Στήσιμο ενυδρείου
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By PlanTeam
Γενικα:
Η Anubias barteri var. barteri είναι ένα φυτό χαμηλών απαιτήσεων. Μεγαλώνει λίγο περισσότερο σε μέγεθος από τις
Anubias barteri var. nana όμως έχει τις ίδιες απαιτήσεις. Οι Anubias barteri διαφέρουν στο μέγεθος, στο σχήμα των
φύλλων όπως επισης στο φυτό αυτό ο κορμός μεγαλώνει με μια κλίση προς τα πάνω ενώ σε άλλες μεγαλώνει
οριζόντια. Όπως και τα υπόλοιπα είδη Anubias, είναι καλύτερα να τοποθετείται σε σκιερό μέρος για να περιορίζεται
η ανάπτυξη της άλγης στα φύλλα. Το φυτό αυτο τείνει να βγάζει άνθη κάτω από το νερό σε περιπτώσεις που έχουμε
αυξημένα φωσφορικά στο νερό μας. Επίσης είναι κατάλληλο για terrariums και paludarium. Τα χορτοφάγα ψάρια
δεν την τρώνε γιατί τα φύλλα της είναι πολύ σκληρά γι αυτά.
Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο:
Το φυτό καλο είναι να φυτεύεται στην πλάτη του ενυδρείου λόγω μεγέθους.
Φύτεμα:
Όπως όλες οι anubias δένονται πάνω σε ξύλα ή πέτρες με πετονιά.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός:
Το κλάδεμα είναι απλό απλά όταν μεγαλώσει πολύ το φυτό διαχωρίζετε το ρίζωμα.
-
By Panos_nest
Καλησπέρα . Ηθελα να ρωτήσω χθές αγόρασα 2 χρυσόψαρα απο το πετ και τα τοποθέτησα στην κυρίως δεξαμενή .Δεν έκανα στα καινούργια καραντίνα επειδή ο τύπος μου είπε οτι τα έχει στη καραντίνα εδώ και δύο μήνες . Τα έβαλα κανονικά στο ενυδρείο χωρις φώς κτλ, αλλα απο χθες οταν πλησιάζω στο ενυδρείο είναι πολυ νευρικά πηγαίνοντας περα δώθε αστραπιαία . έβαλα λιγο sera aquatam χθες μπας και βοηθησει στο στρες , αλλα παρατήρησα οτι αγχώνονται περισσότερο οταν είμαι κοντά τους και εχω το φώς ανοιχτό . Το έκλεισα το φως και τα παρατηρούσα απο μακριά και μου φάνηκαν πιο ήρεμα
-
By Katrin
Πολλοί νέοι αλλά και παλιοί χομπίστες κατά καιρούς κάνουν την πιο βασική ερώτηση όταν ξεκινάνε να στήσουν το ενυδρείο τους ή ακόμα και να το αλλάξουν, και η ερώτηση αυτή δεν είναι άλλη απο το "Τι ψάρια να βάλω στο ενυδρείο μου".
Στόχος του παρόντος θέματος είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις για τις ψαροσυνθέσεις αλλά και τον διάκοσμο που μπορούμε να έχουμε, με βάση τα λίτρα και την συμβατότητα και να καλύψουμε όσο περισσότερες κατηγορίες ενυδρείων μπορούμε. Αναφέρομαι κυρίως στα λίγα λίτρα 20-30,60-80,100-120,120+, και φυσικά σε κάθε είδους ενυδρείο: κοινωνικό, αφρικάνικο, species tank κλπ.
Αφού λοιπόν έχουμε βεβαιωθεί οτι έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και στρωμένο το φίλτρο μας (καλό θα ήταν να έχουμε διαβάσει και το παρακάτω άρθρο Στήνοντας ένα ενυδρείο από το μηδέν ) ας συγκεντρώσουμε τις προτάσεις μας για τα ψάρια που μπορούμε να βάλουμε στο ενυδρείο μας, παρατηρήσεις και οτιδήποτε άλλο κρίνετε απαραίτητο οτι πρέπει να αναφερθεί
Αν το ενυδρείο που προτείνετε έχει στηθεί από εσάς ήδη και υπάρχουν φωτογραφίες σίγουρα θα βοηθήσουν στον στόχο του θέματος.
-
By Panos_nest
Καλησπέρα .Σήμερα όπως καθόμουν στουν υπολογιστή , ξαφνικά βλεπω το χρυσοψαρό μου να πάει πάνω πάνω στο φιλτρο . αδυνατόντας να φυγει μόνο του . Το βοήθησα και 15 λεπτα αργότερα κάθεται ήσυχος στον πάτο αγγίζοντας τον ελάχιστα .Ήταν περίεργο , επειδή συνήθως είναι φούλ δραστήριος .Αμέσως παίρνω κατευθείαν μια λεκανη και το φιλτρο και το βάζω σε καραντίνα.Να σημειωθεί πως όπως προσπαθούσα να το ποιάσω αντιστεκόταν και πήγαινε σφαίρα περα δώθε . Οταν το έβαλα στη λεκάνη όμως κουνιέται ελάχιστα .Βέβαια στη ροη εξόδου του φίλτρου , δεν παρασύρεται απο αυτήν , αλλα αντίθετα κολυμπάει και το αντισταθμίζει . Πραγματικά τι να κάνω επειδή έχω μπερδευτεί . Να σημειωθεί οτι αυτό έγινε σήμερα, 3 ημέρες μετά την τοποθέτηση του Sera Siporax mini , αγορασμένο απο το pet supermarket
-
By Alkioni
Καλησπέρα σας!
