Jump to content

ερωτηση?????????


Guest rania2006

Recommended Posts

Guest rania2006

θα ηθελα να θεσω μια ερωτηση?τι γινετε στην περιπτωση που σε καποιες περιοχες της χωρας μας δημιουργουνται τεχνιτες λιμνες με φραγματα που σαν σκοπο εχουν να αρδευσουν καποιες περιοχες?τι γινεται με τον πληθησμο των ψαριων που απο εκει που ζουσαν στα ποταμια εξαφανιζονται και ποι καταλειγουν?ποιες οι συνεπειες απο το σπασιμο της αλυσιδας? :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

δε νομιζω οτι εξαφανιζονται.

στο νομο ημαθιας και κοζανης υπαρχουν τετοιες λιμνες αλλα εχουν μεσα ψαρια. αρκετα θα ελεγα.

Έγινε επεξεργασία - ελιν
Link to comment
Share on other sites

Αν το βρεις διάβασε το βιβλίο "Βιοποικιλότητα Υδάτινων Οικοσυστημάτων της Ελλάδας" της Dr Αριανούτσου Μ. Έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με το θέμα των φραγμάτων και την αντικατάσταση, την βελτίωση της προσαρμοστικότητας, και την αναπαραγωγή των οργανισμών στα ενδιαιτήματα αυτά.

Γενικά υπάρχουν περιπτώσεις που γίνονται αντικαταστάσεις ειδών, άλλες περιπτώσεις που κάποιο είδος επικρατεί άλλου συγγενικού του (διαειδικός ανταγωνισμός) και περιπτώσεις που είδη εξαφανίζονται από το ενδιαίτημα. Είναι πολύ μεγάλο και πολύπλοκο ζήτημα και δεν υπάρχει μία μόνο οδός εξέλιξης του οικοσυστήματος μετά την εισαγωγή ενός φράγματος.

Βέβαια επειδή αναφέρεσαι στην Ελλάδα, ποτέ δεν υπήρξε επίσημο ενδιαφέρον να μελετηθεί η επίπτωση ενός φράγματος στην βιοποικιλότητα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...