Jump to content

CO2


nithom

Recommended Posts

Στο φυτεμένο ενυδρείο μου διοχετεύω CO2 DIY (από μαγιά-ζάχαρη) με ένα "Τ" στο τέλος του σωλήνα εξόδου του νερού από την αντλία (εσωτερικό φίλτρο). Έτσι πολλές μικρές φυσαλίδες CO2 διοχετεύονται στο ενυδρείο μου.

Η ερώτησή μου είναι τελικά όντως διοχετεύευται πλήρως το CO2 στο νερό ή κάποιες φυσαλίδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια απελευθερώνονται στον αέρα και όχι στο νερό, οπότε τζάμπα χαίρομαι;

Δεκτές όλες οι προτάσεις για βελτίωση αυτής της παροχής! :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

Οι πιο συνήθισμένοι τρόποι διάχυσης είναι είτε στην είσοδο του φίλτρου, είτε με χρήση σκαλίτσας, είτε με reactor (η καλύτερη), ενώ η διάχυση στην έξοδο αμφισβητείται από αρκετούς σαν ανεπαρκής (ανάλογα και τις απαιτήσεις βέβαια). Μια αναζήτηση στο φόρουμ και στο Ινετ γενικά θα σου μάθει πολλά για τις διάφορες μεθόδους.

Όπως και νά χει, θα πρέπει να παρακολουθείς με στενό μαρκάρισμα το ΡΗ σου, μιας και το diy μείγμα μπορεί να είναι πολύ ασταθές και μή-ελέγξιμο, και μπορεί να σου ρίξει ή να σου ανεβάσει το ΡΗ σε χρόνο dt.

Από εμπείρα που είχα με τη χρήση εξόδου εσωτερικού φίλτρου για αυτό το σκοπό, η διάχυση ήτανε ελάχιστη. Φυσικά εσύ μπορεί να έχεις καλύτερη, λόγω μεγαλύτερης διαδρομής μέσα στο λάστιχο, ισχυρότερου μείγματος και πολλών άλλων λόγων που μπορεί να επηρεάσουνε το CO2.

Με την προσθήκη σκάλας και αλλαγή του μείγματος με φρέσκο, το ΡΗ μου είχε πέσει μισή ολόκληρη μονάδα σε κανα 2 ώρες και αναγκάστηκα να δουλεύω την αεραντλία όλη μέρα για να ενισχύσω την απελευθέρωση του co2 από το νερό και να μήν πέσει περοσσότερο το ΡΗ.

Επειδή είναι πολύ περίεργο σαν φάση και μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα, έχε το νού σου στο ΡΗ.

Προσωπικά έχω ήδη βάλει στο πρόγραμμα την αγορά φιάλης με ηλεκτροβάνα και αισθητήρα ΡΗ...

Έγινε επεξεργασία - dimkasta
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτά τα λίτρα η σκάλα είναι πολύ καλή περίπτωση! Θέλει όμως προσοχή και κάποια εμπειρία!

Με συχνές μετρήσεις και διατήρηση του μείγματος πάντα ζωντανού θα βρεις την ισοροποία!

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες για την αγορα μιας σκαλα για να μπορεις να μετρας ποσες φυσαλιδες χρειαyεσαι .Οσο για το CO2 απο τη στιγμη που ειναι αεριο θα καταληξει στην επιφανεια.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!

:thumbdown::)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...