Jump to content

Παραμελήση ενυδρείου και το επόμενο βήμα.


Recommended Posts

Καλησπέρα με συγχωρείτε αν έβαλα το θέμα σε λαθος section. Καταρχάς είμαι καινούργιος στο forum σας όποτε καλώς σας βρήκα. Έφυγα ξαφνικά από το σπίτι στην αρχή της καραντίνας αφήνοντας ένα ενυδρείο πίσω 160 λίτρων με 10 ψάρια 2 δολάρια 2 καρχαριακια 2 γκουραμι 2 κοπαδοψαρα και 2 αγγελοψαρα. Το μόνο που πρόλαβα να αγοράσω και αυτό τελευταία στιγμή ήταν μια αυτόματη ταιστρα, με τη προοπτική πως θα λείψω για 3 βδομάδες αρχικά και δε θα είχαν κάποιο θέμα.

Το λοκνταουν πήγε από παράταση στη παράταση εγώ δεν είχα κάποιον να δει τα ψάρια με αποτέλεσμα να γυρίσω 3 μήνες μετά σπίτι και αυτό που είδα ήταν:

Η στάθμη του νερού ήταν (και λογικό) στη μέση. 

Από ψάρια προς λύπηση μου ζουν μόνο τα 2 κοπαδοψαρα και το 1 γκουραμι 

Βρήκα μόνο τα 2 δολάρια στον πάτο του ενυδρείου, τα άλλα ψαράκια δεν τα είδα,ούτε καν τα κουφαρια τους που λέει ο λόγος 

(Τι να πω λογικά έφαγαν το ένα το άλλο;)

Ο λόγος δεν με ενδιαφέρει άμεσα 

Παρότι είχα θερμοστάτη ανοιχτό και φίλτρο σε λειτουργία μπορεί να πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου η από τροφής; βέβαια νομίζω πως η αυτόματη ταιστρα δεν είχε τελειώσει από μπαταρίες.

Τέλος πάντων ας πει κάποιος που γνωρίζει ίσως τη γνώμη του για το πως έγινε αλλά αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι τι κάνω τώρα; εγώ θέλω να συνεχίσω όπως ήμουν πριν ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα δεν μπορεις να ξέρεις εαν υπάρχει κάποια ασθένια στο ενυδρειο , λογικα τα ψαρια σου πεθαναν απο πείνα ( ή αρωστησαν απο στρες ?!) , εσυ τι θα εκανες 3 μήνες νυστικός ? (ήρεμα ρωταώ .. B) )

Στήσε ξανά απο την αρχή με υπευθυνότητα , προσπάθησε η επομενη σου ψαροσυνθεση να ειναι αρμονικη και οχι ψαροσουπα :unsure: κρίμα είναι.. έτσι και εσυ θα τα χαίρεσαι να τα χαζευεις και αυτα θα ειναι άνετα

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα..θα σου πω την την γνωμη μου και οτι θες κρατας..

 Ξεκινας δινοντας οτι ψαρια απεμειναν καπου που θα ζουν πιο καλα, μετα τα διαλυεις ολα (οπως ειπε και ο φιλος @Georgis πιο πανω),μετα ξεκινας καλο πλυσιμο στα παντα διοτι και ο βυθος σου και η βιολογια σου σιγουρα εχει θεμα..ισως κ ασθενεια!

 Επομενο βημα ειναι να διαβασεις εδω στ φορουμ αλλα κ γενικα πως λετουργει το ενυδρειο και ειδικα τα προφιλ ψαριων που τα χες κανει ψαροσουπα..κ σιγουρα τα ψαρια σου απλα επιβιωναν! Ξεκινα λοιπον απο την αρχη, υπομονετικα "στρωσε" το ενυδρειο σου,παρε τεστ να παρακολουθεις την πορεια του,μεχρι να ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου αποφασισε τι ειδους ψαρια θες να φιλοξενησεις (εχεις καποιες επιλογες στα λιτρα σου) συμφωνα με τις επιθυμιες σου αλλα κυριως συμφωνα με τα λιτρα σου και τις συμβατοτητα των ψαριων μεταξυ τους (οσα ειχες πριν ηταν λαθος πχ λες 2 κοπαδοψαρα,που δεν μας λες το ειδος αν κ δεν εχει σημασια τωρα,το λεει κ λεξη κοπαδοψαρα δηλ. 8-10,ειχες 2!!) προσπαθησε να μην κανεις τα ιδια λαθη που εκανες ειδικα με την ψαροσυνθεση! Αν και προφανως δεν φταις εσυ που ελειψες τοσο καιρο αλλα η καταληξη αυτη ηταν προδιαγεγραμμενη..τα ψαρια δεν χρειαζονται απλα τροφη (αν κ ουτε τροφη ειχαν) θελουν κ αλλες ρουτινες οπως αλλαγες νερου, καθαρισμα τα φιλτρα κλπ. 

 Ξεκινα απο την αρχη, πες μας και τις σκεψεις σου πριν κανεις μια κινηση να σου λεμε την γνωμη μας και θα το φτιαξεις καλυτερο κ για σενα και για τα ψαρια σου.."καθε εμποδιο για καλο" λενε(χαθηκαν τοσα ψαρια φυσικα κ ειναι κριμα αλλααα..), ξεκινα λοιπον να διαβαζεις αμεσως μολις διαβασεις αυτο το μηνυμα!! ???

Έγινε επεξεργασία - kid4ever
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...