Πριν από 4 μέρες αγόρασα από πετσοπ ένα ψαράκι,ανσιστρους νομίζω λέγεται. Πήρα και την ανάλογη τροφή. Το θέμα είναι πως βεντουζαρει στις ανουμπιες με αποτέλεσμα τη μια να τη διαλύσει τελείως και η άλλη να έχει χάσει αρκετά φύλλα ή με τρυπημένο φύλλα. Διάβασα να του βάζω αγγούρι,αλλά αδιαφορεί τελείως και προτιμά το φυτό. Τι θα μπορούσα να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!
-
By Leon1
Γειά σε όλους.εχω ένα ενυδρείο 80l το οποίο τρέχει ένα χρόνο με 4 χρυσόψαρα στο ενυδρείο δεν έχει γίνει καμία μέτρηση.
Φίλτρο aqnael turbo 500 με βιολογικό υλικό
Αεραντλία με αερακουρτινα
Υπόστρωμα έχει χαλίκι 5 κιλά
Διακοσμητικά πέτρες και 6 πλαστικά φυτά
Λοιπόν η ερωτήσεις που θέλω να κάνω είναι η εξής
Μπορώ να προσθέσω τώρα χαλίκι γτ τα 5 κιλά είναι λιγα?
Για να φυτέψω φυτά χρειάζεται να υπάρχει υπόστρωμα για φυτά η μπορώ στο χαλίκι?
Πια φυτά μπορώ να βάλω στα χρυσόψαρα για να μην τα φάνε ?
Να βάλω και σαλιγκάρια μέσα η θα επιβαρυνθεί το ενυδρείο και άλλο?
Διάβασα ότι κάπου για μια φορά την εβδομάδα νηστεία και την άλλη μέρα ταιζμα με αρακά κατά πόσο ισχύει αυτό?
Τάιζω μια φορά την ημέρα σε ένα χρόνο είμαι στο δεύτερο κουτάκι τον 100ml είναι περίπου στο τέλος τάιζω πολύ η λίγο?
τα φίλτρα που τα βάζεις την αεραντλία κάνουν δουλειά να μπη δλδ σαν βοήθεια μαζί με το μεγάλο.?
τα χρυσόψαρα τη ροή φίλτρου να έχουν μέσα στο ενυδρείο?
Ακόμη μία ερώτηση από τροφή τάιζω της tetra goldfish pro σε νυφαδες έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε?
-
By Panos 14
Καλησπέρα,έχω ένα χελωνακι Yellow bellied turtle εδώ κ 4 μηνες, σε ενυδρείο 60 λίτρων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό..
Όλα πάνε μια χαρά,απλά μου έχει μπει η ιδέα μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρω άλλο ένα για να αισθάνεται καλύτερα με όποιον τρόπο επικοινωνίας μπορεί να έχουν μεταξύ του..
Απλα φοβάμαι μήπως τελικά είναι λάθος,μήπως τσακώνονται,μήπως αγχωθει...
Θα με βοηθούσε πολύ μια γνώμη..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
By Panos_nest
Καλησπέρα στην κοινότητα ! Είμαι καινούργιος εδώ 😁!
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα νέο ενυδρείο που πρόκειται να αγοράσω .Θα είναι 60 lt , αλλά αναρωτιέμαι πρέπει να είναι στο κλασσικό σχήμα των ενυδρείων ή να είναι κυβοειδές ; Έχω ήδη ένα 20 lt ενυδρείο με ένα χρυσοψαρο απο τα συνηθισμένα ( συγγνώμη, δεν ξέρω τις επιστημονικές ονομασίες τους 😞 ) και σκοπεύω να το μεταφέρω στο νέο ενυδρείο προσθέτοντας και άλλα ψαρια και φυτά . Ποια είδους φυτα πρέπει να πάρω (επειδη δεν σκοπευω απαραίτητα να βάλω Co2 ή εξτρα λάμπες, θα το έχω κυρίως με τη λάμπα του ενυδρείου ) και ποια ψάρια μπορώ να βάλω έτσι ώστε να μην τσακωθούν ή τα φάνε ; Ευχαριστώ πολύ για όποια βοήθεια
-
By Magda Kalafati
Καλησπέρα παιδιά. Ακόμα νέα στο χόμπι και πολύ αγχωμενη. Προσπαθώ να τα κάνω όλα σωστά αλλά κάτι μου χαλάει, ακόμα μαθαίνω. Σόρρυ για την εισαγωγή. Λοιπόν. Έχω ενυδρείο 100 λίτρα από τον περασμένο Οκτώβριο. Το πρώτο μου χρυσόψαρο εχτές ήταν στον πάτο με μάζεμα πτερύγια και ανοιγοκλείνει στραβά το στόμα του λες και έπαθε εγκεφαλικό. Σήμερα κολυμπάει κυρίως ψηλά και παρατήρησα το ένα από τα βράγχια του να μην ανοιγοκλείνει. Τι στο καλό συμβαίνει; Έβαλα melafix της api είναι το μόνο που ειχαγια ώρα ανάγκης. Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Στο ενυδρείο ζουν 3 χρυσόψαρα ένας πλεκοστομος και 2 apple snail. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
By Kleis Gry
Καλημερα σε ολους, εδω και καιρο εχω διαβασει πως τα μωρα πλατυ φτανουν το τελικο μεγεθος μεσα σε λιγες βδομαδες ενω τα δικα μου εχουν γεννηθει εδω και 5 μηνες και ακομα να μεγαλωσουν. Μπορω να κανω κατι για αυτο;
Υ.Γ να σημειωθει οτι τα ταιζω μια φορα την μερα με τριμμενα flakes και οτι τα εχω σε ενυδρειο 60 λιτρων μαζι με την μητερα τους και 2 αρσενικα γκαμπυ
-
Recommended Posts