Jump to content

Recommended Posts

Καλημερα σας! Έχω ένα ενυδρείο γύρω στα 200 λίτρα και είναι φυτεμένο. Έχω μέσα γκαμπι,πλατι και μολι. Επίσης έχω γαρίδες που μου γέννησαν και έχω παρά πολλές. Έχω επισης ένα γλυφτη και 3 ψάρια σε γλυφτες κι αυτά δε θυμάμαι πως τα λένε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνει μέσα αστακος. Μου είπαν ότι κάνει ο κόκκινος μικρός που δε μεγαλώνει αλλά όχι ο μπλε. Ότι ο κόκκινος δε πειράζει φυτά και γενικότερα δεν είναι τόσο άγριος. Εάν έχετε κάποια πληροφορία θα κου ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ! 

3C89AA70-CEAD-4D9F-B8D9-65CE4C07679D.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπεερα,

O μικρούλης χρειάζεται πάρα πολλές κρυψώνες, καλή οξυγόνωση και σχετικά ψηλό και σταθερό Gh για να μπορεί να αλλάζει δέρμα χωρίς προβλήματα. Εφόσον οι γαριδούλες γέννησαν φαντάζομαι πως το Gh είναι μια χαρά. Τώρα για τις κρυψώνες θα σου πρότεινα να εμπλουτίσεις λίγο το scape με μικρότερες πετρούλες έτσι ώστε να δημιουργήσεις μικρές σπηλιές. Τέλος όσον αφορά την οξυγόνωση δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα  και αν έχεις θα στο δείξει ο αστακός γιατί θα προσπαθεί να δραπετεύσει. Τότε μπορείς να προσθέσεις κάποια φυτά ακόμη ή να αγοράσεις μια αερόπετρα. Κάτι που πρέπει να έχεις επίσης υπόψη σου είναι ότι παρά το μέγεθος του ο αστακός μπορεί να επιτεθεί στα ψάρια και να σκίσει τα πτερύγια τους καθώς είναι κυριαρχικό ζώο (ανοιχτές πληγές που μπορεί να μολυνθούν προκαλώντας fin rot!). Βέβαια το ενυδρείο σου φαίνεται αρκετά μεγάλο και δεν νομίζω πως θα συναντηθούνε πολύ εύκολα. Σε κάθε περίπτωση σου παρουσιάζω όλες τις πιθανότητες για να πάρεις από μόνη σου μια απόφαση. Καλή τύχη με ό,τι επιλέξεις. 

Έγινε επεξεργασία - Skounis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τα φυτά αυτά που έχω βάλει τέρμα δεξιά πίσω από τη πετρα εξαπλώνονται παντού και γίνεται Αμαζόνιος. Είχα πριν, λίγο πιο μικρό ενυδρείο και βαρέθηκα να κόβω φυτά. Τώρα έφταξα αυτό και δεν έβαλα πολλά γιατί έτσι κι αλλιώς θα γεμίσει πάλι. Αυτό με το να μην επιτίθεται ο αστακος στα ψάρια με απασχολεί. Θα το σκεφτώ ξανά και θα δω τι θα κάνω. Έτσι ήταν πριν το άλλο.? Και υποθέτω το ίδιο θα γίνει κι αυτό. Σε ευχαριστώ και πάλι! 

71E2104D-E4AD-4376-A54A-45542215C6AD.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...