Jump to content

Αλλαγές νερού-ποσότητα-κάθε ποτέ;;τις γνώμες σάς!!


Recommended Posts

Θέλω τα σχόλια σας  γιατί ακούω διαφορά. 

Πιο είναι το σωστό??? Έχω ακούσει ότι κάποιοι δεν κάνουν καθόλου αλλαγές νερού 

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος Taxiarchis έγραψε:

Έχω ακούσει ότι κάποιοι δεν κάνουν καθόλου αλλαγές νερού 

Καλημέρα .  

Συνήθως και ανάλογα το πόσο είναι φορτωμένο το ενυδρείο από ψάρια  κάνουμε αλλαγή  30%  με 40% την εβδομάδα ή το δεκαπενθήμερο . Βέβαια σε εμάς τους λάτρεις της Αφρικής όπως και στα χρυσόψαρα ( σε αυτά περισσότερο) επειδή δεν έχουμε και πολλά (ως καθόλου ) φυτά για να ' "τραβούν" τα νιτρικά και επειδή συνήθως έχουμε την τάση να ταίζουμε συχνά καλό είναι να κάνουμε την εβδομαδιαία αλλαγή. Σε φίλους με δίσκους έχω δει να κάνουν αλλαγές κάθε 3 ημέρες 40% .

Τώρα αν καταφέρεις να μην έχεις καθόλου αύξηση των νιτρωδών και των νιτρικών στο ενυδρείο σου μπορείς και να μην κάνεις αλλαγή νερού αλλά το περιβάλλον που θα ζούνε τα ζωντανά σου θα υπολείπεται φρεσκάδας . Προσωπικά είμαι λάτρης των συχνών και αρκετά μεγάλων αλλαγών νερού.

Και τέλος κάτι που έχω παρατηρήσει στα χρόνια που ασχολούμαι με τα ενυδρεία ( χωρίς να μπορώ να το αιτιολογήσω ) στις συχνές αλλαγές νερού μεγαλώνει ποιο γρήγορα ο γόνος . 

Έγινε επεξεργασία - marinos
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Μαρινο.  Αλλά απορία μεγάλη την έχω γιατί είδα ένα video  στο YouTube με θέμα αλλαγή νερού.  Και ο τύπος λέει ότι όλα τα προβλήματα έρχονται από της αλλαγές νερού. Μάλιστα ανέφερε ότι σε ένα ενυδρείο του ότι είχε να κάνει αλλαγή νερού 20 χρόνια wtf. ? πως γίνεται αυτό??? Μάλιστα λέει όσο το αφήσουμε να ωριμάσει το ενυδρείο τόσο δυνατό είναι σε θέμα βιολογίας.  Και γενικά να σταματήσουμε της αλλαγές νερού. Εντάξει καταλαβαίνω ότι ενυδρείο από ενυδρείο διαφέρει και απο ψαράκια σε ψαράκια πάλι διαφέρει. Όλα παίζουν ρόλο. 

Link to comment
Share on other sites

Αν αναφερεται στην μεθοδο welstad η καπως ετσι λεγεται εγω εχω δει μονο σε γυαλες και νανο ενυδρεια και παλι για κανα 6μηνο μεγιστο. Δεν ξερω τι παιζει σε μεγαλο ενυδρειο και σε βαθος χρονου. Τωρα 20 χρονια μετα που δλδ θα ωριμασει το βιολογικο υλικο?στα καπακια??αν εχεις εξωτερικη πισινα μπορει να μετραει η αλγη στα τοιχωματα αλλα σε ενα ενυδρειο αν 20 χρονια το αφησεις ετσι πιο πολυ για τεμπελης μου κανει παρα βοηθαει

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

λέγονται πολλά περίεργα και ευτράπελα αν θες να δεις κατά πόσο καλό κάνουν η αλλαγές νερού τότε πρέπει λίγο να ξοδευτείς η να εμπιστευτείς αυτούς που έκαναν ανάλογα πειράματα.

πχ πάρε δυο ενυδρεία, βάλε τα ίδια υλικά τα ίδια φυτά και κρατα την μάζα τους σταθερή, βάλε τα ίδια ψάρια και κάνε στο ένα αλλαγές και στο άλλο όχι και μετα πες μου ποιο ενυδρείο πάει ποιο καλά.

Τέλος όταν λέει ο χψ τύπος ότι όλα τα προβλήματα προέρχονται απο της αλλαγές νερού θα ήθελα να το τεκμηριώσει γιατί και εγώ κάλλιστα θα μπορούσα να κάνω βίντεο που να λέει πως όλα τα προβλήματα δημιουργούνται απο της μη αλλαγές νερού :)

Πλέον λέγονται πολλά και στο γιουτουπε αλλά και σε ομάδες στο φατσοβιβλιο λέγονται ότι ποιο τρελά πράγματα μπορείς να φανταστείς.

Αυτά τα δυο σακάτεψα το χόμπι απο τον αχταρμά των λανθασμένων πληροφοριών.

 

όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με  το χόμπι μόνο στα φόρουμ.-

  • Agree 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις εμπειρίες σας. 

Καλό είναι να συζητηθεί και αυτό το θέμα γιατί πολλοί νέοι χομπιστες όπως εγώ μας έχουν τρελάνει με την κάθε μ......α που ανεβάζουν στο YouTube 

Link to comment
Share on other sites

On 9/5/2021 at 1:08 ΜΜ, το μέλος Taxiarchis έγραψε:

Μάλιστα λέει όσο το αφήσουμε να ωριμάσει το ενυδρείο τόσο δυνατό είναι σε θέμα βιολογίας. 

και παλι ψεμα...  αν θα ακουσουμε τον καθε πυροβολημενο.....

το ενυδρειο ειναι ζωντανος οργανισμος, βιολογια (βακτηρια) εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Αν τα βακτηρια δεν παιρνουν τροφη, οξυγονο και δεν υπαρχει καταλληλη θερμοκρασια.....  οσο και να αφησεις τετοιο ενυδρειο να "ωριμασει".... δεν θα αποκτησει αρκετη βιολογια ποτέ....

Οσο πιο πολυ τροφη και οξυγονο εχουν τα βακτηρια, τόσο πιο μεγαλη αποικια μπορουν να φτιαξουν. Απλα τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Και επειδή είμαι και λάτρης των δημοσκοπήσεων δες παρακάτω μια που είχε κάνει ο @Χρήστος το 2012. 

Πιστεύω η απάντηση της πλειοψηφίας  και τα σχόλια να σε καθοδηγήσουν .

ΥΓ @Taxiarchis Καλό είναι να αποφεύγονται σε παρακαλώ πολύ χαρακτηρισμοί αυτού του τύπου «όπως εγώ μας έχουν τρελάνει με την κάθε μ......α που ανεβάζουν στο YouTube » .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Aναρρωτιέμαι πως θα μυρίζει ένα ενυδρείο μετά από 20 χρόνια χωρίς αλλαγή ?

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος Halcyon έγραψε:

Aναρρωτιέμαι πως θα μυρίζει ένα ενυδρείο μετά από 20 χρόνια χωρίς αλλαγή ?

Δεν θελω να ξερω .... :hehe:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...