Jump to content

Νέο ενυδρείο 110 λιτρα


Recommended Posts

Καλησπέρα σας έχω να κάνω μια ερώτηση . Σήμερα αγόρασα το stability της seachem για το νέο μου ενυδρείο που το ξεκίνησα 4 μέρες έχω ρίξει 2 φορές τροφή και  έριξα σήμερα την απετουμενη δοσολογία 3 καπάκια απότο stability,επειδή δεν θέλω να βάλω ψάρια προς το παρόν θέλω να το αφήσω να τρέξει έτσι για να μην κάνω κανένα λάθος. 

 Aπό το petshop μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να βάζω κάθε εβδομάδα ενάμιση καπάκι και να το ταΐζω δυο φορές την εβδομάδα για να μην πεθάνουν τα βακτήρια δηλαδή να το κρατήσω σταθερό μέχρι να βάλω ψάρια.Είναι σωστά όλα αυτά ??????

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή δύναμη! Κρίμα να υπάρξουν προβλήματα σε ένα τόσο άνετο ενυδρείο που πρόκειται να προσφέρει ένα περιβάλλον θαυμάσιο στους μελλοντικούς ενοίκους του. Υπάρχουν πολλές σκοτεινές γωνιές στις ενυδρειακές γνώσεις. Αυτά που αναφέρεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Για να φιλοξενηθούν ψάρια πρέπει πρώτα να καλλιεργηθούν τα αντίστοιχα αμμωνιοφάγα και νιτρωδοφάγα βακτήρια, κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται στρώσιμο. Ο χρόνος που απαιτείται μπορεί να διαρκέσει από 45 μέρες έως τρεις μήνες με τις κλασσικές μεθόδους και 20-25 με την μέθοδο της αμμωνίας. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν πρέπει να εισαχθούν ζωντανά.Γενικότερα κάνενας υπάλληλος pethsop δεν έχει παρά τις ελάχιστες γνώσεις ώστε να καθοδηγήσει σε οποιοδήποτε ενυδρειακό εγχείρημα. Καλή μελέτη στα παραπάνω και για οποιαδήποτε απορία κατόπιν αυτής όλοι έδώ θα βοηθήσουν όπως μπορούν. Καλή επιτυχία σε όλα τα επίπεδα!

Έγινε επεξεργασία - Halcyon
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα . 

Φίλε @Taxiarchis  τα πας σχετικά καλά μέχρι εδώ. Έχεις καταλάβει ότι και ο υπάλληλος του pet shop με τον τρόπο του σου είπε ότι πριν βάλεις οποιοδήποτε ψάρι θα πρέπει να στρώσεις το ενυδρείο σου και σου σύστησε την διαδικασία με τα έτοιμα βακτήρια. Η διαδικασία αυτή αναλυτικά περιγράφεται εδώ  . Από εκεί και ύστερα θα πρέπει να ελέγχεις αυτήν την διαδικασία και τα στάδια της με κάποια τεστ νερού . Πολλοί λόγο κόστους προτιμούν τα stick (χαρτάκια ) άλλα το αποτέλεσμα που δίνουν ειδικά για έναν αρχάριο είναι αμφιλεγόμενο . Ιδανικά θα ήταν να αγόραζες υγρά τεστ όπου έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στα αποτελέσματά τους . Θα σου πρότεινα σαν την οικονομικότερη λύση αυτό το σετάκι που έχει όλα όσα χρειάζεσαι για αρχή και θα σου κρατήσει και για πάνω από  2  χρόνια. Η τιμή του είναι στα 55 € και αν το καλοσκεφτείς σου κοστίζει περίπου (55€ δια 104 εβδομάδες )   0,5 € την εβδομάδα. 

Τώρα αν θέλεις κάποια στιγμή πες μας και το πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου τι ψαράκια θα βάλεις μέσα κτλ΄.

ΥΓ Αν δεν βαριέσαι θα ήταν πολύ καλό να διαβάσεις όλα τα παραπάνω άρθρα που σου έδωσε ο φίλος @Halcyon

Link to comment
Share on other sites

 

Μέσα στο ενυδρείο θα βάλω αφρικάνικα ψαράκια γιατί το νερό μου είναι ιδανικό γι αυτά έχω ph 8 και δεν θέλω να το πειράξω.

Επίσης έχω ήδη αγοράσει τεστ υγρής μορφής και έχω κάνει της πρώτες μετρήσεις αλλά λογικά αυτό τώρα θα ξεκινήσει να λειτουργεί που έβαλα και το stability και ρίχνω και την τροφή.Το μόνο που πρόσθεσα εχθές ήταν ασβεστόλιθικες πέτρες για να βοηθήσω το ph και για τα ψαράκια που χρειάζονται τέτοιο βιότοπο.

ΝΗ4 :0,05

NO2:<0.3 mg/l

Ph:8

Gh:6

Kh:4

Το ενυδρείο μου είναι 100 λίτρα αλλά επειδή έκανα background 3d μειώθηκαν τα λίτρα,το φίλτρο μου είναι FLUVAL 207,60-220 L 

780L/std. Και εδώ μέσα ότι περιείχε η συσκευασία δεν έβαλα κάτι έξτρα δικό μου.Τωρα εγώ τι πρέπει να κάνω να συνεχίσω για μια εβδομάδα να ρίχνω το φάρμακο κάθε μέρα και τροφή μέρα παρά μέρα??και μετά από την μία εβδομάδα να ρίχνω το φάρμακο μια φορά την εβδομάδα εννοείται και τροφή για να μην πεθάνουν τα βακτήρια μέχρι να πάρω τα ψαράκια?ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Θα μου πεις σε παρακαλώ τι μάρκα είναι τα τέστ ; 

Αν θέλεις σε ένα τούλι βάλε ένα κουταλάκι τροφής (φλεικς ) και άφησε το μέσα . Βακτήρια ότι γράφει η συσκευασία . Επειδή το τέλος θα είναι όταν μηδενίσει το ΝΗ3/ΝΗ4 και το ΝΟ2 θα πρέπει αν δεν έχεις να πάρεις και για ΝΟ3 . Όταν μας δώσει μέτρηση ΝΟ3 περίπου 10 ppm  και τα άλλα είναι 0 τότε αρχίζει και στρώνει το ενυδρείο μας . Για τα αφρικανικά ενυδρεία ότι χρειαστείς θα το διαβάσεις από τα link που έχω παρακάτω στην υπογραφή μου . (δώσε ιδιαίτερη βάση στα μικρά ενυδρεία της Αφρικής).

 

 

Link to comment
Share on other sites

API Fresh water master test kit αυτα έχω. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια 

Έγινε επεξεργασία - Taxiarchis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας. Ο κύκλος πρέπει νομίζω να έχει ολοκληρωθεί σήμερα ή μετρήσεις μου είναι NH3/4 -0  No2- 0.3 και Νο3 12.5 mg/l

Από εδώ και πέρα τι κάνω??? Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...