Jump to content

Siamese Algae Eaters με Corydoras, ναι ή όχι;


Recommended Posts

Αφού επιμένει τόσο η bba στο ενυδρείο μου, αν και βρίσκεται ακόμα σε ελεγχόμενο στάδιο χωρίς να ξεφεύγει σε σημείο χωρίς επιστροφή, μετά από όλα όσα δοκίμασα (μείωση φωτοπεριόδου, αλλαγές νερού, φυτά επιφάνειας για λιγότερο φως, μείωση λίπανσης αλλά με πρόσθετη προσθήκη Excel κλπ ), άρχισα να σκέφτομαι την προσθήκη δύο Siamese Algae Eaters να τελειώνω μια και καλή με δαύτην..

 

125άρι Rio έχω (130 περίπου αφού έχω αφαιρέσει το εσωτερικό φίλτρο ) που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 11 Tiger barbs και 6 Corydoras Aeneus.

 

Διαβάζοντας βλέπω ότι με τα Τιγράκια θα τα πάνε μια χαρά, με προβληματίζει το γεγονός όμως ότι υπάρχουν αναφορές ότι τα SAE ενοχλούν τα Corydoras σε ορισμένες περιπτώσεις. Σίγουρα όχι παντού, όμως οι αναφορές δεν είναι και λίγες τελικά.

 

Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για τα SAE σαν χαρακτήρες επίσης. Άλλοι τα λατρεύουν σαν ένα απίθανο κοινωνικό και ήσυχο προς τα αλλα ψάρια είδος, άλλοι πάλι τα περιγράφουν σαν σατανάδες στα ενυδρεία τους. Ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα ενεργά ψαράκια και κινούνται σαν σφαίρα μέσα στο νερό, το θέμα μου όμως είναι αν υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να ενοχλήσουν τα Corys που αγαπώ και που δεν θέλω με τίποτα να βγάλω από το ενυδρείο μου. Ακόμα κι αν μάθω ότι τα 2 SAE που σκέφτομαι να προσθέσω απλώς θα "ταράξουν" τα Corydoras χωρίς όμως να τους κάνουν κάποια ιδιαίτερη ζημιά, πάλι θα αποφύγω την αγορά τους. Δεν θέλω ούτε την ηρεμία που έχουν να τους χαλάσω για να καταλάβετε.

 

Έχει κάποιος εμπειρία με τον συνδυασμό; Μακροχρόνια πήγε καλά;

Είναι όντως τόσο παράξενη "ράτσα" που μπορεί να σου τύχει το "απίθανο παιδί" ή να σου κάτσει ο "διάολος που θα σου φέρει τούμπα το σύστημα";

 

Το σκέφτομαι πολύ ακόμα και για την ίδια την ιχθυοφόρτωση που θα ξεφύγει νομίζω αν τα βάλω μέσα..

 

Heeeelp..[emoji846]

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Eχω 2 sae μεγάλα και εδώ και ένα μήνα+ πήρα 5 panda & 1 albino cory, δεν υπάρχει κανένα θέμα σε μένα τρώνε και όλοι μαζί απο τις ταμπλέτες , το θέμα νομίζω πως είναι να είναι όντως sae , διότι πολλές φόρες πουλάνε τα CAE (καλα βγάζει μάτι αυτό) & flying fox  για SAE.

 

EDIT

Και τώρα πού είδα πως μένεις Κρήτη, πες μου σε παρακαλώ πόσο ωραίο είναι μέσα (ποικιλία , στήσιμο , γενική εικόνα) το misirlis aquarium ?? B)

Έγινε επεξεργασία - Georgis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος makis206 έγραψε:

Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για τα SAE σαν χαρακτήρες επίσης

Ειναι κ@λ@ψαρα, πιστεψε με :hehe: Μην τα βαζεις, τρωνε λιγο το BBA μονο οταν δεν εχουν να φανε και μονο σε μικρη ηλικια, μετα.... ασ το

Γινονται και για τηγανι - μεγαλουτσικα....

