Jump to content

Πως θα ταϊζω τα κοραλλια οταν ειμαι διακοπες?


Recommended Posts

Καλησπερα Χομπιστες,

Θελω να αγορασω μερικα κοραλλια για το 50λ ενυδρειο μου, αλλα το θεμα ειναι πως το καλοκαιρι δεν εχω καποιο φιλο ή γνωστο που θα μπορουσε να με βοηθησει με το ταϊσμα των κοραλλιων οταν θα λειπω για 10 με 12 μερες καλοκαιρινων διακοπων. Γι' αυτο και θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να ταϊζονται τα κοραλλια οσο εγω λειπω. Επισης ξεχασα να αναφερω πως τα κοραλλια που θελω να φιλοξενησω ειναι κυριως μαλακά αλλα επροκειται να υπαρξουν και κανα δυο lps.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχασα να προσθεσω και κατι τελευταιο. Το ενυδρειο αυτο λειτουργει εδω και 4 μηνες και εχω εναν κλοουν και μια γαριδα lysmata amboinensis

Link to comment
Share on other sites

Τα κοραλια τρέφονται με το φως παίρνουν από εκεί το 90% των αναγκών για φαι.

Το πρόβλημα δεν είναι στα κοραλια αλλά στα ψάρια που έχεις, υπάρχουν αυτόματες ταιστρες για τροφή ψαριών και με αυτή θα τρώνε τα ψάρια. Επίσης από τα θρεπτικά που υπάρχουν στο νερό από το τάισμα των ψαριων τρώνε και τα κοραλια.

Βέβαια θα πρέπει να έχεις φωτισμό που να ανοίγει κ να κλείνει αυτόματα για να μείνουν ζωντανά τα κοραλια

 

Έγινε επεξεργασία - michalos
Link to comment
Share on other sites

Επίσης άλλο ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει είναι η εξάτμιση του  νερού.  Χρειάζεται μεγάλο απόθεμα νερού για την ανάπληρωση. 

Τα κοραλια είναι το τελευταίο που σε απασχολεί. 

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότεροι επιστρατευουμε γνωστούς και φίλους κανωντας τους πριν κάποια εντατικά μαθήματα σχετικά με το τάισμα των κοραλλιων. Χαχαχα. Το κυριότερο ομως είναι όπως είπαν και οι προλαλησαντες ο φωτισμός τους. 8 με 9 ωρίτσες σε φις πρίζας με έλεγχο ώρας κ είσαι σούπερ. Επίσης πολύ μεγάλο δοχείο αναπλήρωσης για τις εξατμίσεις. Κάμερα για έλεγχο από εκεί που είσαι και φυσικά τον σταυρό σου να πάνε όλα καλά. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...