Jump to content

Αλλαγή φωτισμού σε 200L


Giorgos LA

Recommended Posts

Καλησπέρα. Γράφω μετα απο χρόνια ξανα εδω :icon_dance:. Στο ζουμί, χάλασε ο μηχανισμός μαζί με τις 2 Τ5 λάμπες (πολλές διακοπές ρεύματος) πέρυσι, απο τότε έκανε ενα νέο μηχανισμό με Led τωρα ενας φίλος μου ηλεκτρολόγος. Απο τότε δν μεγαλώνει τπτ έχουν χαλάσει ωραία φυτά που είχα... μόνο ανούμπιες εχω τώρα και 3-4 μέτρια φυτά (και αυτα ΔΕΝ). Θα ήθελα να αγοράσω εναν νέο μηχανισμό (μέχρι 200e). Μπορώ να βάλω και εντοιχιζόμενο φωτισμό, όχι κρεμαστό. Ευχαριστώ πολύ :peace2:. Διαστάσεις του ενυδρείου είναι 100cm x 40cm x 48cm. 

P.s : ξανα μπήκα λίγο πιο δυνατά στο χόμπι ?

Link to comment
Share on other sites

Έχω το Fluval Planted Spectrum που έβαλες στο 3ο λινκ, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις αυτό το φωτιστικό ακόμα κι αν δεν το είχες βάλει μέσα στις επιλογές σου.

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το συγκεκριμένο το οποίο διαθέτω εδώ και ένα 4μηνο στο Rio 125 μου. Για τα χρώματα και την ποιότητα του φωτός που παρέχει, τις εύκολες ρυθμίσεις που δέχεται μέσα από την εφαρμογή του κινητού σου και την πολύ καλή συνδεσιμότητα μεταξύ τους, το πως τέλος πάντων φέρνεις το φωτιστικό στις συνθήκες που εσύ θέλεις (ξημέρωμα, Δύση - Ανατολή ηλίου, φως φεγγαριού κλπ..) αλλά και το πως τελικά θα μπορείς με αυτό να αναδείξεις κάποια ιδιαίτερα χρώματα του βυθού σου.

Το ότι δεν χρειάζεται καν χρονοδιακοπτη στην πρίζα αφού διαθέτει ενσωματωμένο και μέσα από το κινητό σου θα επιλέγεις το πότε θα ξεκινούν και θα σταματούν τα πάντα μέσα στη "μέρα" των φυτών και των ψαριών σου.

Επίσης το ότι κάνει πάρα πολύ καλή διάχυση φωτός, είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό φωτιστικό κι όμως η 120 μοιρών γωνία φωτισμού του κάθε led που διαθέτει μέσα του (όπως δηλώνει η ίδια η Fluval δηλαδή) καταφέρνει να παρέχει φως σε όλες τις γωνίες του ενυδρείου.
Πραγματικά όταν έβγαλα το φωτιστικό από την κούτα είπα "την πατήσαμε", σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να φτάσει το φως του σε όλα τα σημεία του ενυδρείου μου τόσο μικρό και διακριτικό που είναι. Κι όμως με διέψευσε πανηγυρικά!

Είναι αδιάβροχο (ΙΡ67), έχοντας δει αρκετά φωτιστικά θα έλεγα ότι κατατάσσεται στα πάρα πολύ καλά όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής του, τα "ποδαράκια" του είναι διακριτικά και κρατάνε το φωτιστικό αρκετά κοντά στην επιφάνεια του νερού (ανάλογα και το ενυδρείο βέβαια), πραγματικά πιστεύω ότι θα σε υπερκαλύψει σε κάθε σημείο.

Αν μου διέφυγε κάτι και ξέρω να απαντήσω εδώ θα είμαι.![emoji846]

Link to comment
Share on other sites

Τέλεια σε ευχαριστώ πάρα πολύ με κάλυψες και με το παραπάνω :bow:. Προς τα εκει κλείνω, όντας γκατζετάκιας :D ! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όντας γκατζετάκιας θα το λατρέψεις ένα κλικ παραπάνω μόλις συνηθίσεις το πανεύκολο μενού του!
Στα υπόψιν, υπάρχει ένας τύπος στο YouTube που έχει κάνει πάμπολλα βίντεο για το συγκεκριμένο και τις ρυθμίσεις που έχει, θα τον βρεις εύκολα αφού έχει πάνω από 5 βίντεο για το Fluval Plant συγκεκριμένα. Αξίζει να τα δεις.. [emoji846]

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...