Jump to content

Απορίες τι άλλο θέλει


Recommended Posts

Πήρα ένα ενυδρείο για χελωνες

 200 λίτρα ... έχει θερμοστάτη φίλτρο με άνθρακα νομίζω και έχω δυο λάμπες Ubv 35 w , έχω και μια ράμπα με πράσινο πλαστικό χορτάρι , χαλίκι κλπ και έχω τρία κίτρινα χελωνάκια τρώνε έχουν δυνατό  καβούκι ανοιχτά μάτια το Πετ μου είπε να τα κάνω για 15 λεπτά με betatin σε ενα μπολάκι και να τα ξεπλένω αν 1 εβδομάδα για λόγους υγεινης και πρέπει μου είπε να ρίχνω δυο άσπρα Κόχυλια νομίζω ασβέστη τέλος πάντων θέλω να ξέρω αν χρειάζονται τίποτα άλλο  να διευκρινήσω πως την ράμπα την είχε από πριν το ενυδρείο δεν είναι με μαηνητακια

D6647B6F-BD8F-46DC-B49C-0E79DCE9B32C.jpeg

11A282D3-B79F-4368-A74E-533E22B1004B.jpeg

DA566932-9FE1-4212-BE60-A773FAF1049B.jpeg

EDA10903-B374-48A2-BB60-9092BEC92D32.jpeg

Έγινε επεξεργασία - Ξένια Παπαποτση
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Το μόνο που θα σου πρότεινα ειναι να βγάλεις την μια uvb και να βάλεις μια basking να βοηθάει στην θερμότητα. Δηλ. Να έχεις μια uvb και μια basking spot αντι για δυο uvb. (Η basking spot λαμπα δεν είναι τόσο ακριβές οσο οι uvb,συνηθως εχουν 6 ευρω). Αν σου είναι εύκολο βγαλε τα χαλίκια για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα. Ειναι περιεργα ως κατοικίδια και θα προσπαθήσουν να φάνε ακομα και τα πλαστικά φυτα που έχουμε σαν διακόσμηση και εαν τα χαλίκια ειναι μικρα και τα καταναλώσουν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στο στομάχι τους. Προτίμησε φυσική άμμο για υπόστρωμα ή πιο μεγάλες πέτρες που δεν υπάρχει περίπτωση να τις καταναλώσει. 

 

Αυτο με το Μπενταντιν το εχω ακούσει απλα εχω ακούσει να το διασπαμε με νερο ,50-50 δηλαδή. Ψάξε το λίγο παραπάνω γιατι συνηθως το κανουν όταν έχουν προβλήματα τυπου fungus λέγεται στα αγγλικά και τα πλυνουν τοπικά με μια μπατονετα οχι να τα βάλεις να μουλιάσουν τοσα λεπτα γιατι μπορεί παλι να τα καταναλώσουν και δεν ξερω ποσο καλο ειναι...Σε αυτό το κομμάτι μπορει να κανω και λαθος αλλα ψάξε το λίγο παραπάνω.

 

Κατι τελευταίο, επειδή δεν είδα να έχεις θερμοστατη για να διατηρείς τις θερμοκρασίες στο νερο ,έλεγξε το γιατί ειναι εξίσου σημαντικό. Εαν δεν είναι στις σωστές θερμοκρασίες μπορει να τους προκαλέσει σοκ και αρρώστιες όπως πνευμονία που αντιμετωπίζεται με αντιβίωση από κτηνιατρους και κρατάνε εβδομαδες οι θεραπείες.

 

Γενικά όμως, ξεκίνησες πολυ καλα ,τους έχεις δώσει αρκετό χώρο και δεν νομίζω να βαριούνται ευκολα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...