Jump to content

Προτάσεις για ενυδρείο 140 λίτρων


Recommended Posts

Καλησπέρα. Ασχολούμαι χρόνια με το αντικείμενο αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να πάρω ένα τόσο ''μεγάλο'' ενυδρείο... Γι' αυτό δεν ξέρω πολλά πράγματα όσον αφορά τις επιλογές stocking που μπορεί να έχω... Έχω ήδη αναζητήσει στο internet για ιδέες, αλλά δεν είδα καμία αναφορά για τα 2 είδη που θέλω να έχω σίγουρα: red platies και harlequin tetras. Έτσι, εάν έχετε οποιεσδήποτε συμβουλές σχετικά με το τι άλλα ψάρια μπορώ να κρατήσω μαζί τους (ίδιο μέγεθος ή μεγαλύτερο) ή το πόσα μπορώ να έχω από το κάθε είδος  θα ήταν υπέροχο.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιεσδήποτε προτάσεις!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Αν βάλεις ζωοτόκα τα οποία θέλουν σκληρό νερό δεν μπορείς να τα συνδυάσεις με rasbora η κάποιο άλλο είδος που θέλει μαλακό νερό. Εγώ σε αυτά τα λίτρα θα σου πρότεινα ένα κοπαδακι neon η cardinal tetra ένα κοπαδακι ροδοστομους και ένα κοπαδακι corrydoras. Ζούνε πολύ αρμονικά μεταξύ τους και έχεις ένα ενυδρείο γεμάτο χρώμα. Με τα συγκεκριμένα μπορείς να βάλεις και κάποιο είδος γαρίδας εφ' όσον στρώσει ο βυθός σου πρώτα και εννοείται ότι θα έχεις και αρκετά φυτά τα οποία ήδη θα έχουν δώσει αρκετά για να δημιουργηθούν και κρυψώνες για τις μικρές γαριδες. Μπορείς να βάλεις και ένα μήλοσαλιγκαρο κάνει καλή δουλειά στη καθαριοτητα ίσως και κάποιους νεριτες. Από φυτά θα σου πρότεινα java moss, egeria densa, limnophila aquatica, Κέρατοφύλλο, κρυπτοκορινες η ανουμπιες όλα αυτά είναι εύκολα φυτά χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ούτε σε φωτισμό ούτε σε υπόστρωμα και με ένα βασικό λίπασμα μια φορά την εβδομάδα πάνε παρά πολύ καλά εκτός αν έχεις μεγάλο μπάτζετ και θέλεις να επενδύσεις σε κάτι πιο εξειδικευμένο με co2 και λοιπά.

Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Επί της ουσίας:

 

Έγινε επεξεργασία - Halcyon
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα . 

Αφού φαντάζομαι ότι διάβασες τα προφίλ των ψαριών που σου έδωσε ο φίλος @Halcyon  θα είδες ότι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία στο να είναι ευτυχισμένα στο ενυδρείο σου αυτά τα δύο είδη . Καλό θα ήταν να διαλέξεις ένα από τα δύο  αυτά και να δεις ποιους ιδανικούς συγκατοίκους έχουν στα ίδια λίτρα και με τις ίδιες συνθήκες νερού.  Προσωπικά δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα προσπαθήσω σου επιβάλω με την άποψη μου, το τι και πως να πράξεις και θα σου πω ότι μπορείς παίζοντας στα άκρα να τα διατηρήσεις μαζί . Τους κινδύνους και τον τρόπο για  να  αποφύγεις τις στεναχώριες σε περιπτώσεις απωλειών σου δείχνω ..... Αν τώρα είσαι ανοιχτός και σε άλλες ιδέες ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω άρθρο (μην τα γράφουμε και τζάμπα ?) που είναι λίγο ποιο μακριά από τα συνήθη και χιλιοφορεμένα ενυδρεία. Αν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.

Και αν δεν βαριέσαι ( βλέπεις πήγες υπάρχουν )  ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω.   

 

Έγινε επεξεργασία - marinos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας και για τις προτάσεις σας και @marinos πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρα αυτά που επισύναψες με έβαλαν σίγουρα σε δεύτερες σκέψεις με το τι θέλω να κάνω τελικά με το ενυδρείο μου! 

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε όσο ποιο πολύ μπορείς πριν καταλήξεις . Δες εικόνες κοίτα βίντεο και βρες αυτό που σε καλύπτει περισσότερο.

Ξέρεις στο χόμπι μας η πλήρη ικανοποίηση ή η αποτυχία (όπως την ορίζει κανείς στην σκέψη του) δεν απέχουν και πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...