Jump to content

Απώλειες Ψαριών


Recommended Posts

Καλησπέρα Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά!

Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ομάδα σας η οποία μέσα από τα άρθρα της με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να μάθω πως να ξεκινήσω και να συντηρώ το ενυδρείο μου.

Το ενυδρείο μου είναι ένα RIO180 το οποίο το ξεκίνησα το 2016. Είναι φυτεμένο και από ψάρια είχα cardinal ,Corydoras sterbai,amano shrims,sae και nerite snail.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε πριν κάνα εξάμηνο περίπου μετά την εισαγωγή τριών Ραμιρέζι το οποίο μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός. Μετά από δύο εβδομάδες περίπου το ένα άρχισε να αναπνέει γρήγορα και να κάθετε στο πυθμένα. Άρχισα να χρησιμοποιώ melafix μαζί με pimafix αλλά σε δύο μέρες πέθανε. Θεώρησα ότι δεν πρόλαβα να κάνω όλο το κύκλο της θεραπείας και το άφησα έτσι. Μετά από ένα μήνα πάλι τα ίδια όπου προσπάθησα πάλι με τα παραπάνω φάρμακα αλλά δεν τα κατάφερε και το δεύτερο ramirezi. Παρατήρησα ότι το νεκρό ramirezi δεν είχε βράγχυα. Απευθύνθηκα σε ένα ενυδρειακό μαγαζί όπου μου είπαν ότι αυτό είναι gill disease και μου έδωσαν το gdex της esha. Έκανα τη θεραπεία και για ένα μήνα ήμουν εντάξει ώσπου ξανά εμφανίστηκε  με την απώλεια και άλλου ψαριού. Ξανά έκανα τη θεραπέια αλλά μετά από κάνα μήνα έχασα και άλλο ψάρι. Να σημειώσω ότι κάθε φορά που έχανα ένα ψάρι έκανα μετρήσεις με υγρά τέστ της API όπου ammonia και nitrite ήταν 0 ενώ τα nitrate ήταν περίπου 15. Από ένα σημείο και μετά έχανα πολλά ψάρια με αποτέλεσμα να μου έχουν μείνει τώρα μόνο τα δύο sae τα οποία δεν έχουν πάθει τίποτα!. Απευθύνθηκα πάλι στο κατάστημα το οποίο μου είπε ότι φταίει το PH που είναι υψηλό και ότι θα χρειαστώ Α/Ο την οποία και προμηθεύτηκα και θα αρχίσω να χρησιμοποιώ. Το PH στις αρχές που ξεκίνησα το ενυδρείο ήταν περίπου 7 λόγω το ότι έχω soil υπόστρωμα και ξύλα. Το τελευταίο καιρό έχει πάει στο 7,6.

Επειδή έχω φοβηθεί πολύ σκέφτομαι αφού κάνω αλλαγές με νερό Α/Ο για να ρίξω το PH να κάνω και θεραπεία με esha2000 πριν βάλλω άλλα ψάρια.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω και η συμβουλή σας?

Συγγνώμη για το κατεβατό και ευχαριστώ για το χρόνο σας!  

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα ,

Καλώς όρισες στο aquazone . 

Προσωπικά δεν είμαι ειδικός με τις ασθένειες και θα σου απαντήσουν οι ποιο ειδικοί . Θεωρώ όμως ότι σίγουρα δεν ήταν το πρόβλημα στο PH γιατί τα ram ξέρω ότι μέχρι και 7,5 δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης . Μάλλον σε κάποιο παράσιτο που φέρανε από εκεί που τα αγόρασες μου φαίνεται ποιο πιθανό να ήρθε το κακό.

 

Link to comment
Share on other sites

11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdfΚαι δες μήπως σε βοηθήσει το παρακάτω 

11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf

 https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf

Έγινε επεξεργασία - marinos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...