Αν εχεις μοςς στο ενυδρειο σου, πες ενα γεια.... αν θα προλαβεις.... :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γμτ γμτ, άλλη μια άποψη που τα κατατάσσει στα κwloψαρα και δεν βλέπω τον λόγο αφού δεν μου εξηγείται το γιατί.![emoji28]

Μην τα πολυλογώ, μόλις πριν καμμιά ώρα επέστρεψα από τον Μισιρλή με δύο Sae στη σακούλα, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για Sae κι έτσι δεν πέρασαν 10 λεπτά που τα έριξα στο ενυδρείο αφού έγινε κι η κατάλληλη προσαρμογή τους. Ο Θεός και η ψυχή μας τώρα, ελπίζω να μη γίνει ο πανικός εκεί μέσα. Αρχικά θα φροντίσω να μειώσω το τάισμα ώστε να πέσουν με τα μούτρα στον στόχο, θα φύγω σε λίγο για δουλειά κι ευελπιστώ το απόγευμα που θα επιστρέψω με τα φώτα αναμμένα πια να πηγαίνουν όλα καλά. Για την ώρα βρίσκονται ήδη ανάμεσα στα υπόλοιπα ψαράκια που μαζεύτηκαν και τα χαζεύουν με περιέργεια. Σαφέστατα δεν μπορεί να υπάρξει αρχικό συμπέρασμα από τώρα, τουλάχιστον όμως βλέπω ότι τα Sae μπήκαν αμέσως στην "κοινωνία" χωρίς το στρες να τα κάνει να κρυφτούν μέσα στα διάφορα φυτά. Γιατί κwλόψαρα σε παιδιά..;[emoji33]

Όσον αφορά τον Μισιρλή είναι όντως το κατάστημα που χρειαζόταν μια πόλη σαν το Ηράκλειο, δεν υπάρχει λόγος να λέω πράγματα που μπορεί να θεωρηθούν διαφήμιση αλλά το μόνο που θα πω είναι πως ότι χρειάστηκα το βρήκα άμεσα στον Γιώργο, με έχει καλύψει από κάθε άποψη και αυτός αλλά και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί. Βρίσκεται και στα μόλις 500 μέτρα από το σπίτι μου, δεύτερο σπίτι μου έκανα το μαγαζί του από όταν ξεκίνησαν οι καραντίνες..[emoji39]

Γιατί κwλόψαρα ρε παιδιά; [emoji33][emoji33][emoji33]

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Update: ΤΡΩΝΕ ΒΒΑ! ΤΡΩΝΕ ΒΒΑ.![emoji44][emoji23]

Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος makis206 έγραψε:

Update: ΤΡΩΝΕ ΒΒΑ! ΤΡΩΝΕ ΒΒΑ.!emoji44.pngemoji23.png
 

Μακαρι! :D Πόσα εκ ειναι τα ψαρακια; 

Ειναι κοπαδοψαρα, θελουν ενυδρειο 300-400λ!

https://www.seriouslyfish.com/species/crossocheilus-langei/

https://www.seriouslyfish.com/species/crossocheilus-nigriloba/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

είχα 6 κομμάτια σε 350 λίτρα όσο ήταν μικρά δεν άφησαν αλγη μέσα στο ενυδρείο και γύριζαν παντού, με το που μεγάλωσαν έπιασε το κάθε ένα και απο ένα φύλο και περίμεναν πότε θα τα ταΐσω, η τεμπελιά στο μεγαλείο τους.

 

Στην φωτογραφία φαίνεται ο μάγκας να κάθετε και απο πάνω φουλ η αγλη στο ξύλο.

sae.jpg.8a7a69cb9d33262ee106d7715bafaaed.jpg

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ειπα - κ@λοψαρα! :P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό όντως το διάβασα σε αρκετά sites, όταν μεγαλώσουν δεν κάνουν την ίδια δουλειά όπως όταν είναι ακόμα μικρά. Αυτό που δεν είδα πουθενά πριν τα πάρω είναι το "κοπαδόψαρα" (τουλάχιστον όχι ότι "απαιτούν" αρκετά μέλη ώστε να αισθάνονται άνετα ) αλλά και τα λίτρα που χρειάζονται τελικά.. 20 gallons για το ένα συν 10 για κάθε ένα που θα προστίθεται μετά διάβασα.

