Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Αναδημοσιεύω ένα προφίλ που είχε συντάξει το μέλος του φόρουμ @Sturm, και οποίος νομίζει οτι θέλει κάτι πάνω στο προφίλ διόρθωση/διευκρίνηση/προσθήκη κλπ, παρακαλώ να το αναφέρει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες , ευχαριστώ πολύ!

 

msg-51924-0-39083100-1357517956.jpg

 

 

Επιστημονικό όνομα: Uaru amphiacanthoides

Κοινές Ονομασίες: Triangle cichlid, Uaru, Poor man's discus, Chocolate cichlid και Waroo

Ελληνικό Όνομα: Uaru

Γενική Κατηγορία: Κιχλίδα Ν. Αμερικής

Κλάση: Actinopterygii

Οικογένεια: Cichlidae

Μέγεθος: Γύρω στα 30 εκατοστά (το τελικό μέγεθός τους) στην φύση, στο ενυδρείο συνήθως 5 εκατοστά μικρότερο.

Βιότοπος: Προέρχεται, κυρίως, από την Νότια Αμερική, Βραζιλία. Ζει στον Αμαζόνιο μέχρι το Solimaes River περνώντας από τους ποταμούς Japura River και Tapajos River.Συναντάται και στον κάτω ρου του Rio Negro.

 

Συντήρηση στο ενυδρείο:

PH 5-8 ( οι πηγές διαφέρουν πολύ μεταξύ τους σε αυτό το κομμάτι αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι τροπικό ψάρι προερχόμενο από νερά με χαμηλό ph σε γενικές γραμμές )

KH:

GH: 5-12

Θερμοκρασία: 26-30°C (79-86°F)

 

Λίτρα: 200 λίτρα (minimum) για ένα ζευγάρι, 400 λίτρα ή και μεγαλύτερο για περισσότερα.

Κοινωνική συμπεριφορά: Σχετικά ειρηνικό που μπορεί όμως να γίνει επιθετικό κατά την διάρκεια του ταΐσματος.

Διαχωρισμός φύλου: Όπως οι περισσότερες κιχλίδες είναι δύσκολος ο διαχωρισμός παρά μόνο σε ενήλικα με τα αρσενικά να είναι μεγαλύτερα, σε μέγεθος, απ' τα θηλυκά. Επίσης η γενετική κύστη ( genital papila ) στο αρσενικό είναι μεγαλύτερη. Κάποια άλλα χαρακτηριστικά που έχουν ειπωθεί είναι πως τα θηλυκά και μόνο έχουν κόκκινα μάτια και τα αρσενικά αναπτύσσουν καμπούρα στον αυχένα.

Διακόσμηση ενυδρείου: Το ενυδρείο μπορεί να έχει άμμο ή χαλίκι, πέτρες, ξύλα, ρίζες για να προσφέρουν κρυψώνες . Αν και απολαμβάνει το φυτεμένο ενυδρείο καλό θα ήταν να αποφύγετε τα φυτά γιατί είναι μέρος της διατροφής του αν και έχει αναφερθεί ότι αρνείται να φάει java fern, java moss και anubias . Καλό θα ήταν, επίσης, να αποφεύγετε τα πλαστικά φυτά γιατί έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να τα μπερδεύει για αληθινά και να τα μασουλάει. Επίσης κάτι άλλο που έχει αναφερθεί είναι να μασουλάει και ξύλο αλλά λίγα είναι γνωστά για αυτή του την συνήθεια.

Διατροφή: Το ψάρι θεωρείται παμφάγο αλλά κύριο λόγο στην διατροφή του παίζουν οι φυτικές ουσίες όπως μαρούλι, αγγούρι, αρακάς και σπιρουλίνα .Κατά τα άλλα μπορείτε να το ταΐσετε τροφή για δίσκους, καρδιά βοδινού, bloodworms, cichlid pellets και ζωντανή τροφή.

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Με σωστές και σταθερές συνθήκες, μπορούν να ζήσουν 8-10 χρόνια.

