Jump to content

Νεος στο χομπυ


giannis28

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα. Νέος στο χόμπυ αυτό και λόγο της γυναίκας μου που της αρέσει πολύ το ενυδρείο με τα ψάρια. Οι ερωτήσεις πολλές... Σιγά σιγά όμως. Θα παρακολουθήσω φυσικά και όλους τους οδηγούς που έχετε αναρτήσει. Μέχρι στιγμής άψογο το forum. Ξεκινάω λοιπόν με την γνώμη σας σαν ποιο έμπειροι που είσαστε. Μου δίνουν με 100€ το παρακάτω ενυδρείο που μάλλον έχει πρόβλημα ο κυκλοφορητής - φίλτρο. Αξίζει να το αγοράσω ή να προβώ στην αγορά του HAQUOSS Evolution 70?

received_189723659902395.jpeg

received_1298126830641800.jpeg

received_3189151371354959.jpeg

Καταγραφή5.JPG

Καταγραφή6.JPG

Link to comment
Share on other sites

Στη θέση σου θα αγόραζα το HAQUOSS Evolution 70. Μάλλον θα σου κρατήσει πιο πολυ απο το αλλο:)

Ανέμενε και τους πιο έμπειρους

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να σε καλωσορίσω στο χόμπι και στην όμορφη παρέα του Aquazone . 

Θα ήθελα να σου επισημάνω ότι η επιλογή ενός ενυδρείου (όταν δεν έχουμε κανένα) δεν πρέπει να είναι επιφανειακή  Αν το ενυδρείο δεν αποτελεί ένα διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι μας και θέλουμε να ασχοληθούμε με το χόμπι πραγματικά για την επιλογή του θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν τους παρακάτω παράγοντες .Με την συγκεκριμένη σειρά λοιπόν θα πρέπει να σκεφτούμε : α) Ο χώρος που έχουμε , β) Τι ψάρια μας αρέσουν και θέλουμε να φιλοξενήσουμε , γ) τι χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε  ,  δ) τι διάκοσμο θέλουμε να έχουμε ε) έξοδα συντήρησης .

Κοινή θέση όλων μας είναι ότι αφού απαντήσεις στα παραπάνω  το καλύτερο είναι να αγοράζεις το μεγαλύτερο ενυδρείο που μπορείς .

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η απάντηση δεν είναι απλή για να σου απαντήσω αυτό ή το άλλο . 

Αν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα πρώτα στον εαυτό σου θα μπορέσουμε πολύ ποιο εύκολα να σε κατευθύνουμε στην καλύτερη δυνατή λύση .

Για παράδειγμα θα σου πω ότι αν σου αρέσουν τα φυτεμένα θα πρέπει να πάρεις ένα ενυδρείο με έναν καλό φωτισμό ενώ αν θέλεις αφρικανικό δεν δίνεις καμία σημασία σε αυτό .

ΟΙ επιλογές σε ψάρια είναι άλλες σε 60 λίτρα ενυδρείο και άλλες στα 150 κτλ.

Αν θέλεις διάβασε το παρακάτω , πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει αρκετά 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, αρχικά υποθέτω οι διαστάσεις/λίτρα είναι ίδιες με το haquossl έτσι; Τι ηλικία έχει το ενυδρείο, μέχρι πότε "έτρεχε"; Αν είναι 10ετίας+ για παράδειγμα πρέπει να ελέγξεις τις σιλικόνες του (να μην ξεκολλάνε με το δάχτυλο, να μην έχουν φουσκάλες, να παραμένουν ελαστικές και να μην έχουν πετρώσει) αν και το καλύτερο θα ήταν να τους κάνεις μια συντήρηση, δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά θα σου φάει ένα απόγευμα και καμιά 15αριά ευρώ. Το φίλτρο δεν το βρίσκω για να σου πω πόσο έχει, παντως ένα καινούριο με παρόμοια χαρακτηριστικά έχει 70-80 ευρώ και είναι ένα φίλτρο υπερ αρκετό γι αυτά τα λίτρα. Το εσωτερικό φίλτρο που δίνει πακέτο με το ενυδρείο η haquoss θα σε περιορίσει στον πληθυσμό και το είδος που μπορεί να συντηρήσει οπότε σκέψου πως ίσως χρειαστείς στο μέλλον κάποιο μεγαλύτερο.

 

Δες επίσης σε τι κατάσταση είναι ο φωτισμός, μην εχουν διαβρωθεί οι μετασχηματιστές, τα μπάλαστ κλπ, τι λάμπες έχει για να δεις πόσο κάνουν αν χρειαστείς καινούριες άμεσα κλπ. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...