοξενήσει αυτό το είδος, θα πρέπει να φτιάξει το ενυδρείο του με πολύ άμμο και πέτρες οι οποίες θα σχηματίζουν φωλιές και περάσματα, αλλά και η άμμος καλό θα είναι να είναι ασβεστολιθική για το λόγο ότι ζουν σε σκληρό νερό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα μεγάλο ψάρι και πρέπει να του εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χώρο κολύμβησης .

Ζώνη Κολύμβησης: Σε όλα τα στρώματα του ενυδρείου, άλλα όταν νιώθει ότι απειλείται κρύβεται στις σπηλιές του.

Διατροφή: Είναι παμφάγο. Τρέφεται με όλες τις τροφές του εμπορίου, σε πέλετς,και φλέικς Επίσης, μπορεί κάποιος να τα ταΐσει και χειροποίητες τροφές που έχουν βάση το ψάρι. Πολύ προσοχή πρέπει να δοθεί στο οι τροφές να είναι καλής ποιότητας για αποφυγή μιας ασθένειας ονόματι Malawi Bloat . Θέλει πολύ καλή ποιότητα νερού και πρέπει να αλλάζουμε τακτικά το 30% του νερού από το ενυδρείο Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο:-

 

Ιδανικοί Συγκάτοικοι:Μπορεί να συστεγαστεί σε μεγάλο ενυδρείο με κάποιες ήρεμες κίλχίδες Haps όπως οι Cyrtocara moorii και κατάλληλοι συγκάτοικοι είναι οι αυλωνάκαρες αλλά απαραίτητο είναι να μην έχουν τα αρσενικά τα ίδια χρώματα Πρέπει να αποφεύγεται η συμβίωση με mbuna λόγω του χωροκτητικού χαρακτήρα τους

Υποείδη και υβρίδια:Δεν έχουν αναφερθεί

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Δεν είναι δύσκολο να ζευγαρώσει σε κατάσταση αιχμαλωσίας εφόσον τηρηθούν τα απαραίτητα λίτρα, τα απαραίτητα άτομα και ο κατάλληλος διάκοσμος.(πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μια σχετικά μεγάλη επίπεδη πέτρα).
Είναι στοματοεπωάζον ψάρι. Το θηλυκό θα πάρει τα αυγά στο στόμα του και ο αρσενικό θα τα γονιμοποιήσει. Ο χρόνος που θα χρειαστεί περίπου για να γίνουν τα αυγά σε γόνο είναι περίπου 25 με 28 μέρες ανάλογα την εμπειρία του θηλυκού, αλλά και την θερμοκρασία. Μόλις το θηλυκό απελευθερώσει τα μικρά, τότε αυτά θα τρέξουν να κρυφτούν σε μικρά ανοίγματα. Έπειτα θα αρχίσουν να αναζητούν την τροφή τους, γιαυτό θα είναι καλό να τρίβουμε φλέικς έτσι ώστε να μπορούν να τραφούν. Για μεγαλύτερη επιτυχία μπορείτε στις 25 μέρες από την στιγμή που η θηλύκια πάρει τα αυγά στο στόμα της να την απομονώσουμε για να τα απελευθερώσει και να την επιστρέψουμε αμέσως πίσω.

Γενικές πληροφορίες: Το συγκεκριμένο ψάρι είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα δεν το συναντάμε συχνά στα ενυδρείακα μαγαζιά. Απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που σε σχετικά μικρά ενυδρεία, (1 μέτρου και κάτι), έχουν την τάση να τοποθετούν μεγάλα ψάρια χωρίς τα λίτρα να ενδείκνυνται για αυτό. Το Aristochromis Red Top είναι λοιπόν η λύση που ικανοποιεί και τον χομπίστα και το ψάρι.

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...