Jump to content

Κλαδεμα φυτων


Jester

Recommended Posts

Μιας και ξαναγύρισα στα φυτεμένα μου βγηκαν κάποιες απορίες γιατί περασε καιρός και το κεφάλι δεν τα κρατάει όλα. 
 

καταρχάς όταν φυτεύουμε ένα φυτό το κλαδεύουμε; Παραδείγματος χάρη τους εχινοδορους δεν τους κλάδεψα και τα παλιά φύλλα τους φαίνονται πολύ ταλαιπωρημένα. Θυμήθηκα αργοτερα ότι τους ocelot (μεγάλη λατρεία) πάντα τους πετσόκοβα πριν τους φυτέψω. Και σε επίφυτα πάντα τους μάζευα λίγο τις ρίζες.

 

απο την άλλη το γρασίδι το βαράτε μόλις το βάλετε ή του δίνετε κανα μηνα να ριζώσει καλά πριν μπει το χορτοκοπτικο σε λειτουργία;

 

τελος όταν φύτευα το tiger lotus μου έμεινε ο βολβός στο χερι. Τον εβαλα 2/3 μέσα στο υπόστρωμα και το υπόλοιπο το φύτεψα σε άλλη θεση μιας και είχε μπόλικη ριζουλα μαζι. Έκανα καλά ή τζάμπα χαιρομαι;

 

αυτα προς το παρον ότι αλλο σας πριζω αργοτερα.

Έγινε επεξεργασία - Jester
Link to comment
Share on other sites

φυτά τύπου εχινόδορου αφαιρούμε περιμετρικά τα παλιά φύλα όχι ότι πρέπει απλά αν δεν θέλουμε να είναι πολύ φουντωμένα τότε το κάνουμε. Το γρασίδι το κλαδεύεις όταν δεις ότι έχει αγριέψει πολύ και αρχίζει να παίρνει ύψος. Τα υπόλοιπα  κλαδεύεις της κορυφές και της ξαναφυτεύεις ή αν θες της πετάς και περιμένεις να βγάλουν τα κομμένα νέα βλαστάρια απο πλάγια, γούστα είναι αυτά. Κάποια προτιμάμε να κλαδεύουμε της κορυφές και να τα ξαναφυτεύουμε κάποια κόβουμε της κορυφές για να φουντώσουν, αυτό θα το δεις μόνος σου ανάλογα με το φυτό.

Link to comment
Share on other sites

Χρηστο μάλλον δεν το έγραψα σωστα. Εννοω κλαδεμα όταν τα φυτεύουμε, όχι όταν είναι ήδη εδραιωμένα στο ενυδρειο.

Link to comment
Share on other sites

πάνω κάτω το ίδιο είναι αν ο εχινόδορος έχει σακατεμένα φύλα τα αφαιρείς αλλιώς δεν κάνεις τίποτα το ίδιο και με τα στεμ.

και το γρασιδάκι αν η ποσότητα είναι μεγάλη απλα το χωρίζεις σε μερίδες και το φυτεύεις αλλά αν θες το φυτεύεις ώς έχει.

Σε όλες της περιπτώσεις καθαρίζεις καλά το ρίζωμα να μην έχει τίποτα και κόβεις τη ρίζες αν είναι μεγάλες αφήνεις το ένα τρίτο.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...