Jump to content

Τοποθέτηση μη ενυδρειακών φυτών


antonium98

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας για μια σκέψη που έχω και θέλω να υλοποιήσω. Σκέφτομαι να βάλω στο ενυδρειο φιλοδεντρο και ζουμπούλια ώστε οι ρίζες τους να κατεβαίνουν μέσα στο ενυδρειο και να δίνουν μια άγρια ομορφιά και πιο φυσική. Το θέμα είναι με τα ζουμπούλια που δεν ξέρω πως να τα σταθεροποιήσω στο ενυδρειο ώστε να μην βρέχεται ο βολβός και να κατεβαίνουν μόνο οι ρίζες μέσα στο νερό αλλά να φαίνεται και όμορφο και περιποιημένο.

Σας ευχαριστώ πολύ περιμένω τα φώτα σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις ανοικτό καπάκι, σωστά;

Ίσως να τα δέσεις κάπως στις άκρες του ενυδρείου ή να τις "καρφώσεις" σε ένα φελιζολ και να επιπλέουν στο νερό, ώστε να βγουν οι ρίζες από κάτω.

Ότι και να κάνεις, ρώτα αν έχουν ρίξει λίπασμα και καλού κακού βαλτα πρώτα σε ένα κουβά ή ποτήρι νερό,που θα αλλάζεις κάθε μέρα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι Σκέφτομαι να βγάλω το πίσω καπάκι από τα δυο του rio125 ώστε να μπουν τα φυτά. Αυτό με το φελιζόλ είναι πολύ καλή ιδέα απλά θα ήθελα τα φυτά να παραμένουν σε σταθερό σημείο. Πως θα μπορούσα να κρατήσω το φελιζόλ στο πίσω μέρος του ενυδρείου σταθερό; Σκέφτομαι με σιλικόνη αλλά από την άλλη το θεωρώ αρκετά μόνιμο και σε περίπτωση που χρειαστεί να βγει θα είναι ξύσιμο και ξανά κόλλημα. Άλλη μια ιδέα που μου ήρθε ήταν να πάρω αυτά τα διαχωρίστηκα πλαστικά που μπαινουν και στα σαμπ πολλές φορές για να χωρίσουν τα επίπεδα και να τα κρεμάσω από το φωτιστικό με ταιραπ αλλά θέλω να φαίνεται και όμορφο και δεν ξέρω πως θα κάτσει. Τέτοιου ειδους πλαστικό ξέρετε που μπορώ να βρω;

Τα ζουμπούλια τα πήρα σαν βολβούς και τα μεγαλώνω ο ίδιος ώστε να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι καθαρά. Φυλοδεντρο τσίμπησα ένα κλαράκι από τη γλάστρα της δουλειάς που ποτε δεν έχει ασχοληθεί κανενας μαζί τους ποσο μάλλον να τους ρίξουν κάποιο χημικό και το έχω καθαρίσει και το έχω αφησει σε ποτήρι να βγάλει ρίζα έχει αρχίσει και κάτι πετάει.

Περιμένω τις απαντήσεις σας 

Σας ευχαριστώ και πάλι. 

Link to comment
Share on other sites

Καλά έχω κλαδέψει και εγώ γλάστρες στο παρελθόν...?    

Σε κάθε περίπτωση το πρόσεχα όμως, έστω και από υπερβολή.

Ίσως να ενώσεις ένα λάστιχο με δύο βεντούζες που θα κολλήσεις κάπως διαγώνια, οριοθετώντας έτσι τον χώρο να μην φεύγει

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS
  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Μαρεσε πολύ αυτή ιδέα. Και θα είναι και διακριτικό έτσι. Θα ξεκινήσω δοκιμάζοντας αυτό τον τρόπο πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις αυτό με το φελιζολ που επιπλέει, οι βολβοί θα πρέπει να είναι εκτός νερού; Χρειάζεται να είναι φυτεμένα σε κάποιο "χώμα"? Έξω από το νερό;

Link to comment
Share on other sites

Όχι όχι δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένα το μόνο που θέλουν είναι να είναι οι ρίζες μέσα στο νερό χωρίς να είναι οι βολβοί μέσα γιατί σαπίζουν. Το άλλο που σκέφτηκα είναι να πάρω μια ζαρντινιέρα να κοψω το καπάκι ώστε μα εφαρμόζει ακριβώς και να περνανε από κάτω οι ρίζες και από πάνω να είναι οι βολβοί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...