Jump to content

Γενικά περί του ενυδρείου μου


Recommended Posts

Καλησπέρα,ασχολούμαι γύρω στους 2 μήνες με το χόμπι,έχω ένα ενυδρείο 80 λίτρων που μέσα ζούνε 2 χρυσόψαρα (1 σουμπουνκι και ένα red cup)Ενώ τώρα τελευταία έβαλα και ένα αγγελοψαρο,από το pet shop μου είπαν πως τα σουμπουνκι και τα red cup Δεν είναι καθόλου επιθετικά άρα δεν θα υπάρχει θέμα με το αγγελοψαρο και όντως μέχρι τωτα είναι όλα καλά.Εγώ ηθελα να ρωτήσω για την διακόσμηση,έχω παρατηρήσει ότι τα ψάρια μου ότι φυσικό βάλω μέσα το τρώνε με τον καιρό με αποτέλεσμα να βάλω μόνο τεχνητά διακοσμητικά (πέτρες κτλπ)και κάνα 2 ψεύτικα φυτά,είναι κακό όλο αυτο;

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς σε πληροφόρησαν εντελώς λανθασμένα για την σύνθεση των ψαριών σου και  τα λάθη είναι αρκετά.

Πρώτα τα λίτρα είναι πολύ λίγα ακόμη και για ένα απο τα δυο είδη ψαριών που έχεις.

Δεύτερων έχει μέσα ψάρια κρύου και ζεστού νερού κάτι που είναι ασυμβίβαστο.

Τρίτων τα χρυσόψαρα είναι φυτοφάγα και είναι νορμάλ να τρώνε τα φυτά ιδιαίτερα αυτά με μαλακά φύλα.

Τέταρτον τα σκαλάρια όσο και να σου φαίνεται περίεργο είναι κοπαδόψαρα και θέλεις το λιγότερο 4-6 ψάρια σε ένα ενυδρείο όχι 80 λίτρων αλλά 300+. 

Πέμπτων  και τα χρυσόψαρα θέλουν όταν μεγαλώσουν πολύ περισσότερα λίτρα.

Τώρα είναι στο χέρι σου αν θες να κρατήσεις ως έχει το ενυδρείο σου ή να μπεις στην διαδικασία διόρθωσης των λαθών. Αυτο είναι μια δικιά σου επιλογή.

Εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε αποφάσισε και πες μας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε,την θερμοκρασία την ελέγχω γύρω στους 25 βαθμούς όπως με ενημέρωσαν από το pet shop,όταν τα χρυσόψαρα μεγαλώσουν αρκετά θα τα αφήσω σε μια τεχνητή λιμνούλα που είναι διαθέσιμη,αυτό που είπα και ρώτησα για τα χρυσόψαρα είναι το αν είναι κακο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φυσικά φυτα μέσα στο ενυδρείο

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και απο εμενα φιλε. Το οτι δεν υπαρχουν αληθινα φυτα στο ενυδρειο σου ειναι το τελευταιο πραγμα που πρεπει να σε απασχολει. Τα δυο είδη που εχεις, απαγορευεται να ειναι στο ιδιο ενυδρειο γιατι εχουν διαφορετικες απαιτησεις για να ζήσουν. Καλο θα ήταν να τα επιστρεψεις ολα πισω και αφου διαβασεις ΠΟΛΥ καλα τα αρθρα της κατηγοριας γλυκου νερου στο φορουμ, να κανεις μια νεα αρχη. Αν οχι, τουλαχιστον επεστρεψε τα αγγελοψαρα αμεσα. Για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε λοιπον, αν φυσικα θελεις, βαλε μια φωτογραφια του ενευδρειου σου, πες μας ποσο καιρο τρεχει και αν ειναι στρωμενο. Επισης πες μας σε παρακαλω τις μετρησεις του νερου σου και με τι τεστ μετρας. Αν αποφασησεις να ασχοληθεις πραγματικα, οι γνωσεις που μπορεις να παρεις απο αυτο το φορουμ ειναι απεριοριστες και οι ανθρωπου που ειναι διατεθιμενοι να σε βοηθησουν ειναι παρα πολλοι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...