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Τα Uaru ζουν σε υψηλές θερμοκρασίες όπως οι δίσκοι έτσι οι συγκάτοικοι πρέπει να πληρούν αυτήν την προϋπόθεση. Κατά τα άλλα μπορεί να συμβιώσει με άλλες ειρηνικές κιχλίδες όπως Pterophyllum scalare, Δίσκοι και  Heros efasciatus, με Rodostomus , Pleco, Γεωφάγους και Mikrogeophagus ramirezi!

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Τα Uaru είναι αρκετά δύσκολο ψάρι προς αναπαραγωγή. Διάφοροι χομπίστες έχουν αναφέρει πώς έχουν καταφέρει να πετύχουν αναπαραγωγή και σε μαλακό αλλά και σε σκληρό νερό με τιμές από 6,5 ως 8.

Γεννάνε τα αυγά τους, συνήθως, σε λείες επιφάνειες ή επίπεδα βραχάκια στον βυθό όπου και τα επιτηρούν συνεχώς οι γονείς. Η θηλυκιά γεννάει 100-800 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται συνήθως μέσα σε τέσσερις ημέρες περίπου. Κατά το διάστημα αυτό, οι γονείς απομακρύνουν τους εισβολείς και διάφορες άλλες απειλές από τη φωλιά. Σε γενικές γραμμές δεν διαφέρουν και πολύ από ένα ζευγάρι Δίσκων στο θέμα αυτό. Τα μικρά μεγαλώνουν γρήγορα και σε λιγότερο από δύο μήνες είναι περίπου 5 εκατοστά.

Γενικές πληροφορίες: Από προσωπική εμπειρία θα ήθελα να πω ότι αυτό το ψάρι είναι ιδιαίτερο με μεγάλη νοημοσύνη και στοργή προς τον ιδιοκτήτη του! Απολαυστική στιγμή όταν, αφού ενηλικιωθεί και σας συνηθίσει, θα σας πλησιάζει και θα σας αφήνει να το χαϊδεύετε!

Μεγαλώνει γρήγορα.

Μεγάλο ψάρι που θέλει αρκετά λίτρα, κινητικό μέσα στο ενυδρείο σε όλα τα επίπεδα του!

Μια από τις πιο θεαματικές στιγμές του ψαριού είναι κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής όπου το σημάδι στα πλευρά του μεγαλώνει και γίνεται πιο σκούρο και τα μάτια του φωτίζονται με έντονο κόκκινο χρώμα.

Συγγενικό με τον γνωστό μας Δίσκο θέλει καλή ποιότητα νερού και προτιμά να ζει σε ομάδες παρά μοναχό του. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο ψάρι αλλά δεν θεωρείται και εύκολο.

Τέλος το συγκεκριμένο ψάρι δεν είναι ευρέως διαδεδομένο και δεν το βρίσκετε εύκολα στα μαγαζιά

 

 

 

msg-51924-0-30141700-1357516160.jpg     msg-51924-0-39083100-1357517956.jpg     images (5).jpg       msg-51924-0-25955700-1357518193.jpg

 

Συντάκτης φωτογραφίες : @Sturm 

Edited by marinos
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Πώς μπορώ να το διορθώσω λίγο; Φωτογραφίες σβήστε αυτές που είναι από το νερό και βάλτε τις δικες μου. Έχω μπόλικες!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
πριν 3 λεπτά, το μέλος Sturm έγραψε:

Πώς μπορώ να το διορθώσω λίγο; Φωτογραφίες σβήστε αυτές που είναι από το νερό και βάλτε τις δικες μου. Έχω μπόλικες!

Καλησπέρα Θοδωρή. 

Κανε παραθεση το αρχικό βάλε τις φωτογραφιες σου και τις διορθώσεις σου και οι συντονιστές θα πάρουν αυτό για σωστό.

Link to post
Share on other sites
Μία ώρα πριν, το μέλος Sturm έγραψε:

Πώς μπορώ να το διορθώσω λίγο; Φωτογραφίες σβήστε αυτές που είναι από το νερό και βάλτε τις δικες μου. Έχω μπόλικες!

Διόρθωσε ότι θέλεις, και στείλε φωτογραφίες από τους γεωφάγους.:bigemo_harabe_net-146:

  • Agree 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...