Jump to content

απορια


Recommended Posts

Απο τότε που ξεκίνησα τα ενυδρεία περίπου 4 χρόνια δεν είχα ποτέ γέννες (εκτος απο τα ζωοτόκα που είχα κάποτε ξιφοφόρους και γκαπυς). Αναρωτιέμαι μήπως ολα τα ψάρια που έχω είναι αρσενικά (δεν ξεχωρίζω καλά τα φύλα )ή μήπως πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω για να μπορούν να γεννήσουν (γεννήστρες κλπ).

Καμμια συμβουλή έτσι ώστε μελλοντικά να δω και γω μωράκια ??

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι έχεις και kribensis. Προφανώς δεν θα έχεις ζευγάρι, διαφορετικά θα είχες δει μωρά (το αν θα επιβιώσουν είναι άλλο θέμα...). Είναι από τα σχετικά εύκολα ψάρια αν τους δώσεις αυτό που χρειάζονται (τα άλλα είδη που έχεις στο προφίλ σου είναι πιο δύσκολα). Τα "μυστικά" είναι μόνο δύο: Συμβατό ζευγάρι και κατάλληλες συνθήκες αναπαραγωγής για το συγκεκριμένο είδος που θέλεις να αναπαραχθεί (μιλάμε για τα εύκολα, γιατί στα δύσκολα σε γεννήσεις ψάρια, χρειάζονται και άλλα να προσέξεις).

Υ.Σ.: Βάλε φωτό από τα kribensis που έχεις για να δω το φύλλο τους και να σου πω. Μπορώ να σου δώσω αντίστοιχο ψαράκι για να κάνεις ζευγάρι (εάν δεν έχεις) και να χαρείς μια πολύ ενδιαφέρουσα αναπαραγωγή.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Εχω ένα κριμπένσις τώρα γιατί το άλλο κάποιος μου το έφαγε δυστυχώς την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν τα καταφέρνω καλά με τις φωτο αν το πετύχω θα σου στείλω για να δεις (μάλλον είναι αρσενικό) και τα άλλα είδη ψαριών που έχω είναι απο 2 αλλά μάλλον τελικά αρσενικά. Τα τιγράκια που είναι κοπάδι 6+και ορισμένα έχουν φουσκωμένες κοιλιές αυτά είναι δύσκολα να γεννήσουν ? Μήπως επειδή δεν έχω ανεβάσει την θερμοκρασία είναι κι αυτό ένας λόγος? Κρυψώνες έχουν γιατί υπάρχουν βράχια και αρκετά φυτά αλλά εδώ και ένα χρόνο τίποτα δυστυχώς και άρχισα να προβληματίζομαι γιατί σε κανένα ενυδρείο (ούτε τα χρυσόψαρα, ούτε τα τροπικά) δεν έχω δει ψαράκια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...