Taxiarchis 0 Posted February 13 #1 Share Posted February 13 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Κάθε πότε αλλάζουνε βιολογικό υλικό από το φίλτρο? Το φίλτρο είναι εξωτερικού χώρου για 30 λίτρα και είναι σχεδόν 26 μέρες λειτουργίας από τότε πού έστησα το ενυδρείο Link to post Share on other sites
killerknight 748 Posted February 13 #2 Share Posted February 13 Καλησπέρα φίλε μου εννοείς το κεραμικό υλικό που έχεις φαντάζομαι 1 Link to post Share on other sites
Taxiarchis 0 Posted February 13 Author #3 Share Posted February 13 Καλησπέρα φίλε μου ναι ακριβώς Link to post Share on other sites
killerknight 748 Posted February 13 #4 Share Posted February 13 Λοιπόν το κεραμικό υλικό το καθαρίζεις ανά δύο με τρεις μήνες με νερό ενυδρείου. Κάθε χρόνο θα βγάζεις το μισό και θα το αντικαθιστάς με καινούργιο. Επαναλαμβάνω όχι όλο το μισό. Στη συνέχεια το μισό που έχεις βγάλει το πλένεις καλά, το βράζεις και το αποθηκεύεις για τον επόμενο χρόνο που θα αντικαταστήσεις πάλι το μισο. Στο λέω αυτό για να μην αγοράζεις. Αν βαριέσαι να πλένεις και να βράζεις μια φορά το χρόνο, τότε αγοράζεις καινούργιο υλικό. Link to post Share on other sites
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 664 Posted February 13 #5 Share Posted February 13 Μιας και το συζητάμε ας πούμε και για τα σφουγγάρια (εσείς, εγώ δεν έχω σταθερό πρόγραμμα) Link to post Share on other sites
killerknight 748 Posted February 13 #6 Share Posted February 13 Οχαχαχαχα οκ. Όσον αφορά τα σφουγγάρια, εφόσον το φίλτρο είναι εσωτερικό θα πλένονται με νερό βρύσης κάθε δύο εβδομάδες κατά τη γνώμη μου. Αν πάλι βέβαια μιλάμε για εξωτερικό φίλτρο, τότε, αν δεν είναι τρελή η ιχθυοφορτιση, πλένουμε με νερό βρύσης τα σφουγγάρια κάθε δύο μήνες, ενώ αλλάζουμε το ενυδριακο βαμβάκι κάθε δύο εβδομάδες (εφόσον πάντοτε έχουμε βάλει) Link to post Share on other sites
Taxiarchis 0 Posted February 13 Author #7 Share Posted February 13 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια 👍👍👍 Link to post Share on other sites
Katrin 269 Posted February 13 #8 Share Posted February 13 16 minutes ago, killerknight said: Οχαχαχαχα οκ. Όσον αφορά τα σφουγγάρια, εφόσον το φίλτρο είναι εσωτερικό θα πλένονται με νερό βρύσης κάθε δύο εβδομάδες κατά τη γνώμη μου. Αν πάλι βέβαια μιλάμε για εξωτερικό φίλτρο, τότε, αν δεν είναι τρελή η ιχθυοφορτιση, πλένουμε με νερό βρύσης τα σφουγγάρια κάθε δύο μήνες, ενώ αλλάζουμε το ενυδριακο βαμβάκι κάθε δύο εβδομάδες (εφόσον πάντοτε έχουμε βάλει) Εγώ με φουλ φυτεμένο και προφιλτρο κάθε δύο εβδομάδες τουλάχιστον... Link to post Share on other sites
perse4ss 23 Posted February 13 #9 Share Posted February 13 Πότε δεν καθαρίζεις σφουγγάρια και βιολογικό υλικό με νερό βρύσης μόνο με καθαρό νερό ενυδρείου. Τα φίλτρα καλά είναι να καθαρίζονται μια φορά το μήνα ανάλογα και με την ιχθυοφορτηση και του ρύπους του ενυδρείου αυτό θα το κρίνεις εσύ.Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts