Jump to content

Τριχοειδής Άλγη


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Το ενυδρείο μου τρέχει εδώ και περίπου 3 μήνες. Είχα κάποιες άλγες στην αρχή οι οποίες έκαναν τον κύκλο τους και εξαφανίστηκαν. Τον τελευταίο καιρό όμως παρατηρώ μεγάλη έξαρση της αλγης που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Το ενυδρείο είναι το scrapers tank της dennerle 55L. Το φωτιστικό μου είναι το twinstar b series rgb το οποίο λειτουργεί 7 ώρες την ημέρα. Έχω εξωτερικό φίλτρο dophin astro 2202 με το καλάθι φουλ βιολογικό υλικό και από κάτω ενυδρειακο σφουγγάρι για μηχανική φιλτρανση. Χρησιμοποιώ diy co2, με σόδα και κιτρικό οξύ, περίπου 1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο και το checker είναι πράσινο ! Από ιχθυοφορτωση 6 ενήλικα γκαπυ και 4 μικρά. Δοκίμασα συσκωτηση για 2 μέρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Από υπόστρωμα έχω χρησιμοποιήσει το tropica substrate και για βυθό το shrimp soil της dennerle. Δεν έχω ρίξει κανένα λίπασμα προς το παρών καθώς θεώρησα ότι το συστατικά του υποστρώματος είναι αρκετά και ίσως δημιουργήσω πρόβλημα χρησιμοποιώντας λίπασμα. Αλλαγές νερού το 30-40% εβδομαδιαία εκτός από τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες που το άλλαζα ανά 3 μέρες περίπου μήπως και μια στο εκατομμύριο ήταν λάθος τα τεστ και είχα αμμωνία η οποία δημιουργούσε άλγη αλλά και αυτό δεν έκανε κάποια διαφορά. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ πολύ.

IMG_20210402_215705.jpg

IMG_20210402_215711.jpg

IMG_20210402_215630.jpg

IMG_20210402_215619.jpg

IMG_20210402_215605.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι από τους ποιο ειδικούς στις άλγες  μάλλον δεν είναι τριχοειδής άλλα αυτή https://www.aquazone.gr/forums/topic/80879-άλγες-γλυκού-νερού/?tab=comments#comment-776113 . Αν είναι αυτή, περιγράφεται στο άρθρο και ο τρόπος καταπολέμησης της .

 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Μοιάζε αρκετά ναι, αλλα απο αυτα που αναφερει το αρθρο, νομιζω πως δεν ειναι αυτο το ειδος. Ισως κανω λαθος αλλα κατα πρωτον η περιποιηση του ενυδρειου δεν θα ελεγα οτι ειναι ελλειπης, και σε αντιθεση με την περιγραφη του αρθρου η αλγη μου εχει εμφανιστει στα χαμηλα σημεια του ενυδρειου και οχι ψιλα κοντα στο φως. Η παροχη διοξειδιου ειναι σταθερη και στα σωστα επιπεδα. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, θα το ψαξω λιγο ακομα και βλεπουμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...