Jump to content

Geophagus Sp. Tapajos προφίλ


marinos

Recommended Posts

 

 

Αναδημοσιεύω ένα προφίλ που είχε συντάξει το μέλος του φόρουμ @mmamatsis, και οποίος νομίζει ότι θέλει κάτι πάνω στο προφίλ διόρθωση/διευκρίνηση/προσθήκη κλπ, παρακαλώ να το αναφέρει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες , ευχαριστώ πολύ!

 

 

Geophagus altifrons - Wikipedia

 

 

Επιστημονικό Όνομα: Geophagus Sp. Tapajos (Christop Seidel and Rainer Harnoss 1991)
Κοινές Ονομασίες: Tapajos,Red Head,Orange Head
Ελληνικό Όνομα:-
Γενική Κατηγορία :Κιχλίδες
Κλάση: Perciformes
Οικογένεια: Cichlidae
Μέγεθος: Έως 25 εκατοστά στη φύση ενώ σε ενυδρείο 10-12 εκατοστά
Βιότοπος :Τα συναντάμε σε ποταμούς και παραποτάμους της περιοχή του Rio Tapajos

 

Συντήρηση στο ενυδρείο

PH:5,5-7,5(Ιδανικά: )
KH: 
GH 10-20°dGH (Ιδανικά:.15°dGH)
Θερμοκρασία:26-30°C (Ιδανικά: 26°C)


Λίτρα: Ένα ενυδρείο με μήκος 150 εκατοστά τουλάχιστον είναι ιδανικό ενώ το ύψος δεν το απασχολεί ιδιαίτερα καθώς είναι ψάρι που την περισσότερη ώρα την περνάει στο βυθό.
Κοινωνική συμπεριφορά: Σχετικά ήρεμα ψάρια και συνιστάται η διατήρηση μαζί με άλλες κιχλίδες Αμερικής ίδιου μεγέθους ή και με άλλους γεωφάγους. Είναι επιθετικά μόνο κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.
Διαχωρισμός φύλου: Τα αρσενικά έχουν πιο έντονα χρώματα από τα θηλυκά, έχουν την τάση να είναι λίγο μεγαλύτερα και τα πτερύγια τους έχουν μεγαλύτερες επεκτάσεις.
Διακόσμηση ενυδρείου: Ένα μαλακό, αμμώδες υπόστρωμα με ρίζες και κλαδιά με άφθονες κρυψώνες και φύλλα σε αποσύνθεση. Δεν συνιστάται να έχουμε φυτά στο ενυδρείο καθώς σκάβουν συνέχεια τον βυθό, επίσης θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια μεγάλα βότσαλα ώστε όταν έρθει η ώρα της αναπαραγωγής να μπορούν να αποθέσουν τα αυγά τους.
Ζώνη Κολύμβησης: Βυθός, μέσο επίπεδο του ενυδρείου
Διατροφή: Παμφάγα τρώνε όλα τα είδη των τροφίμων που παρέχονται για το ενυδρείο αλλά θα πρέπει να δοθεί και ποικιλία στη διατροφή με κατεψυγμένες τροφές (Artemia,bloodworm, κλπ)
Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Δεν υπάρχουν πληροφορίες
Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Άλλες φιλήσυχες κιχλίδες ίδιου μεγέθους και ίδιων απαιτήσεων μέσα στο ενυδρείο από νότια Αμερική καθώς και γατόψαρα και Plecos.

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Η διαδικασία της αναπαραγωγής μπορεί να προκληθεί ταΐζοντας με πολλά ζωντανά και κατεψυγμένα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη με αύξηση της θερμοκρασίας του νερού και μείωση των επιπέδων pH.Στην αρχή το ζευγάρι θα αρχίσει να καθαρίζει κάποια επιφάνεια στη συνεχεία το θηλυκό θα εναποθέσει εκεί τα αυγά όπου και οι δυο γονείς θα τα φυλάνε.
Μετά από 3-4 μέρες, οι γονείς παίρνουν τα αυγά στο στόμα τους (επώαση) όπου τα κρατάνε και μετά από μια εβδομάδα εμφανίζονται οι γόνοι.Οι γονείς κάθε πρωί αφήνουν τους γόνους σε τρύπες που έχουν σκάψει στο έδαφος και τους φυλάνε ενώ το βράδυ τους παίρνουν πάλι μέσα στο στόμα τους.

Μετά από 2-3 βδομάδες οι γόνοι μπορούν να κολυμπήσουν αλλά οι γονείς συνεχίζουν την φροντίδα μέχρι οι γόνοι να φτάσουν σε μέγεθος που να μην χωρούν πλέον στο στόμα τους.

 

Συντάκτης  @mmamatsis

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κατι δεν μου κάθεται σωστά στο 10-12 εκατοστά τελικό μέγεθος σε ενυδρειο. Μήπως είναι κάπου στο 20-25; Το διάβασα και σε σελίδα εξωτερικού και λέει 20-25. Δεν μιλαω από προσωπική εμπειρία απλά το 10-12 τελικό μέγεθος σε ενυδρειο μου φαίνεται λίγο περίεργο. Μιλάμε για το μισό μέγεθος από ότι θα έφτανε στην φύση. Επίσης το ph θα μπορούσε να είναι και χαμηλότερα. Το δίνουν από 4,5-7,5

Έγινε επεξεργασία - antonium98
Link to comment
Share on other sites

απο χομπιστες με  προσωπική εμπειρία στα ψαρια αυτα  λενε οτι φτανει μεχρι και 20εκ. σε ενυδρειο

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...