Jump to content

Ερώτηση για Ich-Βοήθεια


Recommended Posts

Παιδιά όλα μου τα ψάρια κόλλησαν ich και μου έδωσε το UNI-Cell ο μαγαζάτορας για την θεραπεία και απο μόνοσ μου ανέβασα την θερμοκρασία σταδιακά στους 29-30. Σε 5 μέρες όμως έχασα 7 ψάρια( 2 καρχαριάκια και 5 τιγράκια όπου μάλιστα στο ένα απο αυτά ειχε πεταχτεί το μάτι του έξω).... Τώρα έχουν μέινει 2 γατόψαρα και ένα γλυφτράκι. Τι να κάνω στο νερό για να είναι έτοιμο να υποδεχτεί άφοβα αν θελήσω να βάλω νεα ψάρια, Η ασθένεια θα φύγει και πως? Το φάρμακο?? ...αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!!! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=5945

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=6708

......................................................................................

Υ.Σ.: Διάβασε εδώ στην κατηγορία όλα τα σχετικά θέματα και θα βοηθηθείς πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Τα έχω διαβάσει αυτά.Ανακεφαλαιώνω δηλαδή

Αν κάποιος έχει στο ενυδρείο του την ασθένεια :

Α) Ανεβάζει θερμοκρασία για 10 ημερες

Β) Κάνει χρήση φαρμάκου (Για πόσες μέρες με νοιάζει?)

και μόλις ολοκληρωθεί αυτό όλο κάνει

Μετά συχνές αλλαγές στο νερό 20-30% αλλάζει κάρβουνο(1 φορα??) και ευελπιστεί να έχει εξαφανιστεί απο το ενυδρείο του η ασθένεια.

Υ.Γ: Μήπως πρέπει να κάνω πλύσεις σε διακοσμητικά με νερό καθαρό κτλ??

Το ενυδρείο σε πόσες μέρες δέχεται άλλα ψάρια????

Filoxenos χιλια sorry αλλά.....!!

Link to comment
Share on other sites

Τα έχω διαβάσει αυτά... ...Filoxenos χιλια sorry αλλά.....!!

Το κάθε φάρμακο μπαίνει για όσες ημέρες λένε οι οδηγίες του και με τον τρόπο ακριβώς που συμβουλεύει η παραγωγός εταιρεία (και το αλάτι όπως διάβασες στα λινκ). Παράλληλα ανεβάζεις τη θερμοκρασία στο 29 (για να επιταχύνεις την ολοκλήρωση του κύκλου της ζωής του παράσιτου) και βάζεις αεραντλία να δουλεύει για καλύτερη οξυγόνωση του νερού (χρειάζεται παράλληλα με τη χρήση του φάρμακου).

Οταν ολοκληρωθεί η θεραπεία, κάνεις αλλαγή νερού και τότε βάζεις άνθρακα στο φίλτρο σου για να τραβήξει και τα υπόλοιπα του φάρμακου (στο αλάτι δεν χρειάζεται) για περίπου μία εβδομάδα (εάν είναι ικανοποιητική η ποσότητα που θα βάλεις, σε σχέση με τα λίτρα σου) και μετά τον πετάς και δεν ξαναβάζεις.

Δεν χρειάζεται να πλύνεις τίποτα, αλλά να φροντίζεις να έχεις καθαριότητα στο βυθό, μαζεύοντας κάθε φορά με τη σκούπα ότι συγκεντρώνεται, σχολαστικά.

Πριν περάσει 1 μήνας από την ολοκλήρωση της θεραπείας ΔΕΝ βάζουμε ψάρι ή άλλο ζωντανό μέσα, για να σιγουρευτούμε ότι πράγματι το παθογόνο εξολοθρεύτηκε πλήρως και ουσιαστικά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουν τα νέα ψάρια από τα παράσιτα που θα βρουν μέσα στο ενυδρείο μας και έτσι να αρχίσει νέος κύκλος, δυσκολότερος...

Και μετά από όλα αυτά, φροντίζουμε να κρατάμε τις συνθήκες σωστές για τα αντίστοιχα ψάρια που έχουμε ώστε να μην ξαναρρωστήσουν...

Υ.Σ.1: Αλάτι δεν χρησιμοποιούμε όταν έχουμε γατόψαρα, τέτρα ή άλλα τέτοια ευαίσθητα ψάρια. Επίσης επηρεάζει αρνητικά κάποια φυτά, που σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας μπορεί να χαλάσουν.

Υ.Σ.2: ΟΛΑ όσα αναφέρω παραπάνω, έχουν ξαναγραφτεί και υπάρχουν δημοσιευμένα σε διάφορα σχετικά ποστ εδώ στο Aquazone...

Link to comment
Share on other sites

H aσθενεια δεν βρισκεται στο ενυδρειο αλλα στα ψαρια οπου το παρασιτο τρεφεται απο το δερμα του ψαριου ως την ενηλικιωση στην συνεχεια διαπερνα το δερμα και φθανει στον πατο οπου προσκολειται σε διαφορα αντικημενα,στην συνεχεια πολαπλασιαζεται και οι νεοι ξενιστες ψαχνουν για ενα καινουργιο σωμα ψαριου για να τραφουν και να ενηλικιωθουν.Η ολη Φαση ειναι δηλαδη ενας κυκλος οπου κανει το παρασιτο κατα την περιοδο της ζωης του.για περισσοτερες πληροφοριες. http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Thema...multifiliis.htm

Διαβασε τα και πιστευω πως εσυ θα κρινεις ποτε ειναι ικανο το ενυδρειο σου,να δεχτει τους καινουργιους κατοικους.

Link to comment
Share on other sites

Στράτο, όσο υπάρχει το παράσιτο και ζωντανά ψάρια μέσα στο ενυδρείο, η ασθένεια είναι παντού μέσα στο νερό, σε διάφορες μορφές του κύκλου της: ώριμα παράσιτα (πάνω στα ψάρια), τομίτες (νεαρά παράσιτα που ψάχνουν για ψάρι να επικολληθούν, κολυμπώντας ελεύθερα στο νερό), κύστες στον πυθμένα (με παράσιτα που έχουν πέσει από τα άρρωστα ψάρια και πολλαπλασιάζονται με συνεχή διχοτόμηση) κλπ. Ετσι η θεραπεία πρέπει να γίνεται σε όλο το ενυδρείο. Τώρα, εάν έχει προηγηθεί θεραπεία που όμως δεν έχει εξοντώσει εντελώς το συγκεκριμένο βλεφαριδωτό μονοκύτταρο παράσιτο (ichthyophthirius multifillis) σε όλες του τις μορφές και μπουν νέα ψάρια στη δεξαμενή, αυτά συνήθως είναι πιο ευάλωτα από τα ήδη υπάρχοντα μέσα, λόγω του στρες της μεταφοράς και την ενδεχόμενης έλλειψης ικανών αντιστάσεων του ανοσοποιητικού τους και έτσι μπορεί να κολλήσουν πιο εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...