carvefish21 18 Posted December 28, 2020 #1 Share Posted December 28, 2020 (edited) Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία που δεν έχει συζητηθεί όσο και αν έχω ψάξει. Βλέπω πολλά ενυδρεία για χελώνες με λάμπες uv αρκετά εκτεθειμένες. Δεν είναι επικίνδυνες όταν τις κοιτάς? Έχω πάρει μια για το δικό μου, σε φωτιστικό γραφείου, αλλά όπως και αν τη στήσω από κάποια πλευρά θα είναι λίγο εκτεθειμένη και επειδή έχω μικρό παιδί φοβάμαι μήπως τη κοιτάει... Η λάμπα uva/heat είναι πολύ πιο μικρή και κρύβεται μέσα στο φωτιστικό, εκεί δεν έχω θέμα... Edited December 28, 2020 by carvefish21 Διόρθωση τίτλου Link to post Share on other sites
CptMario 23 Posted December 29, 2020 #2 Share Posted December 29, 2020 Η ακτινοβολία UV θεωρείται επιβλαβής. Η UV-A θεωρείται ότι προκαλεί γήρανση του δέρματος, η UV-B έγκαυματα του δέρματος και πλέον επικίνδυνη θεωρείται η UV-C η οποία πρέπει να αποφεύγεται τελείως. Εδώ ανάλυση απότο Ιδρύμα Καρκίνου του Δερματος (αγγλικά) https://www.skincancer.org/risk-factors/uv-radiation/ Link to post Share on other sites
carvefish21 18 Posted December 30, 2020 Author #3 Share Posted December 30, 2020 Σε επαφή με δέρμα δεν θα έρχεται. Απλά από κάποια απόσταση μπορεί να τη κοιτάξουμε, με πέσει το μάτι πάνω που λέμε. Εσείς πώς τις έχετε καλύψει τελείως ? Link to post Share on other sites
Χρήστος 2,679 Posted December 30, 2020 #4 Share Posted December 30, 2020 προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έβγαζαν κάτι για τα ζώα που να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, σίγουρα η ακτινοβολία θα είναι μικρή ίσα ίσα τόσο όσο χρειάζονται τα ζώα. Παλιότερα είχα χαμαιλέοντα και είχα uv λάμπα όταν ο γιός μου ήταν 8 έτων τώρα είναι κοντά 28 και ζει ακόμη Όπως όταν είχα και τα βατραχάκια πάλι είχα uv και εγώ ακόμη ζω μόνο το δέρμα μου δεν είναι σφριγηλό όπως παλιά 😁 1 1 Link to post Share on other sites
carvefish21 18 Posted December 30, 2020 Author #5 Share Posted December 30, 2020 Μία ώρα πριν, το μέλος Χρήστος έγραψε: προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έβγαζαν κάτι για τα ζώα που να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, σίγουρα η ακτινοβολία θα είναι μικρή ίσα ίσα τόσο όσο χρειάζονται τα ζώα. Παλιότερα είχα χαμαιλέοντα και είχα uv λάμπα όταν ο γιός μου ήταν 8 έτων τώρα είναι κοντά 28 και ζει ακόμη Όπως όταν είχα και τα βατραχάκια πάλι είχα uv και εγώ ακόμη ζω μόνο το δέρμα μου δεν είναι σφριγηλό όπως παλιά 😁 Το ελπίζω, έκανα τώρα μια πατέντα για να μη φαίνονται οι λάμπες... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Link to post Share on other sites
Recommended Posts