Jump to content

Pseudotropheus Acei "Msuli" προφίλ


marinos

Recommended Posts

 

 

Όποιος δει κάτι που θέλει διόρθωση παρακαλώ να το κάνει

Φωτογραφία από το διαδίκτυο

 

 

image.jpeg.8eb4b2e840f5ae536cbb9b0298538844.jpeg

image.jpeg.8eb4b2e840f5ae536cbb9b0298538844.jpeg

 

Επιστημονικό Όνομα: Pseudotropheus Acei "Msuli"

Κοινές Ονομασίες:

Ελληνικό Όνομα:

Γενική κατηγορία: Cichlids

Κλάση: Perciformes

Οικογένεια: Cichlidae

 

Μέγεθος: Το ψάρι αυτό φτάνει τα 10 εκατοστά μήκος στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι σε συνθήκες αιχμαλωσίας μπορεί να γίνει και μεγαλύτερο.

 

Βιότοπος: Eνδημικό είδος της λίμνης Μalawi.

Ζει κυρίως σε πετρώδης περιοχές του βυθού, και σπανίως περιφέρεται σε ανοιχτό χώρο.

Το φυσικό του περιβάλλον αποτελείται από πετρώδεις περιοχές και άμμο.

 

Συντήρηση στο ενυδρείο

PH: 7,5 - 9 (Ιδανικά: 8,2)

KH: 10 - 25 °dKH

Θερμοκρασία: 25 - 28 °C (Ιδανικά: 26 °C)

 

Λίτρα: Τα ελάχιστα λίτρα ενυδρείου που μπορεί να φιλοξενηθεί ένα χαρέμι από το είδος αυτό, είναι τα 180 λίτρα, με ιδιαίτερη έμφαση στο μήκος του ενυδρείου που πρέπει είναι 1 μέτρο και πάνω.

 

Κοινωνική συμπεριφορά: Το ψάρι αυτό ζει σε χαρέμια (1 αρσενικό με 3 ή 4 θηλυκά) διότι με αυτό τον τρόπο μοιράζεται η επιθετικότητα των ψαριών, αλλά παρατηρούνται και καλύτερες συμπεριφορές. Είναι χωροκτητικά ψάρια, γι'αυτό θα πρέπει να διασφαλίζονται πέτρες για όλα τα ψάρια. Σε μεγαλύτερα ενυδρεία είναι δυνατόν να φιλοξενήσουμε και παραπάνω από 1 αρσενικό.

 

Διαχωρισμός φύλου: Σχετικά εύκολο να γίνει. Τα αρσενικά έχουν μπλέ χρωματισμό και κίτρινα πτερύγια και τα θηλυκά έχουν τον ίδιο χρωματισμό, αλλά όχι τόσο έντονο. Τα αρσενικά του είδους τείνουν να γίνονται λίγο μεγαλύτερα απ'ότι τα θηλυκά. Τα ψάρια γεννιούνται όλα γκρι-μπλέ. Στην συνέχεια κατά την ενηλικίωση τους αρχίζουν να παρουσιάζουν χρώματα ενήλικου.

 

Διακόσμηση ενυδρείου: Αν θέλει κάποιος να το διατηρήσει στο ενυδρείο του, θα πρέπει να φτιάξει το περιβάλλον τους με πολλές πέτρες, καθώς είναι πετρόψαρα, αλλά και για να μην στρεσάρονται τα ψάρια. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείται άμμος καθώς τα ψάρια αυτά σκάβουν και θα τα διευκολύνει η άμμος σε αυτό.

 

Ζώνη Κολύμβησης: Βυθός, αλλά και μέσα στρώματα κολύμβησης

 

Διατροφή: Τα ψάρια αυτά είναι κυρίως φυτοφάγα, γι'αυτό η διατροφή τους πρέπει να βασίζεται κατά μεγάλο μέρος σε φυτικές ύλες και ελάχιστα σε ζωικές. Ιδιαίτερα ελκυστική σε αυτά είναι η σπιρουλίνα. Μπορεί κάποιος να τα ταΐζει εκτός από τις τροφές του εμπορίου ακόμα και λαχανικά τα οποία τα έχουν ζεματιστεί για 2 λεπτά και έπειτα κοπεί σε μικρά κομμάτια.

Επίσης υπάρχει περίπτωση να επιτεθούν και στην άλγη του ενυδρείου, η οποία έχει σχηματιστεί στα τοιχώματα και τις πέτρες, κάτι το οποίο είναι ελκυστικό για αυτές.

 

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Συνήθως 8 - 10 χρόνια.

 

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Είναι συμβατά σχεδόν με όλα τα είδη Mbuna, εκτός από το συγγενικό τους είδος Ps.acei "ngara" καθώς με το οποίο μπορεί να υπάρξει υβριδισμός.

 

Υποείδη και υβρίδια: Δύσκολο να υβριδίσει αν τηρηθούν οι σωστές συνθήκες διαβίωσης.

 

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Είναι δυνατή και σχετικά εύκολη. Εφόσον το ζευγάρι εκ του χαρεμιού ζευγαρώσει, το θηλυκό θα κρατήσει τα αυγά στο στόμα (στοματοεπωάζον) του για περίπου 20 με 25 μέρες (ανάλογα το θηλυκό), μέχρι αυτά να αναπτυχθούν και να γίνουν γόνος. Μόλις γίνουν γόνος τότε τα αφήνει("φτύνει") ελεύθερα. Τα μικρά τις πρώτες 2,3 μέρες δεν θα τρέφονται κανονικά, αλλά θα τρώνε από τον λεκιθικό τους σάκο, και έπειτα θα αναζητήσουν για τροφή. Γι'αυτό καλό είναι να τρίβουμε φλέικς έτσι ώστε να μπορούν να τα φάνε.

 

 

Like
Έγινε επεξεργασία - corto maltese
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pin on African Ciclid Aquarium

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...