Jump to content

Pseudotropheus Crabro προφίλ


marinos

Recommended Posts

Το προφίλ έχει ετοιμαστεί απο το μέλος @Παναγιώτης Κ   και από εμένα.

Παρακαλώ όσοι είχαν στη διάθεση τους το συγκεκριμένο ψάρι θα ήθελα αν έχουν να μας δώσουν κάποια φωτογραφία και να μας επισημάνουν όποια λάθη έχουμε κάνει

 

 

image.jpeg.bcde697e5eacd731b98f27161cecc3d9.jpeg

 

 

Επιστημονικό Όνομα: Pseudotropheus Crabro

Κοινές Ονομασίες:

Ελληνικό Όνομα:

Γενική κατηγορία: Cichlids

Κλάση: Perciformes

Οικογένεια: Cichlidae

Μέγεθος: Το ψάρι αυτό φτάνει τα 14 εκατοστά μήκος το αρσενικό και 12 εκατοστά το θηλυκό

Βιότοπος: Eνδημικό είδος της λίμνης Μalawi.

Ζει κυρίως σε πετρώδεις περιοχές του βυθού αλλά και περιφέρεται στα ανοιχτά νερά.

Το φυσικό του περιβάλλον αποτελείται από πετρώδεις περιοχές και άμμο.

Συντήρηση στο ενυδρείο

PH: 7,5 - 9 (Ιδανικά: 8,2)

KH: 10 - 25 °dKH

GH: ......11...............°dGH (Ιδανικά: .11..°dGH)

Θερμοκρασία: 25 - 28 °C (Ιδανικά: 26 °C)

Λίτρα: Τα ελάχιστα λίτρα ενυδρείου που μπορεί να φιλοξενηθεί μια ομάδα 6-8 ψαριών από το είδος αυτό, είναι τα 300 λίτρα, με ιδιαίτερη έμφαση στο μήκος του ενυδρείου.

Κοινωνική συμπεριφορά: Το ψάρι αυτό ζει σε ομάδες των 6 ψαριών και πάνω διότι με αυτό τον τρόπο μοιράζεται η επιθετικότητα των ψαριών, αλλά παρατηρούνται και καλύτερες συμπεριφορές. Σε μεγαλύτερα ενυδρεία είναι δυνατόν να φιλοξενήσουμε και παραπάνω από 1 αρσενικό.

Διαχωρισμός φύλου: Σχετικά εύκολο να γίνει. Τα αρσενικά έχουν μπλε χρωματισμό και ασπρoκίτρινες κάθετες ρίγες σε αντίθεση με τα θηλυκά που είναι κίτρινα με μαύρες ρίγες. Τα αρσενικά του είδους τείνουν να γίνονται λίγο μεγαλύτερα απ'ότι τα θηλυκά. Τα ψάρια γεννιούνται όλα κίτρινα με μαύρες ρίγες όπως των θηλυκών και κατά την ενηλικίωση τους τα αρσενικά θα πάρουν τον χαρακτηριστικό χρωματισμό τους. Επίσης χαρακτηριστικό του είδους είναι να αλλάζει το χρώμα του σε σκούρο καφέ και αυτό γίνετε περισσότερο στην φύση για να ξεγελάσει τα γατόψαρα Kampango Bagrus meridionali,  από τα αβγά του οποίου τρέφεται..

Διακόσμηση ενυδρείου: Αν θέλει κάποιος να το διατηρήσει στο ενυδρείο του, θα πρέπει να φτιάξει το περιβάλλον τους όπως είναι το φυσικό τους περιβάλλον, όχι όμως με τόσες πέτρες όσες θέλουν τα mbuna. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείται άμμος.

Ζώνη Κολύμβησης: Παντού

Διατροφή: Τα ψάρια αυτά είναι παμφάγα γι'αυτό η διατροφή τους πρέπει να εμπλουτίζεται εξίσου σε όλα τα φάσματα. Καλό είναι να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την σωστή ανάπτυξη τους και να τονώσουμε τα χρώματα τους.

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Συνήθως 8 - 10 χρόνια.

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Είναι συμβατά σχεδόν με όλα τα είδη hap. Επίσης, είναι συμβατά με πολλά είδη mbuna, αρκεί να τηρηθούν κάποιοι βασικοί παράγοντες.

Υποείδη και υβρίδια: Δύσκολο έως πολύ δύσκολο να υβριδίσει αν τηρηθούν οι σωστές συνθήκες διαβίωσης.

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Είναι δυνατή και σχετικά εύκολη. Εφόσον το ζευγάρι εκ του χαρεμιού ζευγαρώσει, το θηλυκό θα κρατήσει τα αυγά στο στόμα του (στοματοεπωάζον), για περίπου 20 με 25 μέρες (ανάλογα το θηλυκό), μέχρι αυτά να αναπτυχθούν και να γίνουν γόνος. Μόλις γίνουν γόνος, τότε τα αφήνει ("φτύνει") ελεύθερα. Τα μικρά τις πρώτες 2,3 μέρες δεν θα τρέφονται κανονικά, αλλά θα τρώνε από τον λεκιθικό τους σάκο, και έπειτα θα αναζητήσουν για τροφή. Γι'αυτό καλό είναι να τρίβουμε φλέικς έτσι ώστε να μπορούν να τα φάνε.

Έγινε επεξεργασία - Antonis K
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pseudotropheus Crabro | Tropical fish aquarium, Cichlids, African cichlids

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...