Μάλιστα, αγχώθηκα τώρα λίγο. Σε 125αρι ενυδρείο τα έβαλα και πήρα μόλις δύο, σε μερικά βίντεο που είδα κανένας δεν ανέφερε ότι υπάρχει θέμα αν βάλουμε λίγα μέλη. Πράγματα βασικά δηλαδή που στα Corydoras ας πούμε αναφέρονται πιο συχνά. Κι είμαι βέβαιος ότι κάποιοι ανέφεραν ότι αισθάνονται μια χαρά ακόμα κι αν μπουν μόνα τους μέσα σε ένα κοινωνικό ενυδρείο, αρκεί φυσικά να βρουν κρυψώνες και άλγη - τα τηρώ αυτά τα κριτήρια και δεν το έψαξα πιο βαθειά γμτ.

Θα τα αφήσω λίγο καιρό και θα τα χαρίσω μετά, μόλις αισθανθώ ότι κάτι άσχημο συμβαίνει με τη συμπεριφορά τους έχω έτοιμα ενυδρεία φίλων που θα χαρούν να τα φιλοξενήσουν. Προς το παρόν πάνε παντού μαζί τα δυο τους και ενίοτε τα βρίσκω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ενυδρείου. Κρύβονται και αρκετά μέσα στα φυτά και τα ψάχνω αρκετή ώρα τα άτιμα.

Ώσπου να μεγαλώσουν λίγο ελπίζω να δω ότι είναι "όνομα και πράγμα" σ'αυτο που με ταλαιπωρεί καιρό τώρα και σε συνδυασμό με αρκετά floating plants που έβαλα το πρωί μαζί με τα ψαράκια, να δω επιτέλους και την bba να κάνει φτερά από τα φυτά μου..

Ευχαριστώ για τις καταθέσεις σας παίδες.! default_smile.png





Link to comment
Share on other sites

τα ψάρια αυτά όσο είναι μικρά κακαδιάζουν όταν μεγαλώσουν ζουν μια μοναχική ζωή κατά 70-80%, δηλαδή που και που συναντιούνται παίζουν λίγο και μετά ξανά στην γωνία τους. ΑΛΛΑ είναι απο τα ψάρια με τον ποιο περίεργο χαρακτήρα σε άλλους είναι έτσι και σε άλλους γιουβέτσι, έχουν χαρακτήρα το ένα με το άλλο διαφορετικό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα παίζει πολύ και το σενάριο να πέφτουν σε άλλες "ράτσες" χώρις να το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι που τα παίρνουν όπως έχω καταλάβει.
Αρκετοί έπεσαν σε Cae αντί Sae (αισθητή η διαφορά τους για εμένα ) κι άλλοι σε Flying fox που μοιάζουν περισσότερο με τα Sae. Για Cae και Flying fox δεν διάβασα τα καλύτερα, μάλλον είναι πιο επιθετικά ψάρια τελικά.
Τα Sae είναι πιο ήσυχα πιστεύω, μέχρι να γίνουν κwloψαρα κι αυτά όπως λέτε...[emoji28]

Το σίγουρο πριν τα αγοράσω είναι ότι ακολούθησα την παρακάτω εικόνα κι αφού το διασταύρωσα καλά τότε προχώρησα. Κι απλώς ελπίζω να μην βγουν επιθετικά. Το να μην φάνε την άλγη δεν θα με κάνει να τα μισήσω, το να τεμπελιάσουν επίσης. Μην πειράξουν τα υπόλοιπα θέλω μόνο, στα άλλα θα του βρούμε που λένε..[emoji108]

3701f73f73016dc1c1a8e7decb920a78.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω ακούσει από φίλο ότι μεγαλώνοντας γίνονται"οικόσιτα" κατοικίδια και περιμένουν τάισμα από τον ιδιοκτήτη!!?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν έχουν ρημάξει την bba και το εννοώ! Ας μου το κρατάνε παλατάκι εμένα και θα τα σκεσκ@τίζω κιόλας αν χρειαστεί [emoji23]

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...