Jump to content

Pseudotropheus Johanni προφίλ


marinos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας .

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω παρακαλώ να το προσθέσει .

Αν υπάρχουν φωτογραφίες σας με χαρά θα τις δεχτούμε 

 

Pseudotropheus johannii - Wikipedia

 

Η φωτογραφία είναι από το διαδίκτυο.

 

 

 

Επιστημονικό Όνομα: Pseudotropheus Johanni

Κοινές Ονομασίες: Melanochromis Johanni  Blue Johanni, Bluegray Mbuna, Blue Mbuna

Ελληνικό Όνομα:-

Γενική κατηγορία: Cichlids

Κλάση: Perciformes

Οικογένεια: Cichlidae

Μέγεθος: Το ψάρι αυτό φτάνει τα 10εκατοστά μήκος .

Βιότοπος: Ενδημικό είδος της λίμνης Malawi.

Ζει κυρίως σε πετρώδης περιοχές του βυθού, και σπανίως περιφέρεται σε ανοιχτό χώρο.

Το φυσικό του περιβάλλον αποτελείται από πετρώδης περιοχές και άμμο.


Συντήρηση στο ενυδρείο

PH: 7,5 - 9 (Ιδανικά: 8,2)

KH: 10 - 25 °dKH

GH: 6-10.°dGH 

Θερμοκρασία: 25 - 28 °C (Ιδανικά: 26 °C)


Λίτρα: Τα ελάχιστα λίτρα ενυδρείου που μπορεί να φιλοξενηθεί ένα χαρέμι από το είδος αυτό είναι τα 200 λίτρα, και ελάχιστο μήκος ενυδρείου τα 120 cm.


Κοινωνική συμπεριφορά: Το ψάρι αυτό ζει σε  μεγάλα χαρέμια (1 αρσενικό με 6+ θηλυκά) διότι με αυτό τον τρόπο μοιράζεται η επιθετικότητα των ψαριών, αλλά παρατηρούνται και καλύτερα οι συμπεριφορές τους. Είναι χωροκτητικά  ψάρια, γι αυτό θα πρέπει ο διάκοσμος να αποτελείται  από πολλές πέτρες που να σχηματίζουν κρυψώνες και σπηλιές. Σε πολύ μεγαλύτερα ενυδρεία είναι δυνατόν να φιλοξενήσουμε και παραπάνω από 1 αρσενικό.

 

Διαχωρισμός φύλου: Πολύ εύκολο να γίνει εφόσον είναι ενήλικα. Υπάρχει διχρωμία στα φύλα. Τα αρσενικά έχουν σκούρο μπλε χρωματισμό και ανοιχτές μπλε οριζόντιες ρίγες, και τα θηλυκά έχουν κίτρινο χρωματισμό. Τα αρσενικά του είδους τείνουν να γίνονται λίγο μεγαλύτερα απ΄ τα θηλυκά. Τα ψάρια γεννιούνται όλα κίτρινα (με τους χρωματισμούς του θηλυκού). Στην συνέχεια κατά την ενηλικίωση τους τα αρσενικά αρχίζουν να παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά χρώματα τους ενώ τα θηλυκά παραμένουν ως έχουν.

 

Διακόσμηση ενυδρείου: Αν θέλει κάποιος να το διατηρήσει στο ενυδρείο του, θα πρέπει να φτιάξει το περιβάλλον τους με πάρα πολλές ασβεστολιθικές πέτρες και ο βυθός να είναι από λεπτόκοκκη άμμο.

 

Ζώνη Κολύμβησης: Κυρίως στον βυθό, αλλά επίσης σε μεσαία και ανώτερα  στρώματα κολύμβησης.

 

Διατροφή: Τα ψάρια αυτά είναι παμφάγα για αυτό η διατροφή τους πρέπει να εμπλουτίζεται εξίσου και με φυτικές και με πρωτεΐνες τροφές.

 

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο:  Συνήθως 10 με 12 χρόνια.

 

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Είναι συμβατά με κάποια άλλα mbuna εκτός από τα  Pseudotropheus Cyaneorhabdos , ps.saulosi, ps.demasoni. l.mbamba. ps elongatus κ.α. καθώς μπορεί να υπάρξει υβριδισμός.

 

Υποείδη και υβρίδια: Σχετικά εύκολο να υβριδίσει με κάποια συγγενικά του ψάρια, για αυτό πρέπει να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Είναι δυνατή και σχετικά εύκολη. Εφόσον το ζευγάρι εκ του χαρεμιού ζευγαρώσει, το θηλυκό θα κρατήσει τα αυγά στο στόμα του (στοματοεπωάζον) για περίπου 20 με 25 μέρες (ανάλογα το θηλυκό) μέχρι αυτά να αναπτυχθούν και να γίνουν γόνος. Μόλις γίνουν γόνος τότε τα αφήνει "φτύνει"  ελεύθερα. Τα μικρά τις πρώτες 2-3 μέρες δεν θα τρέφονται κανονικά, αλλά θα τρώνε από τον λεκιθικό τους σάκο, και έπειτα θα αναζητήσουν τροφή. Ιδανική τροφή για λίγο αργότερα είναι η αρτέμια  ή και τροφές σε μορφή πούδρας.

 

Γενικές πληροφορίες:  Μέχρι σχετικά πρόσφατα το ψάρι αυτό όπως και ο κοντινότερος συγγενής του Pseudotropheus Cyaneorhabdos θεωρούνταν ότι ήταν Melanochromis. Πάρα πολλοί τα μπερδεύουν με το Pseudotropheus Cyaneorhabdos εξαιτίας της καταπληκτικής ομοιότητας που έχουν τα αρσενικά.  Πρέπει να προσέχουμε την αναλογία αρσενικού με θηλυκά γιατί αλλιώς θα υπάρξει μεγάλη επιθετικότητα από τον αρσενικό και ενδεχομένως να υπάρξουν και θάνατοι .

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...